×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-29
Šonedēļ Siguldas novadā: Veselības dienas norise, sportiskas aktivitātes, koncerti un citi notikumi

Šīs nedēļas nogale Siguldas novadā tiks aizvadīta, liekot uzsvaru uz veselīgu dzīvesveidu un rūpēm par veselību. Novadnieki būs aicināti piedalīties Veselības dienas norisēs – apmeklēt dažādas noderīgas lekcijas, pārbaudīt savu veselības stāvokli un piedalīties dažādās fiziskās aktivitātēs. Starp sporta notikumiem būs iespēja baudīt arī kultūru – Dzejas dienām veltītus pasākumus, koncertus un izstādes. Īpašs pasākums norisināsies arī par godu Starptautiskajai senioru dienai. Brīvdienās, dodoties pastaigās, aicinām piedalīties brīvdabas aktivitātē “Izcilpo Siguldas novadu”, kurā varēs pavadīt laiku, izzinot novadu.

 

Piektdien, 29. septembrī

Plkst. 18.00 Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā norisināsies Miķeļdienas ražas svētki.  

Plkst. 18.00 Siguldas Valsts ģimnāzijā notiks lekcija “Kā atpazīt un novērst izdegšanu”. Tās apmeklējums dos teorētisko ieskatu, lai palīdzētu ikdienas darbā atpazīt izdegšanas simptomus un uzsāktu profilaktisku rīcību to novēršanai. Lekciju vadīs Marija Ābeltiņa (Ph. D.), apmācību vadītāja, klīniskā psiholoģe un pārraudze, kognitīvi biheiviorālās psihoterapijas speciāliste un supervizore. Plašāka informācija.

Plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies kamerizrāde “Dzeltenais trotuārs”, kurā izskanēs Annas Veismanes mūzika un Montas Kromas dzeja. Biļetes cena – no 15 līdz 20 eiro. Plašāka informācija.

Plkst. 20.00 Turaidā, Vikmestes gravā, notiks Latvijas Orientēšanās čempionāts nakts distancē. Piesakoties dalībai uz vietas sacensību centrā, būs pieejams ierobežots karšu skaits. Plašāka informācija.

 

Sestdien, 30. septembrī

Plkst. 8.00 pie Inčukalna Tautas nama notiks Miķeļdienas tirgus.

No plkst. 9.30 visā Siguldas novadā risināsies Veselības diena, kuras laikā novadniekiem bez maksas, uzrādotSiguldas novada ID karti, būs iespēja apmeklēt ārstus, veikt eksprestestus, piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs, praktiskās nodarbībās un lekcijās par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu. Plašāka informācija.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks peldēšanas nodarbības cilvēkiem ar invaliditāti. Iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26879835.

Plkst. 11.00 Lēdurgas Kultūras namā norisināsies vēsturnieka Mārtiņa Mintaura priekšlasījums “Noziegumam pa pēdām” cikla “Rīts ar literatūrzinātnieku” ietvaros. Pasākums skatāms būs skatāms arī tiešraidē kultūras centra “Siguldas devons” Facebook lapā. Ieeja – bez maksas. Plašāka informācija.

Plkst. 11.00 Veselības dienas ietvaros norisināsies lekcija kopā ar psiholoģi Juritu Smiltiņu, kas interesentiem izklāstīs par bērna veselīgas attīstības priekšnosacījumiem dažādos vecuma posmos, kā atbalstīt, iedrošināt un virzīt bērnu, veidojot pozitīvu pārliecību par sevi un pasauli. Lekcijas temats būs interesants gan vecākiem, gan pedagogiem un citiem interesentiem. Lekcija norisināsies Siguldas Sporta centrā (uz skrejceļa). Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 Silciemā notiks orientēšanās sacensības “Siguldas Rudens”.

Plkst. 12.00 Inciemā, Anšlava Eglīša ekspozīcijā, tiksimies radošajā rakstīšanā kopā ar Ziedoņa klasi. Šajā kultūras pieredzē dalībnieki iepazīsies ar Imanta Ziedoņa literāro daiļradi, tās mantojuma būtisko daļu – epifānijām. Ieeja – bez maksas. Vietu skaits ierobežots. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26752873.

No plkst. 12.00 līdz 15.00 biosaimniecībā Rāmkalnu “BIO maiznīca” Inčukalna pagastā notiks atvērto durvju diena, kurā uzzināsi par rudzu maizes gatavošanu, kā arī Itālijai un Francijai raksturīgās maizes – čabatas un bagetes. Plašāka informācija.

No plkst. 12.00 līdz 15.00 biosaimniecībā “Absolūts ēd” Krimuldas pagastā notiks atvērto durvju diena, kurā varēs uzzināt, kā nepilnos piecos hektāros no agra pavasara līdz vēlam rudenim audzē bioloģiskos dārzeņus. Ar ko vēl saimnieki nodarbojas, to uzzini, aizbraucot ciemos. Plašāka informācija.

No plkst. 12.30 līdz 19.15 Siguldas pilsētas vidusskolā notiks viens no lielākajiem ikgadējiem šaha turnīriem Baltijas valstīs – Siguldas novada atklātais čempionāts ātrajā šahā. Turnīrs iemantojis popularitāti arī ārvalstu dalībnieku vidū – tajā piedalīsies šahisti ne tikai no Latvijas, bet arī no Ukrainas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas un Čehijas. Turnīrs turpināsies arī svētdien, 1. oktobrī. Plašāka informācija.

Plkst. 14.00–16.00 Siguldas Sporta centrā būs iespēja apmeklēt lekciju “Kā mainīties pašiem un mainīt citu cilvēku uzvedību? Smadzeņu pašregulācijas un pārmaiņu neirobioloģija” kopā ar neiroloģi Sandru Vestermani (kognitīvo neirozinātņu maģistre). Lekcijas pirmajā daļā varēs iepazīties ar faktoriem, kuri ietekmē mūsu smadzeņu (dis)regulāciju, un apzināt metodes, kā uzlabot smadzeņu pašregulāciju. Otrā daļa būs veltīta iespējām mainīties pašiem un mainīt citu cilvēku uzvedību, izmantojot iekšējās motivācijas un atalgojuma sistēmas, ņemot vērā smadzeņu plastiskumu un individuālās smadzeņu mainīšanas iespējas un robežas. Lekcija norisināsies uz skrejceļa. Lekcija notiks Veselības dienas ietvaros. Plašāka informācija.

Plkst. 18.00 Krimuldas muižā izskanēs Kristapa Vanadziņa džeza trio koncerts “Mīlestības dārzs ir aizaudzis”. Koncertā piedalās pianists un komponists Kristaps Vanadziņš, sitaminstrumentālists Rūdolfs Dankfelds un kontrabasists Jānis Rubiks. Biļetes cena – no 25 līdz 40 eiro. Biļetes iespējams rezervēt, zvanot uz tālruņa numuru 29111619 vai rakstot uz e-pasta adresi info@krimuldasmuiza.lv, vai iegādājoties tiešsaistē.

Plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks rokgrupas “Dzelzs vilks” atklāšanas koncerts koncerttūrei “Dzelzs vilks. Jauni 30”. Atzīmējot vairāk nekā 30 gadus uz skatuves un svinot nesen iznākušo albumu “Jauni”, grupa dosies koncertturnejā. Koncertturnejā “Dzelzs vilks. Jauni 30” ar pilnu jaudu izskanēs gan klausītāju iemīļotas kompozīcijas, gan retāk atskaņoti skaņdarbi, gan arī “Dzelzs vilka” jaunākā daiļrade. Biļešu cena – no 18 līdz 30 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Plašāka informācija.

Plkst. 19.30 Siguldas Sporta centrā Eiropas Sporta nedēļas ietvaros norisināsies viens no skanīgākajiem un vērienīgākajiem aktīvā dzīves veida pasākumiem – Nakts peldējums, kurā Siguldas iedzīvotājiem un to viesiem būs iespēja ne vien izbaudīt patīkamu peldi pozitīvas mūzikas un apgaismojuma pavadījumā, bet arī izaicināt sevi pusstundas peldējumā. Dalība pasākumā – bez maksas. Plašāka informācija.

 

Svētdien, 1. oktobrī

No plkst. 10.45 līdz 14.45 Siguldas pilsētas vidusskolā turpināsies atklātais čempionāts ātrajā šahā. Plašāka informācija.

Plkst. 15.00 kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies Starptautiskā senioru diena, kurā varēs baudīt Žorža Siksnas koncertprogrammu “Nepalaid garām”. Kā katru gadu, arī šogad tiks sumināti Siguldas pilsētas, Mores, Jūdažu, Allažu un Siguldas pagasta pensionāru biedrības dalībnieku apaļo jubileju gaviļnieki. Pēc pasākuma svinīgās daļas – neformāla tikšanās ar līdzi paņemtajiem groziņiem. Ieeja – bez maksas. Plašāka informācija.

Plkst. 15.00 Siguldas pilsētas vidusskolā notiks 7. Mildas Laubertes piemiņas turnīrs šahā. Slavenākās Latvijas šahistes dzīves gaitas bijušas saistītas ar Siguldu, un Siguldas šaha klubs, rūpējoties par M. Laubertes piemiņas saglabāšanu, ik gadu organizē arī šo turnīru. Plašāka informācija.

Plkst. 16.00 Lēdurgas Kultūras namā izskanēs Ievas Akurateres un Aivara Hermaņa koncerts “Vēlēšanās”. Koncertā izskanēs arī citas abu mākslinieku sadarbībā radušās dziesmas. Biļetes cena – 10 eiro. Biļetes var iegādāties Lēdurgas Kultūras namā pirms pasākuma.

 

Izstādes

Allažu Tautas namā apskatāma tekstilmākslinieces Anneles Slišānes izstāde “Deči”.

Allažu bibliotēkā līdz 29. septembrim eksponēta allažnieces Vijas Vāveres foto izstāde “Krāsās rudenī!” un literārā izstāde “Dzeja elpo!”.

Inčukalna bibliotēkā līdz 29. septembrim apskatāma izstāde “Kaķis mākoņos – dzejniecei, rakstniecei Andrai Manfeldei – 50”, novadpētniecības izstāde “Gaujas Nacionālajam parkam – 50”, “Siguldas Bērnu un jauniešu literatūras festivāla grāmatu kolekcija”, kā arī tematiskā izstāde “Rudens saulgrieži – Miķeļi”, savukārt līdz 16. oktobrim vēl būs apskatāma fotogrāfes Inetas Klušas-Orlovskas izstāde “Klusie stāsti”. No 1. oktobra būs skatāma Novadpētniecības izstāde “Latvietis, kurš prata savas tautas likteņus un ilgas akmenī kalt. Tēlniekam Kārlim Zālem – 135”, “Jubileja bērnu literatūras rakstniekam Otfrīdam Preisleram – “Baidies!””.

Inčukalna Tautas namā būs skatāma Vitas Ošas foto izstāde “Mīlestība ir dzīvības avots”.

Inciema bibliotēkā līdz 29. septembrim aplūkojama literatūras izstāde “Sāk saule ceļu uz ziemas pusi – klāt Miķeļdiena”.

Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā līdz 30. septembrim iespējams iepazīt “Vai tikai balts un melns?” Santas Jaunzemas un Liānas Alises Jaunzemas foto izstādē.

Kultūras centrā “Siguldas devons” līdz 30. septembrim vēl vari apskatīt multidisciplināro grupas izstādi “Vārds tapa miesa un dzīvoja starp mums... (Jņ 1,14)”.

Krimuldas bibliotēkā līdz 29. septembrim iespējams aplūkot literāro izstādi “dzejniecei, rakstniecei Andrai Manfeldei – 50”, tematisko izstādi – “Gaujas Nacionālajam parkam – 50”. No 1. oktobra būs apskatāma izstāde “Bibliotēkas baisākie romāni”.

Lēdurgas bibliotēkā visu oktobra mēnesi varēs apskatīt tematisko izstādi “Novadniekam Agrim Daņiļevičam – 60”.

Lēdurgas Kultūras namā līdz 30. septembrim būs skatāma plenēra “Visa laba Jāņuzāle” izstāde, savukārt no 1. oktobra būs izlikti Siguldas novada mākslinieku plenēra darbi.

Mālpils bibliotēkā līdz 29. septembrim iespējams apskatīt izstādi “Tu lasi un nebeidzas pasaules stāsts. Inesei Zanderei – 65” un “Siguldas Bērnu un jauniešu literatūras festivāls 2023” grāmatu kolekcija.

Mālpils Kultūras izstāžu zālē līdz 4. oktobrim aplūkojama Latvijas Mākslas akadēmijas studentu komiksu izstāde “IZSTĀSTĪTIE. Ukrainas bērnu stāsti”.

Siguldas dzelzceļa stacijas koprades laboratorijās līdz 1. oktobrim eksponēta izstāde “Man bij’ daudzi kamolīši...”, kurā var iepazīties ar tautas lietišķās mākslas studijas TLMS “Vīgrieze” darbiem.

Siguldas Jaunās pils salonā skatāmi mālā veidoti darbi, kuru iedvesmas avots ir dabas forma – kastaņa auglis izstādē “Kastaņu lietus”.

Siguldas pagasta bibliotēkā līdz 29. septembrim iespējams aplūkot dzejas izstādi “Dzejas elpa dabā”.

Siguldas novada bibliotēkā līdz 30. septembrim būs apskatāma literārā izstāde bērniem “Inesei Zanderei – 65”, izstāde “Pagodināta rakstīt latviski. Dzejniecei, rakstniecei Andrai Manfeldei – 50”,  Siguldas Bērnu un jauniešu literatūras festivāla grāmatu kolekcijas izstāde, “Gaujas Nacionālais parks toreiz un tagad” un tematiskā izstāde bērniem un jauniešiem “Miķeļdiena”, savukārt Vijas Vāveres fotogrāfiju izstāde “Dabas pieskārieni” aplūkojama līdz 14. oktobrim. No 1. oktobra būs apskatāma literārā izstāde bērniem un jauniešiem “15. oktobris – Valsts valodas diena”, kā arī tematiskā izstāde “Rakstu, zīmju, simbolu valoda”, “Svētki rudenī”.

Turaidas muzejrezervātā apskatāma izstāde “Otrreiz dzimušie”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi