×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-07-08
Raiņa parkā turpinās skeitparka un asfaltētas velo trases būvniecība

Raiņa parka malējā daļā kopš jūnija beigām aktīvi norisinās skeitparka un asfaltētas velo trases būvniecība. Skeitparka elementi jau demontēti un turpinās bruģa daļas demontāža. Noņemti arī pāris nelieli koki, kuru vietā vēlāk tiks iestādīti dižkoki. Darbi turpinās ar vaļņa/tilta demontāžu. Līdz ar būvdarbu iesākšanos Raiņa parka teritorija ir daļēji norobežota, taču plānots, ka šī projekta kārta tiks pabeigta jau šajā gadā.

Darbi, kas norisināsies trijās kārtās, vairāk nekā 71 tūkstošu kvadrātmetru platībā uzsākti ar esošo elementu demontāžu, tos rūpīgi uzkrājot un iekļaujot pēc tam projekta izmantojamo materiālu nodrošināšanai. Kad noslēgsies demontāžas darbi, tiks uzsākta pumpu trases izbūve un jauna skeitparka rampu izvietošana, esošo celiņu pārasfaltēšana, reljefa un apgaismojuma izveide. Būvdarbu laikā tiks pārbūvētas arī inženierkomunikācijas, tostarp lietusūdens kanalizācija. Teritorijā atkarībā no funkcionālā zonējuma tiks izvietoti apstādījumi, videonovērošanas kameras, kā arī izbūvēts dzeramā ūdens brīvkrāns. Būvniecību veic SIA “City Playground” 480 719 eiro vērtībā ar PVN.

Jaunā Raiņa parka daļa pēc pārveides iegūs jaunu veidolu. Skeitparka zonā būs daudzfunkcionāls, vairāku līmeņu skeitparks, kas piemērots dažādu līmeņu braucējiem turpat 800 kvadrātmetru platībā. Rampas tiks veidotas no koka kompozītmateriāla. Velo trases zonā tiks iekārtota multifunkcionāla asfaltēta trase, kas piemērota dažāda vecuma braucējiem ar visu veidu nemotorizētiem transporta līdzekļiem. Velo trases asfaltētās daļas platība plānota 788 kvadrātmetru apmērā. Galvenās trases garums būs 170 metri, bet mazās trases garums – 40 metri. Papildus tam tiks izveidots 350 metru garš skrituļotāju celiņš, kas būs integrēts ar gājēju plūsmu. Tāpat projekta laikā paredzēts izveidot asfaltētu laukumu, kurā atradīsies soliņi, atkritumu urnas, velo statīvi un arī neliels laukumiņš ar bērnu basketbola grozu. Tiks saglabāta arī Velozinis trasīte pašiem mazākajiem.

Projekta izstrādes laikā notikušas konsultācijas ar Siguldas novada aktīviem jauniešiem, kuri konsultēja un izteica savus ierosinājumus projektētājiem par to, kādu viņi redzētu skeitparku un arī pumpu trasi. Daudzi no ierosinājumiem ņemti vērā.

Nākamajā un turpmākajos gados tiks attīstītas arī pārējās Raiņa parka daļas. Noslēdzoties Raiņa parka metu konkursam, par labāko tika atzīts mets ar devīzi SOL111 – SIA “ALPS ainavu darbnīca”, SIA “Fixman” un Elizabetes Melbārzdes radītais darbs. Tas caurstrāvo spēcīgu ideju ar Raiņa un Aspazijas daiļrades iedvesmotiem tēliem un pretmetiem – Saules un Mēness saspēli, gaismas uzvaru pār tumsu un citiem elementiem, – kas atspoguļojas “sausajā” strūklakā, vides objektos un bērnu rotaļu laukuma detaļās. Plašāka informācija pieejama šeit.

Youtube

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi