×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-08
Siguldas novads uzņem konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2023” vērtēšanas komisiju

Otrdien, 7. novembrī, Siguldas novada pašvaldībā viesojās konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2023” komisija, lai klātienē aplūkotu un vērtētu līdz šim paveikto, kā arī uzzinātu nākotnes plānus novada iedzīvotāju un ģimeņu labbūtības veicināšanai.

Jau ziņojām, ka Siguldas novada pašvaldība iekļuva konkursa finālā kopā ar vēl deviņām citām Latvijas pašvaldībām. Vēl līdz 9. novembrim ikvienam ir iespēja piedalīties konkursa balsojumā, kura aptauja pieejama šeit.

“Apliecinot Siguldas novada aizrautību ikvienā lietā, ko īstenojam, vizītes laikā žūrijai prezentējām 101 iespēju ģimenēm Siguldas novadā. Vērtēšanas komisijai pastāstījām, kā mums Siguldā izdevās noorganizēt Latvijā pirmo bērnu un jauniešu literatūras festivālu. Žūrijai bija iespēja ielūkoties Latvijas laikmetīgās ilustrācijas zvaigznes Anetes Meleces retrospektīvajā izstādē, dzirdēt par mūsu mērķtiecīgo darbu lasīšanas veicināšanā jaunākajai paaudzei, kā arī par latviešu valodas un literatūras nozīmīgo lomu jaunatnes izglītošanā,” stāsta Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājas vietnieks Kristaps Zaļais.

Dienas gaitā žūrijas komanda devās uz Laurenču sākumskolu, kur pašvaldības domes priekšsēdētājas vietnieks K. Zaļais pastāstīja par skolas galvenajām vērtībām, darbības principiem un to, kā tie ietekmē gan skolēnu, gan skolas personāla savstarpējo sadarbību un izaugsmi. Savukārt Laurenču sākumskolas audzēkņi žūriju aizveda apskatīt skolas bibliotēku un skolotāju istabu.

“Žūrijai akcentējām arī novada skolu un bērnudārzu ēdināšanas iepirkumā iestrādātās Zaļā iepirkuma prasības, kas paredz augstu produktu kvalitāti, īsās pārtikas piegādes ķēdes, izvēloties produktus, dārzeņus no vietējiem ražotājiem, kā arī produktu apstrādi izglītības iestādēs uz vietas, līdz ar to nodrošinot bērniem maksimāli svaigu, veselīgu un kvalitatīvu maltīti. Pēc nelielās ekskursijas pa skolu komisijas dalībnieki kopā ar skolēniem baudīja veselīgu launagu skolas ēdnīcā,” stāsta K. Zaļais.

Pēc Laurenču sākumskolas apmeklējuma Siguldas novada pašvaldības komanda žūriju iepazīstināja ar dažādās nozarēs, piemēram, infrastruktūrā, izglītībā, kultūrā, sportā, drošībā, sociālajā drošībā, uzņēmējdarbībā un pārvaldē, sasniegto un drosmīgajiem nākotnes izaicinājumiem. Komisijas pārstāvji atzinīgi novērtēja pašvaldības paveikto, rūpējoties par novada iedzīvotājiem, tostarp daudzbērnu ģimenēm un senioriem, kultūras, sporta un izglītības infrastruktūras un pasākumu pieejamību, par iedzīvotāju iesaisti lēmumu pieņemšanā, izaugsmi digitalizācijas procesos, drošības veicināšanu ne tikai Siguldā, bet arī pagastos un ciemos. Tāpat augstu novērtēta bērnu un jauniešu iesaiste pašvaldības procesos, gan Bērnu kultūras konsultatīvā padome, gan Jaunatnes lietu konsultatīvā padome, kurā jauniešiem ir iespēja paust savu viedokli un tikt sadzirdētiem. Ļoti pozitīvi vērtēta pašvaldības komandas spēja sadarboties, kopā strādājot Siguldas novada iedzīvotāju labā, saredzot nepieciešamās lietas visās jomās – izglītībā, kultūrā, sportā, drošības jautājumos, sociālajos jautājumos, uzņēmējdarbībā un citās. Žūrijas pārstāvji pauda pārliecību, ka Siguldas novadā dzīvot ir droši, ērti un aizraujoši un tajā pat laikā pašvaldība ir gatava jauniem izaicinājumiem un uzlabojumiem nozarēs, kā arī pašvaldības pakalpojumu pilveidei. Tāpat žūrijas komisija atzinīgi novērtēja Siguldas novada pašvaldības komandu, kas redz un domā par kopējo novada attīstību.

Vizītes noslēdzošajā daļā žūrijas komanda ielūkojās nākotnes Siguldā, noskatoties 3D video stāstu, kura galvenā varone ir Kate un viņas sapņi. Kates ceļojums vijas cauri Siguldai, tostarp ēkām un parkiem, pie kuru projektiem šobrīd pašvaldība strādā, lai Kate un viņas domubiedri – jaunieši un seniori – varētu dzīvot ģimenēm draudzīgākajā pašvaldībā Latvijā – Siguldas novadā.

Vērtēšanas komisijā bija pārstāvji no Sabiedrības integrācijas fonda, Latvijas Pašvaldību savienības, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Labklājības ministrijas, Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, Valsts kancelejas, Pārresoru koordinācijas departamenta, Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienības un nodibinājuma “Fonds Mammām un Tētiem”.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi