×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-09-16
Šonedēļ Siguldas novadā: Intara Busuļa koncerts, Rudens stādu parāde un Veselības dienas aktivitātes

Šajās brīvdienās Siguldas novadā mūs lutinās – Stādu parādē būs iespēja sagādāt krāšņākos augus rudens stādījumiem, gūt enerģiju Intara Busuļa koncertā un, pats galvenais, parūpēties par savu veselību dažādos šai tēmai veltītos pasākumos – dažādās lekcijās, nodarbības un bezmaksas veselības pārbaudēs. Tāpat varēs gūt dabas spēku, apmeklējot Parka svētkos Lēdurgā vai piedaloties Ceļotāju dienas norisēs. Būs iespēja apmeklēt arī tradicionālo Rudens gadatirgu Mālpilī. Šī būs nedēļas nogale, kurā padomāt par sevi, savu labsajūtu un savām vēlmēm, iepriecinot arī līdzcilvēkus.

 

Piektdien, 16. septembrī

Plkst. 12.00 Siguldas Sporta centra Spēka zālē notiks bezmaksas sporta nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot uz biedrības “Cerību spārni” tālruņa numuru – 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita).

Plkst. 14.00 Turaidas muzejrezervāta Klaušinieku mājā Eiropas mantojuma dienu ietvaros norisināsies saruna “Ēkas, lopi un pļavas kā kultūrvēsturiska vērtība un ilgtspējas pamats”. Pieteikties pasākumam var, zvanot uz tālruņa numuru 29384512 vai rakstot uz e-pasta adresi info@turaida-muzejs.lv. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 16.00 Turaidas muzejrezervāta Jaunajā pārvaldnieka mājā tiks atklāta krājuma izstāde “Fotoalbuma stāsti – sešdesmitie gadi Turaidā”. Izstādē būs apskatāmas melnbaltas momentfotogrāfijas, kas uzņemtas 20. gadsimta sešdesmitajos gados. Darbu autors ir amatierfotogrāfs, turaidietis Mintauts Slapjums. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Siguldas Valsts ģimnāzijā norisināsies pirmā Veselības dienu lekcija-diskusija “Integrāls skatījums uz cilvēka labsajūtu jeb kā izmantot visu sevī ielikto potenciālu, lai nodzīvotu labāko savas dzīves versiju?”, ko vadīs teologs, mācītājs ar ilgstošu pastorālo pieredzi un kontemplācijas skolotājs Indulis Paičs. Plašāka informācija par Siguldas novada Veselības dienām apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” ar koncertu uzstāsies Intars Busulis un “Abonementa orķestris”. Biļetes izpārdotas! Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 17. septembrī

Plkst. 9.00 Siguldas Svētku laukumā norisināsies 17. Rudens stādu parāde, kura vienlaikus pulcēs vairāk nekā 100 stādu audzētājus no visas Latvijas. Rudens stādu parādes laikā apmeklētājiem būs iespēja iegādāties dažādus stādus, saņemt konsultācijas to audzēšanā, izvēlē un dārza plānošanā, iegādāties dārza preces un tehniku, apmeklēt amatnieku un Latvijas ražojumu gadatirgu. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā literatūrzinātniece Inguna Daukste-Silasproģe stāstīs par advokātu, politiķi un Satversmes sapulces locekli, aktīvu sabiedrisko darbinieku, lauksaimnieku, virsnieku un arī rakstnieku Kārli Dzelzīti. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Siguldā ar finālposmu noslēgsies “VeloExpress” Latvijas kausa sezona MTB Olimpiskajā krosā. Reģistrācijas sezonas izšķirošajam posmam turpinās tīmekļa vietnē www.bulta.lv/xco. Sacensību laikā arī noteikti pārvietošanās ierobežojumi Laurenču un Kalna ielā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Siguldas Sporta centrā Veselības dienu laikā psiholoģiskās sagatavotības treneris un psihologs Kristaps Zvejnieks vadīs lekciju “Spēka treniņš smadzenēm”. Plašāka informācija par Siguldas novada Veselības dienām apskatāma šeit.

Plkst. 12.00 pie Allažu Tautas nama norisināsies “Atvasaras plenērs”, kurā aicināti piedalīties gan īsteni gleznošanas entuziasti, gan tie, kas vēlas vienkārši iemēģināt roku glezniecībā, saprast, kā to, ko redzam, veiksmīgi atainot gleznā, kā arī patīkami pavadīt sestdienu atvasaras noskaņās. Plenēra dalībniekiem materiāli tiek nodrošināti. Plenēra norises laiks – aptuveni 4 stundas. Plenēra vadītāja – Laura Rostoka. Dalības maksa 6 eiro, iepriekšpārdošanā ar Siguldas novada ID karti – 5 eiro. Biļešu iepriekšpārdošana norisinās Allažu Tautas namā. Lai vienotos par biļešu iegādes laiku, interesenti aicināti sazināties, zvanot uz tālruņa numuru 26545054 (Ance).

Plkst. 12.00 Allažu Tautas namā darbosies telpaugu maiņas punkts. Pasākuma ietvaros ikviens aicināts uz Allažu Tautas namu atnest kādu telpaugu (vai vairākus), nodot to un vietā paņemt no pieejamajiem augiem sev tīkamāko.

Plkst. 12.00 Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas Mācību koncertzālē (1. stāvā) Veselības dienu ietvaros interesenti varēs piedalīties lekcijā “Veselīgs dzīves veids” un Ievas Bērziņas vadībā pārrunāt, kā pilnvērtīgi izmantot iekšējās rezerves. Plašāka informācija par Siguldas novada Veselības dienām apskatāma šeit.

Plkst. 13.00 Inciema parkā norisināsies dzejas pikniks “Ābolmaize”, kurā ar dzejas lasījumiem no Anšlava Eglīša, Viktora Eglīša un citu dzejnieku repertuāra priecēs Krimuldas amatierteātra aktieri. Ar dzeju lasījumiem mazākos klausītājus priecēs arī pirmsskolas izglītības iestāde “Ezerciems” audzēkņi. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 13.30 Mālpils Sporta centrā fizioterapeite Grēta Frančeska Jermoļenko vadīs lekciju “Fizioterapeita ieteikumi – praktiska nodarbība”. Plašāka informācija par Siguldas novada Veselības dienām apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centra Spēka zālē notiks nodarbība jauniešiem no 12 līdz 18 gadiem. Lai piedalītos nodarbībās, jāuzrāda Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta atzinums vai izziņa. Obligāta pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā kardiologs Roberts Feders vadīs lekciju “Kas var būt nozīmīgāks par sirdi?”. Plašāka informācija par Siguldas novada Veselības dienām apskatāma šeit.

 

Svētdien, 18. septembrī

Plkst. 10.00 Mālpils Sporta centrā notiks atklātā Siguldas novada čempionāta novusā 5. posms. Reģistrācija tiks atvērta 15 minūtes pirms pasākuma. Dalības maksa 5 eiro. Ar Siguldas novada ID karti – 20% atlaide dalības maksai.

Plkst. 10.00 Mālpilī norisināsies Rudens gadatirgus, kur savu izaudzēto un darināto piedāvās vairāki tirgotāji un amatnieki.

Plkst. 10.00 Lēdurgas dendroparkā gaidāmi Parka svētki “Rudenāji”. To apmeklētājus sagaida muzikāli pārsteigumi, dārzeņu darbnīcas, loku šaušana, ekskursija pa parku kopā ar gidu, jaunā kamīna atklāšana un konkurss “Rudens burciņā”. Lai piedalītos konkursā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25549747. Ieeja pasākuma pēc Lēdurgas dendroparka cenrāža.

No plkst. 12.00 Siguldas Sporta centrā ikviens aicināts apmeklēt komandas sporta veidu dienu “Sporta spēles entuziastiem”. Plašāka informācija par sporta veidu dienu un Siguldas novada Veselības dienām apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība 2.–6. klašu skolēniem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 14.00 Krimuldas Tautas namā notiks deju un ritma vingrinājumu nodarbības “Dzīves ritmu daudzveidība”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Siguldas novada mūžizglītības projekta “Kustību spēks – izaugsmei, harmonijai, motivācijai, veselībai” ietvaros Lēdurgas Kultūras namā notiks deju un ritma vingrinājumu nodarbības “Dzīves ritmu daudzveidība”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas Jaunās pils pagrabstāva Velvju zālē pēdējo nedēļas nogali apskatāma “Grafikas vasaras skola 2022” dalībnieku kopizstāde. Siguldietes Patricijas Brektes-Pannetjē mākslas studija “Art Studio Peahen” jau trešo gadu aicināja Siguldas un tās apkārtnes jauniešus piedalīties “Grafikas Vasaras skolā”, kurā tie apgūst dažādas mākslas tehnikas. Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Siguldas Jaunās pils salonā skatāma Ērikas Zuteres izstāde “Klusējošie stāsti”. Tā ir mākslinieces vizuāli taktilas pārdomas ar spēles elementiem. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” eksponēta izstāde “Lāpām zeķes – lāpām pasauli!?” Tās pamatu veido ekspozīcija, kas šovasar pabijusi starptautiskajā Milānas dizaina mesē, kas ir viena no ietekmīgākajām šāda veida izstādēm pasaulē. Projekts tapa, sadarbojoties Latvijas Mākslas akadēmijai un Siguldas novada Kultūras centram.

Mālpils Kultūras centrā Vara Lamstera izstāde “7 jūras”. Izstāde būs apskatāma līdz 13. oktobrim.

Allažu Tautas namā eksponēta Elīzas Kleines-Šablinskas izstāde “Ēdene”. Eksponētie darbi radīti gan glezniecība tekstilā, gan tradicionālā formā – uz audekla.

Inčukalna Tautas nama apmeklētāji aicināti aplūkot gleznotāja un Inčukalna mākslinieku kopas dalībnieka Paula Putniņa jubilejas izstāde.

Mākslu skolā “Baltais flīģelis” apskatāma Inetas Freidenfeldes personālizstāde “Pilsētas eņģeļi vol. X”. Izstādi varēs apmeklēt piektdien no plkst. 10.00 līdz 19.00 un sestdien no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Turaidas muzejrezervātā aplūkojama vairākas  izstādes: “Acīs krītoši burti”, “Tautasdziesma Dainu kalnā”, “Vienotais laiks. Gunāram Krollim – 90” un “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis”. No 16. septembra Turaidas muzejrezervētā būs skatāma arī Mintauta Slapjuma izstāde “Fotoalbuma stāsti – sešdesmitie gadi Turaidā”. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 3 eiro.

Akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas” vēl līdz septembra beigām aicina iepazīt Siguldas novada kultūrvēsturisko mantojumu Siguldas Jaunajā pilī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī, Krimuldas muižā, Mālpils muižā un Turaidas muzejrezervātā. Apmeklējot tās, būs iespēja saņemt zīmogu, izpildot jautājumu un fotoorientēšanās uzdevumus. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi