×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-06-15
Siguldā atklāta vērienīgā vasaras koncertsezona “Noskaņojies Siguldai”

Ar britu mūziķa Maikla Kivanukas koncertu Siguldas pilsdrupu estrādē atklāta koncertsezona “Noskaņojies Siguldai”, kas šogad solās būt vērienīga, pulcējot gan pašmāju, gan ārvalstu slavenības.

Siguldas pilsdrupu estrādē jau izskanējis Maikla Kivanukas koncerts, taču jau šajā nedēļas nogalē, 18. jūnijā, mūzikas gardēži pulcēsies pašmāju iemīļoto mākslinieku grupas The Sound Poets koncertā “Pie vienas uguns”, kurā skanēs gan klausītājiem jau labi zināmās dziesmas, gan jaunā albuma hiti. “Koncerts Siguldas pilsdrupās grupai ir kā ilgi gaidīta tikšanās ar veciem labiem draugiem, tādiem, ar kuriem kopā iztukšots pudiem sāls, ar tādiem, kuriem var iet izlūkos. Jo tieši koncerti 2014. un 2016. gadā seno pils mūru un elpu aizraujošo dabas skatu ielokā, ir vienas no spilgtākajām atmiņām grupas “The Sound Poets” pastāvēšanas vēsturē,” saka Jānis Aišpurs, “The Sound Poets” solists. Biļetes cena – no 20 līdz 25 eiro. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit.

Vien ar dažu dienu starpību, 22. jūnijā, Siguldas pilsdrupu estrādē uz skatuves kāps britu alternatīvā roka zvaigznes “Placebo”, kas pirms sešiem gadiem Rīgas šovā pulcēja kuplu fanu loku. Arī šogad biļetes uz koncertu ir jau izpārdotas, savukārt faniem ērtākai nokļūšanai tiek organizēti fanu autobusu reisi. Gleznainajās viduslaiku pilsdrupās “Placebo” sniegs koncertu jaunākā, astotā, albuma turnejas ietvaros un tas būs vienīgais koncerts Baltijas valstīs.

Jau nākamajā dienā, 23. jūnijā, pēc izrādes Skroderdienas Silmačos Siguldas pilsdrupās muzicēs Brāļi Auzāni un Līgo orķestris, pulcējot tos, kam Līgo vakaru tīk pavadīt zaļumballes noskaņās. Biļetes cena uz abiem pasākumiem ir 10 eiro, neatkarīgi no tā, vai tiek apmeklēta tikai izrāde, vai tikai zaļumballe. ArSiguldas novada ID karti iepriekšpārdošanā 20% atlaide. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Savukārt jūlija sākumā, 1. un 2. jūlijā, pilsdrupu estrādē uzstāsies mākslinieks Dons, kurš pats par saviem gaidāmajiem koncertiem saka: “Mazliet neticas, ka šogad atkal uzstāsimies savai publikai. Tāpēc esam parūpējušies, lai šie koncerti būtu ļoti īpaši gan mums, gan skatītājiem.” Biļetes iespējams iegādāties tiešsaistē www.ekase.lv un tirdzniecības centra “Spice” informācijas centrā. Biļetes cena – 29 eiro. Pārdošanā pieejamas arī VIP biļetes, to cena – 100 eiro. ArSiguldas novada ID karti tiek piemērota 10% atlaide. Lai iegādātos biļeti ar atlaidi, pirkšanas brīdī kupona koda ailītē jāieraksta kods “IDKARTE”. Siguldas novada ID karte būs jāuzrāda arī pie ieejas koncertā.

Jūlija otrajā nedēļas nogalē Siguldā ar plašu mākslinieku programmu mājvietu radis festivāls “Ogle”. Sadarbībā ar mentālās veselības atbalsta organizācijām un jomas ekspertiem festivālā Siguldas pils kvartālā notiks lekcijas un diskusijas par psihisko veselību Latvijā. Visa festivālā laikā gūtā peļņa tiks novirzīta organizāciju darbam un sabiedrības izpratnes veicināšanai pašnāvību un mentālās veselības jautājumos. Festivāla ietvaros uzstāsies tādi mūziķi kā ansis, Arturs Skutelis, “I Mean Love​”, “Muud​”, “Indygo”, metāla grupa “Oghre​”, kā arī viesi no Norvēģijas “The Dead Monarchs”. Ieejas maksa divu dienu festivālā ir 14,50–29 eiro. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas “Biļešu servisa” kasēs, tostarp tiešsaistē.

10. jūlijā tūres “Vidēji glīts” ietvaros pilsdrupu estrādi ierībinās apvienībaBermudu divstūris, kas iepazīstinās gan ar maijā iznākušo albumu, gan jau labi zināmiem hitiem. Biļetes cena no 15 līdz 70 eiro. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit.

Jūlija svētdienās plkst. 11.00 tradicionālie kamermūziku koncerti Siguldas pils dārzā skanēs brokastu pavadījumā, kad klausītāji pulcējas ar brokastu groziem un šampanieša glāzēm, baudot dažādu stilu mūziku. Šajā gadā programmā ieļauta vokālās studijas “Knīpas un Knauķu” koncertprogramma “Emociju pētnieki”, programma “Brokastis Aijas Vītoliņas un draugu gaumē”, “Džezbaroks”, kā arī brokastu rīts spāņu un argentīniešu gaumē ar čellu un klavierēm.

Jūlija pēdējā nedēļas nogalē Siguldā pilnā apjomā atgriežas visā Latvijā iemīļotie Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki. No 29. līdz 31. jūlijam jau 28. reizi Livonijas ordeņa Siguldas pils kļūs par vietu vienam no izcilākajiem mūzikas notikumiem Latvijā – Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem. Apmeklētājus gaida gan atkalredzēšanās ar māksliniekiem, kuri Siguldā jau ir muzicējuši, gan muzikāli pārsteigumi – pasaules operas solisti, kuri uz Siguldas Opermūzikas svētku skatuves būs redzami pirmo reizi. Biļetes uz Siguldas Opermūzikas svētku notikumiem pieejamas “Biļešu paradīzes” un kultūras centra “Siguldas devons” kasēs. Biļetes cena – no 15 līdz 55 eiro,Siguldas novada ID karšu īpašniekiem, iegādājoties biļetes iepriekšpārdošanā līdz 15. jūlijam, tiek piemērota 10% atlaide.

Savukārt vasaras izskaņā, augustā, Siguldas pilsdrupās būs divi lieli notikumi: 12. augustā būs skatāms koncertuzvedums Kaupēn, mans mīļais (biļešu cena – no 18 līdz 30 eiro. Biļetes uz vasaras nakts izrādi iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit), bet 24. augustā beidzot satikšanos ar skatītājiem piedzīvos britu mūziķis Džeimss Arturs (James Arthur), kura koncertus nācies jau vairākkārt atlikt. Biļetes cena – no 39 līdz 99 eiro, Siguldas novada ID kartes īpašniekiem – 20% atlaide.

Tiem, kam pie sirds intīmāka atmosfēra un mūzikas baudīšana šaurākā lokā – Siguldas pils kvartālā esošajā Pils paviljonā vērts meklēt šādu mākslinieku koncertus, kas, sākot no 16. jūlija, notiks reizi nedēļā – Elza Rozentāle, Buu, “The Coco`nuts”, “Laika suns”, “Citi zēni”. Ieejas maksa 5 eiro. ArSiguldas novada ID kartēm iepriekšpārdošanā tiek piemērota 20% atlaide, daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide. Koncerta dienā atlaides netiek piemērotas!

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi