×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-07-21
Šonedēļ Siguldas novadā: Muzikālās brokastis, sporta aktivitātes un zaļumballes

Šajās brīvdienās Siguldas novadā kultūra, māksla un sports ies roku rokā. Novadā piedāvātās nedēļas nogales norises būs piemērotas kā sporta entuziastiem, tā kultūras baudītājiem. Brīvdienas iesāksies ar spilgtiem koncertiem kopā ar iemīļotiem mūziķiem, zaļumballēm un mākslas izstāžu atklāšanu, savukārt, tuvojoties to noslēgumam, gan viesi, gan novadnieki būs aicināti baudīt mierpilnas un izsmalcinātas svētdienas brokastis Ludviga Van Bēthovena, Nino Rotas un Georga Pelēča mūzikas pavadījumā. Nedēļas nogalē aicinām apmeklēt novada kultūrvietas, lai iedvesmotos un gūtu spēku jūlija pēdējai nedēļai.

 

Piektdien, 21. jūlijā

Plkst. 15.00 Lēdurgā pie Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas notiks 3x3 sacensības strītbolā, 1. posms (U12, U16 un vīriešu grupa). Plašāka informācija.

Plkst. 16.00 pie Inčukalna tautas nama notiks Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas atklāšanas pasākums “Ā, bē, cē, dē, Kaķis lēca smēdē”.

Plkst. 16.00 Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis” norisināsies Starptautisko meistarkursu noslēguma koncerts meistarkursu iniciatora Mārtiņa Štauvera atcerei. Piedalās – Agnese Egliņa (klavieres), Lauma Skride (klavieres), Reinis Zariņš (klavieres), Juris Žvikovs (klavieres), Meistarkursu koris diriģenta Ivara Cinkusa vadībā un Meistarkursu dalībnieku kameransambļi. Ieeja bez maksas. Plašāka informācija.

Plkst. 18.00 kultūras centrā “Siguldas devons” tiks atklāta pasaulē atzītākā Latvijas stikla mākslinieka un siguldieša Daiņa Gudovska izstāde “Nebeidzamās spēles lauks”. Plašāka informācija.

Plkst. 19.00 Reģu kalnā Raganā aicinām uz dzejkoncertu “Mīlestība”, kurā uzstāsies Liepājas teātra aktrise Sigita Pļaviņa un ģitārists Miks Akots.

Plkst. 19.30 Depo sporta laukumā Siguldā varēs atbalstīt un līdzi just futbola klubam “Sigulda”, kas vīriešu mačā tiksies ar futbola klubu “Lielupe”.

Plkst. 20.30 Lēdurgas kultūrtelpā “Puķudruvas” koncertā kopīgā priekšnesumā uzstāsies ģitārists Reinis Jaunais, kurš nupat izdevis jaunu albumu “Vārdi”, un pasauli apceļojušais ģitārists, instrumentālās mūzikas komponists no Lielbritānijas – Kreigs Sutons, plašāk pazīstamu kā “The Flamenco Thief”. Biļetes cena – 5 eiro. Biļetes pieejamas norises vietā pirms pasākuma.

Plkst. 22.00 Lēdurgā lustīgus dančus varēs griezt vasaras saulrieta ballē kopā ar grupu “Vēja radītie”. Biļetes cena – 12 eiro.

 

Sestdien, 22. jūlijā

Plkst. 9.00 norisināsies jau otrā “Anšlava Sporta diena”, lai godinātu izcilo rakstnieku Anšlavu Eglīti. Visas dienas garumā Inciemā valdīs sportiska gaisotne – aktīvu nodarbi sev atradīs ikviens, sākot no pašiem mazākajiem un beidzot ar senioriem. Šogad sporta dienas ietvaros norisināsies pirmais “Anšlava Šaha turnīrs”, kas tiek organizēts sadarbība ar “Siguldas šaha klubs”. Plašāka informācija.

Plkst. 10.00 Inčukalna disku golfa trasē gaidāmas disku golfa sacensības “Centrālais kausss 2023”.

Plkst. 10.00, pateicoties Siguldas novada pašvaldības finansētam projektam “Iedzīvotāju fizisko aktivitāšu nodarbību nodrošināšana”, Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbības cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Plašāka informācija.

Plkst. 15.00 Lībiešu mantojuma gada ietvaros Turaidas muzejrezervātā notiks diskusija “Vēsture un personība: Kaupo ceļojumam uz Romu 820”. Diskusijai varēs sekot arī tiešsaistē Turaidas muzejrezervāta Facebook lapā. Plašāka informācija.

Plkst. 21.00 Siguldas pils paviljonā norisināsies talantīgās Indie-pop mākslinieces KATŌ koncerts. Pirms tam (plkst. 20.00) apmeklētājus priecēs dīdžejs Edgars Bercis. Darbosies kafejnīca “Pils dārzs”. Biļetes cena ir 7 eiro,Siguldas novada ID karšu īpašniekiem, iegādājoties biļeti iepriekšpārdošanā, atlaide 20%, daudzbērnu ģimenēm – 40%. Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja ir bez maksas. Pasākuma dienā biļetes cena – 7 eiro. Biļetes pieejamas visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un tiešsaistē. Plašāka informācija.

Plkst. 22.00 Inciema estrādē varēs izdejoties zaļumballē, kur jestru deju soli varēs griezt līdz plkst. 2.00. Ieeja bez maksas.

 

Svētdien, 23. jūlijā

Plkst. 10.00 Siguldas kroketa kluba “SIG-LIG” laukumā sacentīsies astoņas Latvijas labākās kroketistes (S50+), lai cīnītos par Latvijas čempiona titulu S50+ grupā.

Plkst. 11.00 Muzikālo brokastu ciklu noslēgs izsmalcinātu skaņu gardumu degustācija Ludviga Van Bēthovena, Nino Rotas un Georga Pelēča mūzikā. Pasākumā uzstāsies trio “Fabel”, Anna Gāgane (Latvija/Šveice) (klarnete), Linda Leine (Latvija/Vācija) (klavieres) un Kristaps Bergs (Latvija/Beļģija) (čells). Ieeja pasākumā ir bez maksas. Plašāka informācija.

Plkst. 15.00 izskanēs Krimuldas baznīcas gadadienas svētku koncerts “Rozes un lillijas”. Ieeja pasākumā – par ziedojumiem.

 

Izstādes

Allažu bibliotēkā skatāma Vijas Vāveres foto izstāde “Vasaras audekls”, kā arī tematiskā izstāde “Šahs Latvijā”.

Inčukalna bibliotēkā eksponētas divas literārās izstādes – “Mans ārprāts mani nes. Dramaturgam, režisoram Hermanim Paukšam – 70” un “Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivāla grāmatu kolekcija”.

Inčukalna Tautas namā iespējams aplūkot gleznotāja Anda Gūtmaņa personālizstādi “Piekraste”.

Kultūras centrā “Siguldas devons” no piektdienas apmeklētājiem pieejama jauna izstāde. Kultūrvietas apmeklētājus turpmāk priecēs un iedvesmos pasaulē atzītākā Latvijas stikla mākslinieka un siguldieša Daiņa Gudovska izstāde “Nebeidzamās spēles lauks”. Tāpat kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma biedrības “Cerību spārni” izstāde “Mēs esam un varam”, kurā var iepazīties ar 30 skaudriem, mīlestības un cerību pilniem stāstiem par cilvēkiem ar invaliditāti. Izstādes iespējams apmeklēt kultūras centra “Siguldas devons” darba laikā – darbdienās no plkst. 10.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Siguldas Mākslu skola “Baltais flīģelis” līdz 5. augusta sniedz iespēju iepazīties ar Siguldas Mākslu skolas Mākslas nodaļas absolventu Diplomdarbiem, kas eksponēti īpašā izstādē.

Siguldas novada bibliotēkā līdz mēneša beigām skatāma Roberta Kulpes privātkolekcijas izstāde “Ieskats Dziesmu svētku vēsturē” un izstāde “Mur, mur, kaķi! Mur, nauda!”, kā arī vairākas literārās izstādes “Te laiki un likteņi kūleņo. Rakstniekam Aivaram Kļavim – 70”; Literārā izstāde bērniem un jauniešiem “Jūras svētki”; “Ceļojums vasarā”; “29. jūlijs – Starptautiskā tīģera diena”. Savukārt līdz pat augustam bibliotēkas apmeklētāji varēs iepazīties ar “Siguldas bērnu un jauniešu Literatūras festivāls” grāmatu kolekciju.

Siguldas pagasta bibliotēkā aplūkojama novadpētniecības izstāde “Siguldas pagasta Kultūras nams laiku griežos”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi