×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-07
Sākusies pieteikšanās Siguldas novada Jaunrades centra interešu pulciņiem

Atvērta pieteikšanās uz Siguldas novada Jaunrades centra interešu izglītības programmām. Šajā mācību gadā ir iespēja reģistrēties kādā no 19 bezmaksas pulciņiem atbilstoši bērna interesēm. Piedāvājums ir daudzveidīgs un atbilstošs gan sākumskolas vecuma bērniem, gan piemērots pusaudžiem un jauniešiem līdz 19 gadu vecumam.

“Interešu izglītības programmas ir un būs tas veids, ar kura palīdzību bērniem un jauniešiem labu pedagogu vadībā tiek dotas iespējas izzināt savas intereses, papildināt formālajā izglītībā iegūtās zināšanas praktiskā un radošā veidā. Šis izglītošanās veids bērniem ir personību attīstošs un brīvprātīgs. Nodarbības mūsu centrā vada izcili skolotāji, viņu vidū ir gan mūsu bijušie skolēni, gan jomu profesionāļi,” stāsta Siguldas novada Jaunrades centra direktore Ilze Šulte.

Bērnu vecākiem/likumiskajiem pārstāvjiem ir jāaizpilda elektroniskais iesniegums pieteikumam uz nodarbībām Siguldas novada Jaunrades centrā, kas pieejams šeit. Aizpildot iesniegumu, interesentiem ir iespēja iepazīties ar nodarbību sarakstu, plānoto norises laiku un vietu. Nodarbībām, kurās nav norādīts nodarbību laiks, tas tiks precizēts un paziņots potenciālajiem grupu dalībniekiem.

Tradicionāli Siguldas novada Jaunrades centrā ir iespēja apmeklēt nodarbības tehniskajā jaunradē, vizuālajā mākslā, kā arī jomās neieliekamus pulciņus (Bišu draugs, Ideju namiņš, Mazais  lasītājs).

Tehniskajā jaunradē skolēni sasniedz augstus rezultātus, piedaloties Latvijas un starptautiska mēroga sacensībās. Visas programmas ir ļoti iecienītas, tāpēc vecāki aicināti nekavēties ar pieteikšanos “Dronu skolā”, praktiskajā elektronikas, programmēšanas, lidmodelisma, prototipēšanas, Lego robotikas un mehatronikas pulciņos. “Ja neizdodas pieteikties pamatsastāvā, vienmēr veidojam rezervistu sarakstu. Ja pusgada laikā kāds no bērniem pārdomā vai pārklājas izvēlēto nodarbību laiki, tad rodas iespēja nākamajam sarakstā,” skaidro I. Šulte.

Siguldas novada Jaunrades centrs Mākslu programmā bērniem un jauniešiem piedāvā gleznošanas, mākslu studijas, keramikas, kokles spēles, floristikas, tekstilmākslas un rokdarbu pulciņus, kā arī iespēju apmeklēt radošo darbu studiju “Radi pats” un Mākslu studiju “Radošuma burvji”. Visi vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas pulciņi ar labiem rezultātiem piedalījušies interešu izglītības mākslas konkursos un skatēs.  

Ļoti aktīvi trenējas un uzstājas mūsdienu deju dejotāji un breika deju kolektīvs trīs vecuma grupās “Divers styles Crew” un hip hop Monikas deju grupa, piedaloties arī sacensībās, kurās uzrāda lieliskus rezultātus.

Ļoti īpašas un interesantas ir arī jomās neieliekamās programmas. Bišu draugi kopā ar bitenieku apgūst zināšanas par apputeksnētāju kukaiņu dzīvi, iegūst priekšstatu par bioloģisko daudzveidību un praktiski apgūst bitenieka noslēpumus. Mazā lasītāja pulciņš palīdz jaunākā skolas vecuma bērniem interesantā veidā veiksmīgi pārvarēt lasīšanas grūtības un to darīt ar prieku. 

Stāsts par radošuma centru “Ideju namiņu” ir nedaudz garāks. Šajā interešu programmā uzņemam 50 jaunākā skolas vecuma bērnus, kuriem ir iespēja pēc stundām skolā doties uz pulciņu, kurā var uzturēties no plkst. 12.00 līdz 19.00 drošā vidē, radoši darbojoties, runājoties, spēlējoties, iegūstot jaunus draugus un to visu vada divas ļoti jaukas skolotājas. Bērnam ir iespēja izdarīt izvēli, plānot savu laiku, veidot savus radošos projektus vai spēlējot spēles atpūsties.  

Ar interešu izglītības programmām var iepazīties šeit

 

© www.sigulda.lv


Pasākumi