×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-07-01
Šonedēļ Siguldas novadā: Mālpils zemeņu svētki, Apkaimes svētki un dažādi muzikālie koncerti

Šajās brīvdienās Siguldas novadā būs liela rosība – te pulcēsies tie, kuri gatavi mieloties ar zemenēm, izdejoties zaļumballēs un krāšņos koncertos, baudīt Muzikālās brokastis kopā ar ģimeni vai draugiem, kā arī tie, kuri gatavi brīvdienas pavadīt uz sportiskas nots. Jūlija pirmo brīvdienu piedāvājumā būs gan mūziķa Dona dubultkoncerts, gan Mālpils zemeņu un Apkaimes svētki, dažādas sporta spēles un turnīri, kā arī iedvesmojošas izstādes. Šajā nogalē norises būs piemērotas ikkatra gaumei, vecumam un interesēm, tās iepriecinās kā novadniekus, tā novada ciemiņus!

 

Piektdien, 1. jūlijā

Plkst. 10.00 SIG-LIG kroketa klubā Siguldā norisināsies Eiropas čempionāts kroketā sievietēm, kurā startēs arī divas Siguldas kluba SIG-LIG pārstāves – Aija un Līga Usānes. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 12.00 Siguldas Sporta centra Spēka zālē notiks bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot biedrībai “Cerību spārni” uz tālruņa numuru 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita).

Plkst. 18.00 Lēdurgas muižas parkā risināsies Latvijas Televīzijas raidījuma “Tas notika šeit” filmēšanas noslēguma diena, uz kuru aicināts ikviens interesents. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 20.00 Depo sporta laukumā notiks Latvijas Futbola federācijas futbola spēle, kurā tiksies futbola klubs “Sigulda” un “Pļaviņas”.

Plkst. 20.30 Siguldas pilsdrupu estrādē ar koncertu “Pieskāriens” uzstāsies mūziķis Dons. Biļetes uz koncertu izpārdotas!

 

Sestdien, 2. jūlijā

No plkst. 9.30 līdz 11.30 “KLIKK” centra laukumā varēs aplūkot Latvijas Antīko automobiļu kluba vēsturisko spēkratu izstādi. Pasākumā piedalīsies vairāk nekā 35 klasiskie auto, kas ražoti laika periodā no 1961. līdz 1998. gadam. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 10.00 Siguldas pagasta Kultūras nama apkārtnē norisināsies jau otrie Apkaimes svētki, kas aicina vietējos iedzīvotājus un kopienu satikties kopīgos svētkos un baudīt koncertus, meistarklases, sportiskas aktivitātes, dejas zaļumballē un citas svētku norises. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Gaujas pludmalē pulcēsies pludmales volejbola sacensību “Sigulda Open’22” 2. posma dalībnieki. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 pie Siguldas Sporta centra tiks dots starts Siguldas pusmaratonam. Pusmaratona norises laikā jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem pilsētas centrā, jo sacensību trase būs iekārtota pilsētvidē. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Siguldas kroketa klubā “SIG-LIG” notiks Eiropas golfa kroketa čempionāta sievietēm plates izslēgšanas spēles. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Turaidas pamatskolas sporta laukumā gaidāms softbola turnīrs “Gadskārtas kauss”.

Plkst. 10.00 Siguldas 1. pamatskolas pagalmā norisināsies “Siguldas 3:3 florbola turnīrs”, kas pulcēs gan mazus, gan lielus florbola entuziastus. Lai piedalītos turnīrā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi janis.levanovics@gmail.com līdz 1. jūlijam. Dalības maksa turnīrā – 5 eiro no personas. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 11.00 uzsāksies vērienīgie Mālpils zemeņu svētki, kuru laikā norisināsies zemeņu degustācijas, plašs amatnieku un mājražotāju tirgus, Mālpils pagasta uzņēmēju aktivitātes. Plānotas arī dažādas radošās darbnīcas, ekskursijas uz zemeņu laukiem un koncerti visas dienas garumā, bet vakara noslēgumā – balle kopā ar apvienību “Jauno Jāņu orķestris” un leģendāro rokgrupu “Līvi”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 12.00līdz 17.30 Ziedoņa muzejs Murjāņos gaidīs mazus un lielus apmeklētājus, lai kopā izpriecātos Bērnu dienas pasākumos. Īpašas norises bērniem notiks Ziedoņa muzeja dārzā un “Dzirnakmeņu” klētī. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 20.00 Siguldas pilsdrupu estrādē izskanēs mūziķa Dona papildkoncerts “Pieskāriens”. Biļetes iespējams iegādāties tiešsaistē www.ekase.lv un tirdzniecības centra “Spice” informācijas centrā. Biļetes cena – 29 eiro. Pārdošanā pieejamas arī VIP biļetes, to cena – 100 eiro. ArSiguldas novada ID karti tiek piemērota 10% atlaide. Lai iegādātos biļeti ar atlaidi, pirkšanas brīdī kupona koda ailītē jāieraksta kods “IDKARTE”. Siguldas novada ID karte būs jāuzrāda arī pie ieejas koncertā.

 

Svētdien, 3. jūlijā

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas nodarbība “Vesela mugura”. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 11.00 turpinot ierasto jūlija tradīciju, Siguldas pils kvartālā norisināsies Muzikālās brokastis. Svētdien brokastis Siguldas Jaunās pils dārzā varēs baudīt kopā ar bērnu vokālās studijas “Knīpas un Knauķi” koncertprogrammu “Emociju pētnieki”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Turaidas kapsētā notiks Turaidas luterāņu draudzes kapusvētku dievkalpojums, bet plkst. 14.00 – kapusvētki.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība 5.–9. klašu skolēniem.

 

Izstādes un citas norises

Sigudas Jaunās pils salonā atvērta jauna izstāde “Keramika & restaurācija”, kas aicina iepazīt mākslinieces, mākslu skolas “Baltais flīģelis” zīmēšanas un veidošanas skolotājas Ivetas Šveisbergas mākslas priekšmetu restaurāciju. Izstādi iespējams apskatīt Siguldas Jaunās pils darba laikā darbdienās no plkst. 9.00 līdz plkst. 19.00 un brīvdienās no plkst. 10.00 līdz plkst. 19.00. Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” apskatāma mūžīgā eksperimentētāja Pētera Sidara personālizstāde “Iztrūkstošais skats ainavā”. Ekspozīcijā skatāmi dažādi radoši eksperimenti, kas nav konservatīvi un izstrādāti no visdažādākos materiāliem. Izstāde apskatāma no otrdienas līdz piektdienai no plkst. 11.00 līdz 18.00, sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00 un svētdienās no plkst. 11.00 līdz 15.00. Ieeja izstādē 2,50 eiro, arSiguldas novada ID karti tiek piemērota 20% atlaide. Mākslai draudzīgā diena – otrdiena –, kad ieejas biļetei tiek piemērota 50% atlaide.

Siguldas pils dārzā var aplūkot Latvijas keramiķu izstādi “Runā ar mani”. Izstāde ir 19 keramikas mākslinieku saruna ar skatītāju, kas redz izstādi taktilā veidā.

Allažu bibliotēka piedāvā apskatīt tematisko izstādi “Vaļasprieki vasarā”, kas ļaus caur grāmatām uzzināt, kādus vaļaspriekus ikviens var izbaudīt vasaras sezonā. Turpat būs skatāma arī allažnieces Vijas Vāveres foto izstāde “Vasara pilnbriedā” – skaisti fotoattēli ar vasaras ziedošās dabas motīviem.

Inciema bibliotēkas apmeklētāji var aplūkot divas literārās izstādes “Vācu rakstniekam Hermanim Hesem – 145” un “Jāzepam Osmanim – 90”.

Inčukalna bibliotēkā skatāma tematiskā izstāde “4. jūlijs – Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas diena”, “Emocijzīmes”, kā arī literārā izstāde “Dzejniekam Jāzepam Osmanim – 90”.

Lēdurgas bibliotēkā aplūkojama literārā izstāde ““Kāpēc – tāpēc”. Dzejniekam Jāzepam Osmanim – 90”.

Mālpils bibliotēka piedāvā iepazīt Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbus, kas skatāmi izstādē “Visi sīki kukainīši”.

Inčukalna Tautas namā eksponēti gleznotājas, Inčukalna mākslinieku kopas dalībnieces Ievas Kalniņas darbi. Izstādes apmeklējumu aicina pieteikt, zvanot uz tālruņa numuru 29478251.

Mālpils Kultūras centrā  skatāma tautas lietišķās mākslas studijas “Urga” un keramikas studijas “Māl-pils” darbu izstāde “Tēja – milzīga pasaule mazā krūzītē”.

Turaidas muzejrezervātā aplūkojama brīvdabas izstāde “Acīs krītoši burti”. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 3 eiro.

Mākslu skolā “Baltais flīģelis” skatāma Mākslas nodaļas absolventu diplomdarbu izstāde “Noslēpums”.

Akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas” aicina iepazīt Siguldas novada kultūrvēsturisko mantojumu Siguldas Jaunajā pilī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī, Krimuldas muižā, Mālpils muižā un Turaidas muzejrezervātā. Apmeklējot tās, būs iespēja saņemt zīmogu, izpildot jautājumu un fotoorientēšanās uzdevumus. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi