×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 16. maijs
Šodien sveicam: Edvīns, Edijs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-11
Prioritāte – katra cilvēka labklājība kā plašs sociālo un ekonomisko apstākļu kopums

Latvijā apmēram puse no visiem sociālo pakalpojumu sniedzējiem, kas nodrošina krīzes centru, aprūpes māju, dienas aprūpes centru, grupu māju pakalpojumus, galvenokārt ir pašvaldības, kamēr otrs nozīmīgākais pakalpojumu sniedzējs ir biedrības, nodibinājumi un to struktūrvienības. Lai īstenotu Siguldas novada pašvaldības sociālās jomas un veselības veicināšanas politiku, ir izstrādāta stratēģija turpmākajai piecgadei.

Siguldas novada galvenā prioritāte ir iedzīvotājs – katra cilvēka labklājība kā plašs sociālo un ekonomisko apstākļu kopums. Viens no stratēģiskajiem mērķiem ir dzīves telpa ar kvalitatīvu publisko infrastruktūru, pakalpojumiem un drošu vidi.

“Sociālā joma nemitīgi saskaras ar dažādiem izaicinājumiem, tāpēc, domājot par nākamā perioda plānošanu, tika izstrādāta  Siguldas novada pašvaldības Sociālās jomas veicināšanas stratēģija 2023.–2028. gadam, kurā, pamatojoties uz  pašreizējās situācijas analīzi, pieejamo resursu un vispārējās sociālās politikas  izvērtējumu, noteikta sociālās nozares attīstības vīzija, izvirzīti konkrēti sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu sistēmas attīstības virzieni, mērķi un prioritātes – sociālā drošība, piederība un sadzirdēta komunikācija,” saka Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta vadītāja Kristīne Freiberga.

Sociālā dienesta misija ir attīstīt personas un kopienas resursus sociālo problēmu risināšanā, atbilstoši individuālajām vajadzībām un spējai līdzdarboties savas dzīves kvalitātes uzlabošanā.

Siguldas novada iedzīvotāji saņem daudzveidīgu un viņu pamatvajadzībām atbilstošu sociālo atbalstu, kas ir sekmējis dzīves kvalitātes uzlabošanos. Sociālais dienests ir augsta servisa organizācija, kurā strādā profesionāli un motivēti speciālisti, kas sniedz sociālo drošību ikvienam pašvaldības iedzīvotājam viņa sociālo problēmu mazināšanā vai atrisināšanā – tāda ir stratēģijas vīzija 2023. līdz 2028. gadam.

“Turpināsim attīstīt pakalpojuma pieejamību dažādām mērķa grupām, strādāsim pie tā, lai ikviens Siguldas novadā justos piederīgs un sadzirdēts, un, lai ikvienam būtu pieejama palīdzība un atbalsts,  īpaši  krīzes situācijās. Savukārt, lai palīdzība būtu mērķtiecīga un uz rezultātu orientēta, turpināsim strādāt pie pakalpojuma pēctecības nodrošināšanas,” uzsver K. Freiberga.

Viens no nozīmīgiem un aktuāliem sociālās rīcībpolitikas reformas procesiem, kas pozitīvi ietekmēja sociālo pakalpojumu jomu un sociālo pakalpojumu klāstu pašvaldībās, tostarp Siguldas novadā, ir deinstitucionalizācijas (turpmāk tekstā – DI) process, ko īstenoja no 2015. līdz 2020. gadam. DI ietvaros attīstās un ir izveidoti jauni sabiedrībā balstīti sociālie pakalpojumi, kas pieejami dzīvesvietās dažādām mērķa grupām – bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un to likumiskajiem pārstāvjiem, personām ar garīga rakstura traucējumiem, bērniem sociālās aprūpes iestādēs.

Ar Siguldas novada pašvaldības Sociālās jomas veicināšanas stratēģiju 2023.–2028. gadam ikvienam ir iespēja iepazīties elektroniski.


© www.sigulda.lv


Pasākumi