×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-08-04
Šonedēļ Siguldas novadā: Dārza svētki Skulmēs, vasaras koncerti un citas norises

Šī nedēļas nogale Siguldas novadā spēs izklaidēt, iedvesmot un aizraut ikvienu. Iesoļojot augusta pirmajā nedēļas nogalē, novadniekus un viesus priecēs romantisku noskaņu pilns vasaras koncerts Siguldas Pils paviljonā. Tvert brīdi mierā un mākslā varēs Skulmju dzimtas mājas Dārza svētkos, kur ikvienu ar dažādām norisēm, stāstiem priecēs īpašs plenēra noslēgums, izstāde un koncertprogramma. Arī šīs brīvdienas neiztiks bez sportiskiem izaicinājumiem – azartiskiem florbola, futbola un volejbola mačiem un sevis pārvarēšanu šķēršļu sacensībās. Iesāksim pēdējo vasaras mēnesi ar romanci mūzikā, sportiskām aktivitātēm un baudīšanu.

 

Piektdien, 4. augustā

Plkst. 21.00 Siguldas Pils paviljonā notiks dziedātājas MARTAS koncerts ar mīlestības kontrabandas elementiem. Māksliniece uzstāsies kopā ar Jāni Poli (bass) un Kasparu Grigali (bungas). Pirms tam (plkst. 20.00) apmeklētājus izklaidēs un vakaru iesildīs dīdžejs. Darbosies arī kafejnīca “Pils dārzs”. Biļetes cena ir 7 eiro,Siguldas novada ID karšu īpašniekiem, iegādājoties biļeti iepriekšpārdošanā, atlaide 20 %, daudzbērnu ģimenēm – 40 %. Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja ir bez maksas. Pasākuma dienā biļetes cena – 7 eiro. Biļetes pieejamas visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un tiešsaistē.  

 

Sestdien, 5. augustā

Plkst. 8.00 Siguldā, Kaķīškalnā, notiks šķēršļu sacensības “Army Tough Run”, ko rīko biedrība “Sporta Klubs Metroons”. Sacensību pamatā ir taku skriešana, kurā varēs pārbaudīt izturību, spēku, veiklību un ātrumu. Plašāka informācija.

Plkst. 9.00 Siguldā pie Siguldas 1. pamatskolas notiks 3:3 turnīra florbolā 3. posms, kurā piedalās jaunieši trīs vecuma grupās. Plašāka informācija.

Plkst. 10.00 Siguldas pludmalē notiks pludmales volejbola sacensību “Sigulda Open`23” noslēdzošais jeb 3. posms sieviešu, vīriešu un senioru 210+ grupās. Pasākuma organizatori būs parūpējušies par konkursiem, spēlēm un izklaidēm ikvienam pasākuma apmeklētājam. Plašāka informācija.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbības cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 Siguldas kapsētā notiks ekumēniskie kapusvētki.

Plkst. 14.00 daudzdzīvokļu namu pagalmā Zaļkalna ielā 9 un Birzes ielā 3 Allažos notiks trombonista Vaira Nartiša instrumentālā stand-up izrāde “Pūt un palaid” programmas “Kaimiņu būšana” ietvaros. Plašāka informācija.

Plkst. 18.00 Krimuldas muižā Kamermūzikas koncerta cikla “Mūzika Krimuldas muižā” ietvaros notiks grupas “Latvian Voices” koncerts “Atzīšanās”. Biļetes cena ir 30 eiro,Siguldas novada ID karšu īpašniekiem – 25 eiro.

Plkst. 18.00 Inčukalnā pie Medību pils notiks “Trio Angelicus” koncerts “Sirds vārdi” ar Jāņa Lūsēna mūziku. Uzstāsies Elīna Šimkus (soprāns), Sandra Lejmalniece (flauta) un Ieva Šablovska (arfa). Biļetes cena ir 10 eiro, arSiguldas novada ID karti – 8 eiro, iegādājoties iepriekšpārdošanā. Biļetes var iegādāties Inčukalna Tautas namā un kultūras centra “Siguldas devons” kasē.

 

Svētdien, 6. augustā

Plkst. 11.00 Mālpils kapsētā notiks kapusvētki – luterāņu svētbrīdis.

Plkst. 12.00 Torņakalna kapsētā norisināsies kapusvētki – luterāņu svētbrīdis.

Plkst. 13.00 Rūķīšu kapsētā notiks kapusvētki – luterāņu svētbrīdis.

Plkst. 15.00 Siguldā Depo sporta laukumā varēs atbalstīt un noskatīties 3. līgas futbola spēli vīriešiem.

Plkst. 16.00 Skulmju dzimtas mājas ekspozīcijā Mālpils pagastā notiks Dārza svētki mākslai. Pasākuma ietvaros būs Pop-up plenēra noslēgums, kur būs iespēja redzēt Siguldas novadnieku mākslinieku radošās darbības procesu, apskatīt Liliju ziedu izstādi un piedalīties Pop-up plenāra izstādes atklāšanā. Ieeja Skulmju mājas ekspozīcijā no plkst. 16.00 līdz 19.00 pieaugušajiem (tajā skaitā arī skolēniem, studentiem, pensionāriem, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām) – 2 eiro, ģimenes biļete (3 līdz 5 cilvēki, tajā skaitā vismaz viens bērns līdz 17 gadiem, ieskaitot) – 5 eiro. Biļetēm piemērojamaSiguldas novada ID kartes atlaide. Biļetes pieejamas pasākuma dienā Skulmju dzimtas mājas ekspozīcijā. Plašāka informācija.

Plkst. 19.00 Skulmju dzimtas mājas ekspozīcijā Mālpils pagastā pasākuma “Dārza svētki mākslai” izskaņā notiks koncerts “Es nemāku, komatus”. Piedalīsies dzejnieks Ilmārs Šlāpins un ansamblis “Trio Tresensus”. Biļetes cena uz koncertu “Es nemāku, komatus”  10 eiro, arSiguldas novada ID karti – 8 eiro. Biļetes pieejamas Mālpils Kultūras centrā pie klientu apkalpošanas speciālista un “Biļešu paradīzes” kasēs internetā. Plašāka informācija.

 

Izstādes

Inčukalna bibliotēkā iespējams aplūkot literāro izstādi “Ķirurģe un viņas grāmatas. Rakstniecei Liānai Miķelsonei – 70” un izstādi “Kas tavā burciņā” (literatūra un materiāli par konservēšanu).

Inčukalna Tautas namā līdz 6. augustam var aplūkot gleznotāja Anda Gūtmaņa personālizstādi “Piekraste”.

Kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma siguldieša Daiņa Gudovska izstāde “Nebeidzamās spēles lauks”. Izstādi iespējams apmeklēt kultūras centra “Siguldas devons” darba laikā – darbdienās no plkst. 10.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Siguldas Mākslu skola “Baltais flīģelis” vēl līdz 5. augustam sniedz iespēju iepazīties ar Siguldas Mākslu skolas Mākslas nodaļas absolventu Diplomdarbiem, kas eksponēti īpašā izstādē.

Siguldas novada bibliotēkā no 3. augusta apskatāma sākumskolas skolotājas Antras Mellakaulas gleznu izstāde “Miers, klusums, laime”, kā arī aplūkojama “Siguldas bērnu un jauniešu Literatūras festivāls” grāmatu kolekcijas izstāde.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi