×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-14
Rūpējoties par ilgtspējīgu attīstību novadā, pašvaldībā realizē energoresursu taupības pasākumus

Jau vairākus gadus Siguldas novada pašvaldībā realizē energoresursu patēriņa monitoringu un pasākumu taupības sistēmu, kas ir devusi rezultātus. Patlaban Siguldas novada energopārvaldības sistēmas robežas aptver kopumā 63 pašvaldības ēkas, 68 publiskā ielu apgaismojuma posmus, pašvaldības autoparku, ko veido 146 transportlīdzekļu vienības. Pašvaldība, veicot energoefektivitātes pasākumus, pagājušajā gadā samazinājusi energoresursu patēriņu kopumā par 14,9%.

Energoefektivitāte ir viens no pamatkritērijiem, lai virzītos ilgtspējīgas attīstības virzienā, kā rezultātā ir iespējams ieekonomēt publisko finansējumu. Lai ilgtermiņā nodrošinātu novada attīstību, piemērojot ilgtspējīgus un videi draudzīgus principus, tai skaitā sasniegtu nepārtrauktu enerģijas patēriņa un izmaksu samazinājumu, izstrādātas vadlīnijas, kas apkopotas Energopārvaldības sistēmas rokasgrāmatā.

Tajā ietverta informācija par Siguldas novada energopārvaldības sistēmas pārvaldi un atbildīgajām personām, energopolitikas mērķiem, uzdevumiem un rīcības plānu to sasniegšanai, energosniegumu un tā novērtējuma rādītājiem, ar energopārvaldības sistēmu saistīto dokumentāciju un procedūrām. Ar rokasgrāmatā izstrādāto vadlīniju palīdzību pašvaldībai ir iespēja racionāli apsaimniekot tās īpašumā esošās ēkas un citus energopārvaldības sistēmā iekļautos infrastruktūras objektus, samazināt izmaksas, uzlabot konkurētspēju, novirzot ietaupītos līdzekļus attīstībai, kā arī ieviesto aktivitāšu rezultātā samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas. Pašvaldība līdz 2030. gadam ir izvirzījusi mērķi samazināt oglekļa dioksīda (CO2) emisijas par 40% attiecībā pret 2012. gadu, kā arī samazināt enerģijas patēriņu pašvaldības ēkās un iekārtās par 20%, salīdzinot ar 2012. gadu.

Tāpat pašvaldība apņemas atbalstīt energoefektīvu produktu iegādi un pakalpojumus, kā arī ilgtspējīguma kritērijus piemērot infrastruktūras projektēšanā novada teritorijā.

Papildus iepriekšminētajam svarīgi atzīmēt, ka Siguldas novada pašvaldība piešķir līdzfinansējumu energoefektivitātes pasākumu veikšanai novada daudzdzīvokļu mājām lauku un ciemu teritorijās. Pašvaldības līdzfinansējumu piešķir dzīvokļu īpašnieku aktivitātēm, kas vērstas uz turpmāku energoresursu patēriņu samazinājuma nodrošinājumu. Papildu informācija apskatāma šeit.


© www.sigulda.lv


Pasākumi