×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-03-31
Turaidas muzejrezervāta izdevums saņem balvu konkursā “Zelta Ābele”

30. marta vakarā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē apbalvoti grāmatu dizaina konkursa “Zelta Ābele 2022” uzvarētāji astoņās kategorijās, tostarp arī Turaidas muzejrezervāta izdevums “Vienotā Vidzemes un ārzemju dārzkopība”. Konkursā pašvaldība jau otro gadu pasniedza specbalvu, suminot Ellu Mežuli, kura tika nominēta kategorijā “Literatūra jaunatnei”.

Grāmatu dizaina konkursu Latvijas Grāmatizdevēju asociācija (LGA) šogad rīko jau trīsdesmito reizi un konkursam “Zelta Ābele 2022” no pērn iznākušo grāmatu klāsta 52 izdevēji tajā bija pieteikuši 102 grāmatas.

Kategorijā “Dokumentālie izdevumi” žūrija balvu piešķīrusi Jiržīja Holīka grāmatai “Vienotā Vidzemes un ārzemju dārzkopība”. Faksimilizdevums un zinātniskie komentāri. Izdevējs: “Turaidas muzejrezervāts”, dizainu veidojis “DUE”, drukāta tipogrāfijā “PNBPrint”.

Mūsdienās pasaulē zināmi vien trīs šīs retās, Johana Georga Vilkena tipogrāfijā iespiestās grāmatas eksemplāri, viens no tiem glabājas Turaidas muzejrezervāta krājumā.

Minētajā zinātnisko publikāciju un komentāru sējumā sniegts īss pārskats par augļu koku potēšanas vēsturi pasaulē, tajā skaitā tagadējās Latvijas teritorijā, Jiržīja Holīka dzīves gājumu un literāro devumu, tā atspoguļojumu čehu un vācu historiogrāfijā, un augļu koku potēšanas tēmai veltīto latviešu valodā izdoto literatūru līdz 19. gadsimta vidum.

Grāmatas tulkojumu no vācu valodas veicis Turaidas muzeja galvenais speciālists Edgars Ceske.

Grāmatas vērtēja žūrija piecu ekspertu sastāvā – mākslinieks Roberts Koļcovs (žūrijas priekšsēdētājs), mākslinieks, Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) profesors Juris Petraškevics, Rīgas Valsts tehnikuma direktore, poligrāfijas eksperte Dagnija Vanaga, uzņēmuma “Arctic Paper” pārstāve Lolita Butāne un dizainers Miķelis Baštiks.

Grāmatu iespējams iegādāties Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centrā, kā arī attālināti, rakstot pasūtījuma vēstuli uz e-pasta adresi pasts@turaida-muzejs.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67971402.

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi