×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-06
Mālpilī norisinājusies latviešu un ukraiņu bērnu nometne

No 23. līdz 27. oktobrim, skolēnu rudens brīvlaikā, Mālpilī norisinājās latviešu un ukraiņu bērnu nometne “Iepazīsti lasītavu, lasi pats, lasi citiem!”. Nometni organizēja biedrība “Latvijas Mazpulki” Mālpils vidusskolā, skolotājas un mazpulka vadītājas Ilze Bērziņas vadībā. 

Piecās piepildītās un neaizmirstamās dienās bērni iejutās pasaku burvībā un savstarpēji veicināja lasītprasmi. Gan Mālpils vidusskolā, gan Mālpils, Siguldas un Ogres bibliotēkās nometnes dalībnieki lasīja pasakas un dalījās ar saviem lasījumiem, gūtajām atziņām un iespaidiem. 

Nometnes laikā bērni izbaudīja arī izbraukuma ekskursijas, kurās apmeklēja Siguldas pili, Ogres Zilos kalnus un Mores briežu dārzu. Tā bija lieliska iespēja iepazīt skaistas Latvijas vietas, izbaudīt kultūras daudzveidību un veicināt integrāciju.

Nometnes noslēguma dienas rīts bija ļoti īpašs – to pavadīja Mālpils PII "Māllēpītē", kur latviešu un ukraiņu bērni lasīja priekšā visiem grupiņu izglītojamajiem un radīja priekpilnas emocijas.

Viens no lielākajiem nometnes ieguvumiem bija draudzīgā sadarbība starp Ukrainas un Latvijas jauniešiem. Ukraiņu bērni lasīja kopā ar latviešu bērniem, mācīja viens otru, uzklausīja un atbalstīja. Šī nometne bija patiesa kultūras apmaiņas un draudzības pieredze, kas jauniešiem paliks atmiņā.

Pateicamies visiem dalībniekiem, sadarbības partneriem, organizatoriem un Siguldas novada pašvaldībai par finansiālo atbalstu.

Skolēnu brīvdienās latviešu un ukraiņu bērnu nometne “Siguldas rudens virpulis” norisinājās arī Siguldā, Siguldas novada Jaunrades centrā. Vairāk par nometni lasi šeit.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi