×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 14. maijs
Šodien sveicam: Krišjānis, Elfa, Aivita, Elvita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-12-20
Mergupes dabas takā Mālpilī izveidota aktīvās atpūtas zona bērniem un jauniešiem

2022. gadā Siguldas novada pašvaldība Sabiedrības integrācijas fonda konkursā tika novērtēta kā Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Rīgas plānošanas reģionā. Kā to paredz konkursa noteikumi, iegūtā naudas balva 20 tūkstošu eiro apmērā, uzklausot iedzīvotāju viedokli, ieguldīta, izveidojot aktīvās atpūtas zonu bērniem Mālpilī, Mergupes dabas takā.

Takā no dabas materiāliem izveidota šķēršļu trase, kas paredzēta ikvienam bērnam un jaunietim. Lai gan trasei nav izteiktas grūtības pakāpes, paši mazākie apmeklētāji aicināti to veikt kopā ar vecākiem. Takā uzstādīti 15 šķēršļu veidi, kas pārbaudīs apmeklētāju līdzsvaru un veiklību, piemēram, “Kustīgo mietiņu tilts”, “Gredzeni”, “Trīsstūri”, “Mazās kustīgās laipas” un citi. Zem visas šķēršļus joslas dabas takā izveidots drošības segums no šķeldas.

Lai noskaidrotu novadnieku viedokli par konkursā “Ģimenei draudzīga pašvaldība 2022” iegūtās naudas balvas izlietojumu, šā gada pavasarī pašvaldība organizēja iedzīvotāju aptauju. Projekta īstenošanas vieta izvēlēta, ņemot vērā aptaujas rezultātus –  30 % no visiem respondentiem nobalsoja par teritorijas labiekārtošanu ar veiklības elementiem dabas takā Mālpilī.

Drošības apstākļu dēļ aicinām iedzīvotājus dodies uz jauno šķēršļu taku, kad būs atbilstošāki apstākļi, jo taka lielākoties veidota no koka, kas mitros laikapstākļos var būt slidens.

Projektu publiska iepirkuma rezultātā īstenoja SIA “Okrafts” par līguma summu 20 115,32 eiro, no kuriem 20 000 eiro – Sabiedrības integrācijas fonda līdzfinansējums.

Šogad pašvaldība ieguvusi titulu “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2023” Latvijā. Jau nākamā gada sākumā pašvaldība aicinās novada iedzīvotājus izteikt viedokli par naudas balvas 30 tūkstošu eiro apmērā investīciju novada ģimeņu labbūtībai.

 

Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi