×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-01-24
Aizvadīta tikšanās par Gaujas Nacionālā parka kā bioreģiona turpmāku attīstību

Turpinot darbu pie Latvijā līdz šim pirmā un vienīgā bioreģiona attīstības, 23. janvārī Siguldas Jaunajā pilī tikās institucionālie partneri, kas pērn oktobrī parakstīja Labas gribas memorandu par Gaujas Nacionālo parku kā pirmo bioreģionu Latvijā, un citas iesaistītās puses. Tikšanās laikā klātesošie vienojās par turpmākiem sadarbības modeļiem, lai kopīgiem spēkiem strādātu pie memorandā iekļauto rīcības virzienu īstenošanas un citiem prioritāri risināmiem jautājumiem.

Tikšanās sākumā klātesošie kopīgi atskatījās uz nozīmīgākajiem paveiktajiem darbiem 2023. gadā – 31. martā aizvadīta pirmā lielā institucionālo partneru pulcēšanās, 10. jūnijā sarunu festivālā “Lampa” īstenota diskusija “MISIJA – BIOreģions. Jauni ierobežojumi vai iespējas?”, kam sekoja Labas gribas memoranda izstrādes process visas vasaras garumā. Idejām pārtopot darbos, pērn rudenī, 25. oktobrī, realizēts pirmais starptautiskais bioreģiona forums, kurā 13 institucionālie partneri parakstīja labas gribas memorandu par Gaujas Nacionālo parku kā pirmo bioreģionu Latvijā. Decembra sākumā Siguldā aizvadīta iesaistīto pušu tikšanās par zaļo iepirkumu nodrošināšanu ēdināšanas pakalpojumos, kas ir priekšnoteikums bioloģiskās lauksaimniecības attīstībai. Papildus svarīgi atzīmēt, ka gada noslēgumā, 20. decembrī, parakstīts Bioloģiskās lauksaimniecības attīstības rīcības plāns 2023–2030. gadam, apliecinot Zemkopības ministrijas kā valsts augstākās institūcijas atbalstu bioloģiskās lauksaimniecības attīstībai Latvijā.

Sākoties jaunam gadam un līdz ar to jaunam darba cēlienam pie bioreģiona koncepta iedzīvināšanas un attīstības, šajā tikšanās reizē klātesošie diskutēja par iespējamiem sadarbības un organizatoriskajiem modeļiem, ar kuru palīdzību būtu iespējams veiksmīgi realizēt Labas gribas memorandā iestrādātos prioritāros rīcības virzienus. Sanāksmes dalībnieki pārrunāja arī bioreģiona pārvaldības juridisko formu, jautājumus par bioreģiona komunikācijas platformu un prioritāros darbus izvirzīto mērķu sasniegšanai.

Rezumējot sanāksmē aizvadītās diskusijas, klātesošie apzinās, ka bioreģions – tā ir ilgermiņa darbība. Tika nolemts veidot vairākas tematiskas darba grupas, kurās būs aicināti līdzdarboties bioreģiona pastāvīgie iedzīvotāji, kā arī jomu eksperti. Tāpat šī gada laikā taps bioreģiona tīmekļa vietne, kurā vienkopus būs pieejama informācija par bioreģiona aktualitātēm.

Sanāksmē piedalījās: Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa, Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietniece, Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja vietniece Inese Suija-Markova, Valmieras novada pašvaldības izpilddirektora vietniece Evija Nagle ar komandu, biedrības “Greenfest” valdes locekle un Cēsu novada domes pārstāve Lāsma Ozola, biedrības “Greenfest” valdes priekšsēdētājs Edgars Ricevs, Agroresursu un ekonomikas institūta direktore Ineta Stabulniece, SIA “ZAAO” valdes priekšsēdētājs Gints Kukainis, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis,  Vidzemes Augstskolas Sabiedrības zinātņu fakultātes profesore Agita Līviņa, Gaujas Nacionālā parka tūrisma attīstības biedrības izpilddirektore Dace Melgalve, Ziemeļu Ministru padomes biroja Latvijā padomniece Maija Kāla, Mežinieku kopienas izveidotāja Inese Dundure, kā arī sabiedrisko attiecību un komunikācijas speciālisti no Cēsu un Siguldas novada pašvaldības.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi