×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-06-10
Šonedēļ Siguldas novadā: Maikla Kivanukas koncerts, deju un teātra izrādes un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novads piedāvā doties krāsainos piedzīvojumos, kas norisināsies gan brīvdabā, gan iekštelpās. Brīvdienas iesāksies īpaši spilgti, Siguldā tās ieskandinās britu mūziķis Maikls Kivanuka. Kopā būšanu varēs izjust, apmeklējot Inčukalna senioru kora “Atblāzma” 55 gadu jubilejas koncertu, mūsdienu dejas izrādi “Trejdeviņi ritentiņi”, tikšanos “Rīts ar literatūrzinātnieku” un citus notikumus. Savukārt sportisku aktivitāšu cienītāji aicināti iesaistīties bezmaksas nodarbībās vai atbalstīt dalībniekus pludmales volejbola, disku golfa sacensībās. Sestdien būs iespēja apmeklēt Dubultprieka tirdziņu, bet vēl tikai šonedēļ Siguldas Svētku laukumā apmeklētājus gaidīs atrakciju parks “Annels”.

Piektdien, 10. jūnijā

Plkst. 10.00 pie Turaidas muzejrezervāta ieejas tiks atklāts grāmatu pakomāts, kas uzstādīts, lai Turaidas un tās apkaimes iedzīvotāji varētu ērtā un vieglā veidā saņemt grāmatas un citus iespieddarbus. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 12.00 Siguldas Sporta centra Spēka zālē notiks bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Lai piedalītos nodarbībā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz biedrības “Cerību spārni” tālruņiem – 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita).

Plkst. 19.00 Siguldas pagasta Kultūras nama ārā lasītavā viesosies dzejnieks un mūziķis Pēteris Draguns. Tikšanās laikā būs iespēja diskutēt par dzeju un mūziku, uzklausīt mākslinieka stāstījumu. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 20.00 Siguldas pilsdrupu estrādē norisināsies šīs vasaras pirmais koncerts, kurā kopā ar savu pavadošo sastāvu un sirdi aizkustinošām dziesmām uzstāsies britu mūziķis Maikls Kivanuka. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas “Biļešu serviss” kasēs, tostarp tiešsaistē. Biļetes cena – 45,10 eiro. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 11. jūnijā

No plkst. 9.00 līdz 14.00 Stacijas un Raunas ielas krustojumā pie Siguldas tirgus norisināsies Dubultprieka tirdziņš. Plašāka informācijaapskatāma šeit.

No plkst. 10.00 Gaujas pludmalē pulcēsies pludmales volejbola entuziasti, lai piedalītos sacensību “Sigulda Open’22” 1. posmā. Reģistrācija vīriešu grupai noris līdz plkst. 9.50, sieviešu grupas – līdz plkst. 11.50. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Mālpils luterāņu baznīcā risināsies sarunu cikla “Rīts ar literatūrzinātnieku” tikšanās, kuras laikā literatūrzinātnieks Pauls Daija stāstīs par noslēpumaino vācu mācītāju Johanu Gotfrīdu Agelūtu. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Lēdurgas disku golfa parkā notiks disku golfa sacensību “Lēdurga Open” 1. posms. Reģistrēšanās sacensībām noris no plkst. 9.20 līdz 10.20. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 pie Siguldas novada bibliotēkas norisināsies “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” 2022. gada grāmatu kolekcijas atklāšanas pasākums “Lecam iekšā grāmatu karuselī!”. Pasākumā gaidāmi skaļie lasījumi, atjautības uzdevumi un citi pārsteigumi. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Aleksandra parka estrādē Inčukalnā ar krāšņu koncertu tiks atzīmēta Inčukalna senioru kora “Atblāzma” 55 gadu jubileja. Koncerta apmeklētājus priecēs koris no Siguldas, Valmieras, Valkas, Smiltenes, Limbažiem, Madonas, Cēsīm un Mārupes. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 15.00 un 18.00 sporta stadionā Peltēs notiks mūsdienu dejas izrāde “Trejdeviņi ritentiņi” dzīvās mūzikas pavadījumā, ko spēlēs grupa “Rāmi riti”. Izrādē piedalīsies turpat 100 dejotāji no Siguldas novada deju kolektīviem. Uzvedumā tiks izdejotas dažādas Līgo tradīcijas – buršanās, ugunskuru kuršana, saulītes pavadīšana un sagaidīšana. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 12. jūnijā

Plkst. 11.00 Siguldas pagasta Kultūras namā norisināsies pazīstamā TV diktora un ilggadējā skolotāja Ulda Deisona piemiņas turnīrs šahā.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centra peldbaseinā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība 5.–9. klašu skolēniem. Lai piedalītos nodarbībā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 17.00 kultūras centrā “Siguldas devons” būs skatāms Leldes Stumbres lugas “Tā, lai var redzēt ceļu” iestudējums, ko demonstrēs Siguldas Tautas teātris. Biļetes cena – 2,50 eiro, arSiguldas novada ID karti iepriekšpārdošanā – 2 eiro. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas Svētku laukumā vēl šajā nedēļā varēs apmeklēt atrakciju parku “Annels”, kas piedāvā atpūtu un izklaidi visai ģimenei. Atrakciju parks piektdien būs atvērts no plkst. 12.00 līdz 22.00 un sestdien, svētdien no plkst. 11.00 līdz 22.00.

Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma izstāde “Nabassaite”, kurā skatāmi stikla mākslinieka un akvarelista Daiņa Gudovska mākslas darbi, kuri tapuši, iedvesmojoties no Gaujas. Izstāde apskatāma Siguldas Jaunās pils darba laikā – darbdienās no plkst. 9.00 līdz 19.00 un brīvdienās no plkst. 10.00 līdz 19.00. Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā: 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Siguldas pils dārzā var aplūkot Latvijas keramiķu izstādi “Runā ar mani”. Izstāde ir 19 keramikas mākslinieku saruna ar skatītāju, kas redz izstādi taktilā veidā. Tie ir mākslinieku pieredzes stāsti, atstāti faktūrās – raupjās, grubuļainās vai tieši otrādi, maigi nogludinātās glazētās virsmās. Izstādes darbi ir šo sarunu fiksācijas keramikas materiālā, kas tagad dodas pretī sarunai ar katru, kas ir gatavs tam pieskarties.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās var iepazīt siguldieša Jevgeņija Einberga metāla skulptūru izstādi “Metāls kā mīlestība”.

Allažu Tautas namā vēl tikai piektdien aplūkojama mākslinieces Sandras Valaines gleznu izstāde “Zaļā daba”.

Kultūras centrā “Siguldas devons” apskatāma novadnieka Ata Ieviņa vizuālo stāstu izstāde “Faraona dārgumi: ikonas, relikvijas, konservi”.

Inčukalna Tautas namā atvērta jauna izstāde, kurā skatāmi gleznotājas, Inčukalna mākslinieku kopas dalībnieces Ievas Kalniņas darbi. Izstādes apmeklējumu aicina pieteikt, zvanot uz tālruņa numuru 29478251.

Mālpils Kultūras centrā līdz 16. jūnijam skatāma gleznotāja Alekseja Naumova ainavu izstāde “Pasaules ainavas un Parīzes dārzi un parki”.

Turaidas muzejrezervātā aplūkojama brīvdabas izstāde “Acīs krītoši burti”. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 3 eiro.

Siguldas novada bibliotēkā eksponētas vairākas izstādes – Ata Ieviņa dubultizstāde “Mana rakstniecības vēsture”/“Kolāžas”, zviedru mākslinieces Stīnas Virsēnas ilustrāciju izstāde ar Astridas Lindgrēnas citātiem “Bez vardarbības”, ilustratores Sabīnes Baumanes izstāde “Montes stāsti” un literārās izstādes “Pastaiga paplašinātajā telpā. Rakstniekam Rimantam Ziedonim – 60”, “Kad saulīte rotājās”, ““Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2022” grāmatu kolekcija”.

Allažu bibliotēkā skatāma tematiskā izstāde “Rīgas porcelāns”, kurā eksponēti 30.–90. gadu porcelāna izstrādājumi no Daces Saulītes privātās kolekcijas.

Inčukalna bibliotēkā apskatāmas literārās izstādes “Dzejniekam, publicistam un rakstniekam Rimantam Ziedonim – 60”, “Rakstniekam Laimonim Puram – 100”, kā arī tematiskā izstāde “Visa laba Jāņu zāle…”.

Inciema bibliotēkā līdz 17. jūnijam eksponēta tematiskā izstāde “Tikai laimīgi bērni izaug stipri un veseli”, kas veltīta Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai.

Krimuldas bibliotēkā aplūkojama tematiskās izstādes “Vasara zied: ziedu un augu nozīme un to izmantošana”, “Jāņu dienas tradīcijas” un “Kad saulīte rotājās”, kā arī literārās izstādes “Grāmata zied” un “Pastaiga paplašinātajā telpā. Rakstniekam Rimantam Ziedonim – 60”.

Mākslu skolā “Baltais flīģelis” skatāma Mākslas nodaļas absolventu diplomdarbu izstāde “Noslēpums”.

Akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas” aicina iepazīt Siguldas novada kultūrvēsturisko mantojumu Siguldas Jaunajā pilī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī, Krimuldas muižā, Mālpils muižā un Turaidas muzejrezervātā. Apmeklējot tās, būs iespēja saņemt zīmogu, izpildot jautājumu un fotoorientēšanās uzdevumus. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi