×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-06-17
Šonedēļ Siguldas novadā: “The Sound Poets” koncerts, Deju svētki Inčukalnā un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadā varēs izjust satikšanās prieku brīvdabas koncertos un zaļumballēs, arī azarta sajūtu sporta sacensību dalībnieku un atbalstītāju vidū. Brīvdienās Gaujas senieleju pieskandinās Latvijā iemīļotās grupas “The Sound Poets” koncerts, Aleksandra parka estrādi ierībinās tradicionālie Deju svētki, bet Raganā un tās apkārtnē varēs izpriecāties Ģimenes dienas aktivitātēs. Tāpat šonedēļ gaidāmas bezmaksas sporta nodarbības, dažādas sacensības un maratoni, kas piemēroti ikkatra gaumei un prasmēm. Nogalē varēs apmeklēt Lieltirgus dienu Siguldā un amatnieku tirdziņu Inčukalnā.

 

Piektdien, 17. jūnijā

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas nodarbība peldbaseinā cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Lai piedalītos nodarbībā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz biedrības “Cerību spārni” tālruņiem – 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita).

Plkst. 18.00 Mālpils Kultūras centrā tiks atklāta tautas lietišķās mākslas studijas “Urga” un keramikas studijas “Māl-pils” darbu izstāde “Tēja – milzīga pasaule mazā krūzītē”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 Allažu Tautas namā demonstrēs komēdiju par krāpniekiem Francijā 20. gadsimtā “Burvīgie blēži”. Izrāde, ko atraktīvi izspēlēs Allažu amatierteātris “AKA”, ir balstīta uz patiesiem notikumiem, atspoguļo sešas asprātīgas epizodes par pasaules elegantākajiem krāpniekiem. Biļetes cena – 2 eiro. Biļešu tirdzniecība norisināsies Allažu Tautas namā pirms pasākuma. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 18. jūnijā

No plkst. 8.00 līdz 14.00 Siguldas tirgus teritorijā notiks Lieltirgus diena “Saulgriezis”, kurā pircējus gaidīs zemnieku saimniecības, amatnieki un citi tirgotāji, kas būs gatavi radīt svētku noskaņu. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 9.00 Inčukalna Sporta centrā norisināsies turnīrs “SK “Coyote kauss 2022”, kurā pulcēsies florbola spēlētāji un entuziasti no visas Latvijas.

No plkst. 9.30 Krimuldā sāks pulcēties Latvijas valsts mežu MTB maratona 3. posma dalībnieki. Plkst. 12.00 startēs “Lielbāta” Tautas brauciens, plkst. 12.20 – 18,2 kilometru garās “Mammadaba” distances mērotāji, bet plkst. 13.00 – 50 kilometru garās “Toyota Gravel” distances veicēji. Izaicināt sevi un piedalīties sev piemērotākajā distancē aicināts ikviens, pirms tam reģistrējot dalību šeit. Plašāka informācija apskatāma šeit. Saistībā ar maratona norisi no plkst. 12.50 līdz 13.00 īslaicīgi (uz starta brīdi) tiks slēgta satiksme Turaidas ielā no serpentīnceļa līdz Dainu ceļam.

Plkst. 10.00 Fischer slēpošanas centrā tiks dots starts “S!-Skate 2022” pirmajam posmam, kurā šogad pirmo reizi notiks arī Latvijas čempionāts skrituļslidošanā 5 kilometru distancē. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Siguldas kroketa klubā “SIG-LIG” norisināsies Latvijas kausa izcīņas 2. posms golfa kroketā (Jāņu kauss) B divīzijai.

No plkst. 10.00 līdz 18.00 Sevis izzināšanas un harmonizēšanas parkā Siguldas pagastā varēs piedalīties Sokrata tautskolas organizētajā jauno ģimeņu talkā “Mācāmies darot”. Pietiekties talkošanai iespējams, rakstot uz e-pasta adresi info@sokratatautskola.lv vai aizpildot pieteikuma anketu šeit. Iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta! Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 14.00 Mālpilī pulcēsies Mālpils vidusskolas, pamatskolas un Sidgundas pamatskolas absolventi. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 17.45 būs skatāms svētku gājiens, kas no Inčukalna Tautas nama vedīs uz Aleksandra parka estrādi, kurā plkst. 18.00 būs baudāms 11. Deju svētku koncerts ar turpat 20 deju kolektīvu sadancošanos. Deju svētku dienā varēs apmeklēt arī tirdziņu un zaļumballi, kurā līdz pat plkst. 3.00 uzstāsies mūziķu apvienība “Pipari”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 21.00 Siguldas pilsdrupu estrādē, izpildot apvienības jaunākā studijas albuma “Pie vienas uguns” kompozīcijas un citas iemīļotas un labi zināmas dziesmas, uzstāsies grupa “The Sound Poets”. Biļetes cena – no 20 līdz 25 eiro. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit.

 

Svētdien, 19. jūnijā

Plkst. 9.00 Siguldas kroketa klubā “SIG-LIG” norisināsies Latvijas kausa izcīņas 2. posms golfa kroketā (Jāņu kauss) A divīzijai.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas nodarbība “Vesela mugura”. Lai piedalītos nodarbībā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 12.00 bērni, jaunieši kopā ar vecākiem aicināti piedalīties Ģimenes dienā “Katram savs, bet visi kopā”, kas norisināsies Krimuldas Tautas namā un tā apkārtnē. Pasākumā ikkatrs varēs atrast sev noderīgu, iedvesmojošu un jautru aktivitāti. Lai pieteiktos pasākumam, interesenti aicināti aizpildīt anketu, kas pieejama šeit. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 15.00 Krimuldas pagasta Sunīšos notiks Sunīšu Kopienas centra atklāšana, ko saulgriežu noskaņās ieskandinās Siguldas folkloras kopa “Senleja”. Būs iespēja apskatīt kopienas centra telpas, kā arī izmēģināt audēja amata prasmes. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās vēl tikai šajās brīvdienās var aplūkot siguldieša Jevgeņija Einberga metāla skulptūru izstādi “Metāls kā mīlestība”.

Kultūras centrā “Siguldas devons” līdz 19. jūnijam apskatāma novadnieka Ata Ieviņa vizuālo stāstu izstāde “Faraona dārgumi: ikonas, relikvijas, konservi”.

Mālpils Kultūras centrā no piektdienas būs skatāma atklāta tautas lietišķās mākslas studijas “Urga” un keramikas studijas “Māl-pils” darbu izstāde “Tēja – milzīga pasaule mazā krūzītē”. Izstādes atvēršana risināsies piektdien plkst. 18.00.

Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma izstāde “Nabassaite”, kurā skatāmi stikla mākslinieka un akvarelista Daiņa Gudovska mākslas darbi, kuri tapuši, iedvesmojoties no Gaujas. Izstāde apskatāma Siguldas Jaunās pils darba laikā – darbdienās no plkst. 9.00 līdz 19.00 un brīvdienās no plkst. 10.00 līdz 19.00. Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā: 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Siguldas pils dārzā var aplūkot Latvijas keramiķu izstādi “Runā ar mani”. Izstāde ir 19 keramikas mākslinieku saruna ar skatītāju, kas redz izstādi taktilā veidā. Tie ir mākslinieku pieredzes stāsti, atstāti faktūrās – raupjās, grubuļainās vai tieši otrādi, maigi nogludinātās glazētās virsmās. Izstādes darbi ir šo sarunu fiksācijas keramikas materiālā, kas tagad dodas pretī sarunai ar katru, kas ir gatavs tam pieskarties.

Inčukalna Tautas namā eksponēti gleznotājas, Inčukalna mākslinieku kopas dalībnieces Ievas Kalniņas darbi. Izstādes apmeklējumu aicina pieteikt, zvanot uz tālruņa numuru 29478251.

Turaidas muzejrezervātā līdz 24. jūnijam aplūkojama brīvdabas izstāde “Acīs krītoši burti”. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 3 eiro.

Siguldas novada bibliotēkā eksponētas vairākas izstādes – Ata Ieviņa dubultizstāde “Mana rakstniecības vēsture”/“Kolāžas”, zviedru mākslinieces Stīnas Virsēnas ilustrāciju izstāde ar Astridas Lindgrēnas citātiem “Bez vardarbības”, ilustratores Sabīnes Baumanes izstāde “Montes stāsti” un literārās izstādes “Pastaiga paplašinātajā telpā. Rakstniekam Rimantam Ziedonim – 60”, “Kad saulīte rotājās”, ““Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2022” grāmatu kolekcija”.

Allažu bibliotēkā līdz mēneša izskaņai skatāma tematiskā izstāde “Rīgas porcelāns”, kurā eksponēti 30.–90. gadu porcelāna izstrādājumi no Daces Saulītes privātās kolekcijas.

Inčukalna bibliotēkā eksponētas vairākas izstādes tematiskā izstāde “Visa laba Jāņu zāle…” un literārā izstāde “Dzejniekam, publicistam un rakstniekam Rimantam Ziedonim – 60” un “Rakstniekam Laimonim Puram – 100”.

Mālpils bibliotēka piedāvā iepazīt Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbus, kas skatāmi izstādē “Visi sīki kukainīši”.

Mākslu skolā “Baltais flīģelis” skatāma Mākslas nodaļas absolventu diplomdarbu izstāde “Noslēpums”.

Akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas” aicina iepazīt Siguldas novada kultūrvēsturisko mantojumu Siguldas Jaunajā pilī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī, Krimuldas muižā, Mālpils muižā un Turaidas muzejrezervātā. Apmeklējot tās, būs iespēja saņemt zīmogu, izpildot jautājumu un fotoorientēšanās uzdevumus. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Vienlaikus informējam, ka saistībā ar Latvijas valsts mežu MTB maratona 3. posma norisi 18. jūnijā no plkst. 12.50 līdz 13.00 tiks slēgta satiksme Turaidas ielā no serpentīnceļa līdz Dainu ceļam. Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem!

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi