×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 28. aprīlis
Šodien sveicam: Gundega, Terēze
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-02-02
Šonedēļ Siguldas novadā: Pasaules kauss bobslejā un skeletonā un daudzveidīga kultūras pasākumu programma

Siguldas novadā šī nedēļas nogale solās būt sportiskiem notikumiem bagāta, ļaujot ne tikai pašiem piedalīties sportiskās aktivitātēs, bet arī atbalstīt sportistus sacensībās, gūstot pozitīvas emocijas. Visi ceļi vedīs uz bobsleja un kamaniņu trasi “Sigulda”, kur varēs sekot līdzi sportistu rezultātiem BMW IBSF Pasaules kausa posmā un Eiropas čempionāts bobslejā un skeletonā. Kultūras un mākslas cienītājus aicinām baudīt deju kolektīva “Vizbulīte” koncertu, šlāgergrupas “Galaktika” albuma prezentācijas koncertu, Valmieras Drāmas teātra izrādi bērniem “Kā sagaidīt citplanētieti”, filmu vakaru “Pansija pilī”, kā arī piedalīties cikla “Rīts ar literatūrzinātnieku” trešās sezonas atklāšanas pasākumā.

Piektdien, 2. februārī

  • No 2. līdz 4. februārim tepat, bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”, norisināsies Pasaules kauss un Eiropas čempionāts bobslejā un skeletonā. Piektdien no plkst. 8.30 bobsleju un kamaniņu trasē “Sigulda” notiks BMW IBSF Pasaules kausa 6. posms un Eiropas čempionāts bobslejā un skeletonā. Plkst. 8.30 Pasaules Kausa sacensības sieviešu bobsleja divniekiem, kas ir šīs sezonas pirmā posma pārceltie mači, kuri sieviešu bobslejā nenotika Ķīnā, Jaņcjinas trasē; plkst. 11.30 sacensības aizvadīs skeletonisti; plkst. 15.00 startēs skeletonistes, arī sadalot medaļas gan Pasaules kausa, gan Eiropas čempionāta ieskaitē. Ieeja apmeklētājiem ir bez maksas. Plašāka informācija.
  • Plkst. 13.00 Mālpils Kultūras centra lielajā zālē Valmieras Drāmas teātra izrāde bērniem “Kā sagaidīt citplanētieti”. Biļetes cena – 8 eiro. Biļetes pieejamas Mālpils Kultūras centra kasē kases darba laikā (otrdiena–trešdiena: plkst. 10.00–14.00, ceturtdiena–piektdiena: plkst. 14.00–18.00).Biļetes var iegādāties arī “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Plašāka informācija.
  • Plkst. 16.00 Inčukalna Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem.
  • Plkst. 17.00un 19.30 daudzsēriju filma “Pansija pilī” (1. un 2. sērija) Inciema tornī. Biļetes tikai iepriekšpārdošanā Anšlava Eglīša ekspozīcijā. Biļetes cena – 3 eiro. Plašāka informācija.
  • Plkst. 17.00 Latvijas čempionāts florbolā zēniem U-12, “Coyote” pret SK “Slampe/Zevid” Inčukalna Sporta centrā.
  • Plkst. 20.00 basketbola kluba “Sigulda/Modern house” spēle Siguldas Sporta centrā.

 

Sestdien, 3. februārī

  • Plkst. 9.00 Allažu Sporta centrā notiks bezmaksas sporta nodarbība – veselības vingrošana pie Fanijas Šitcas.
  • Plkst. 10.00 Lēdurgas Sporta centrā varēs apmeklēt bezmaksas vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbību.
  • No plkst. 10.00 bobsleju un kamaniņu trasē “Sigulda” novadnieki un viesi aicināti atbalstīt savus favorītus BMW IBSF Pasaules kausa 6. posmā un Eiropas čempionātā bobslejā un skeletonā. Plkst. 10.00 notiks monobobslejs sievietēm gan Pasaules kausa, gan Eiropas čempionāta ieskaitē; plkst. 14.30 vīrieši aizvadīs Pasaules kausa sacensības bobslejā divnieku ekipāžām. Ieeja apmeklētājiem ir bez maksas. Plašāka informācija.
  • Plkst. 10.00 Mālpils Sporta centrā notiks 1. posms komandu čempionātā novusā.
  • Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centra peldbaseinā norisināsies bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar speciālām vajadzībām. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26396000.
  • Plkst. 10.30 Jūdažu Sabiedriskajā centrā notiks bezmaksas sporta nodarbība – veselības vingrošana pie Fanijas Šitcas.
  • Plkst. 11.00 Siguldas Sporta centrā būs iespēja piedalīties bezmaksas zumbas nodarbībā pie Lienas Ozoliņas-Karnītes.
  • Plkst. 12.00 kafejnīcā “Valhalla Lounge” Siguldā notiks cikla “Rīts ar literatūrzinātnieku” pirmā trešās sezonas tikšanās. Literatūrzinātnieks Ivars Šteinbergs uzstāsies ar priekšlasījumu “Atraktīvs nosaukums lekcijai par Preiļu konceptuālismu, tā vēsturi un saistību ar konceptuālo literatūru”, kas veltīts vienam no jaunākajiem literārajiem strāvojumiem. Lekcijas video ierakstus būs iespējams noskatīties arī kultūras centra “Siguldas devons” Facebook kontā un Youtube kanālā. Plašāka informācija.
  • Plkst. 12.00 Mores Amatu mājā norisināsies bezmaksas sporta nodarbība – veselības vingrošana pie Fanijas Šitcas.
  • Plkst. 13.00 Inčukalna Tautas namā norisināsies balle senioriem. Pasākums plānots pie galdiņiem ar līdzpaņemto cienastu. Organizatori lūdz rezervāciju veikt iepriekš, zvanot uz tālruņa numuru 26440708 (Līvija). Biļetes cena – 3 eiro. Plašāka informācija.
  • Plkst. 13.00 Mores Tautas namā risināsies senioru deju kopu sadancošanās pasākums “Sveču diena deju ritmos”. Ieeja – bez maksas.
  • Plkst. 16.00 sporta un atpūtas centrā “Namiņš” Inciemā notiks bezmaksas vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbība.
  • Plkst. 18.00 kultūras centrā “Siguldas devons” jauniešu deju kolektīvs “Vizbulīte” aicina uz koncertu “Baltās ziemas deju virpulī”. Piedalās TDA “Teiksma”, “Vektors”, “Rotaļa”, “Līgo”, DA “Rotaļa”. Biļetes cena – 5 eiro, iepriekšpārdošanā arSiguldas novada ID karti 20 % atlaide. Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs, tostarp tiešsaistē, un kultūras centra “Siguldas devons” kasē.
  • Plkst. 19.00 Mālpils Kultūras centrā izskanēs grupas “Galaktika” jaunā albuma prezentācijas koncerts “Mums pieder tik daudz”. Biļetes cena – no 18 līdz 25 eiro.Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Plašāka informācija.

 

Svētdien, 4. februārī

  • No plkst. 10.00 bobsleju un kamaniņu trasē “Sigulda” notiks BMW IBSF Pasaules kausa 6. posms un Eiropas čempionāts bobslejā un skeletonā: plkst. 10.00 vienlaicīgi ar Pasaules kausa posmu tiks sadalītas Eiropas čempionāta medaļas bobslejā sievietēm divnieku ekipāžām; plkst. 14.00 vīrieši cīnīsies par Eiropas čempionāta titulu bobslejā divniekos. Ieeja apmeklētājiem ir bez maksas. Plašāka informācija.
  • Plkst. 10.00 Krimuldas Sporta centrā notiks peldēšanas sacensību “Nemo kauss” 3. posms.

 

Izstādes un citas aktivitātes

  • Siguldas Jaunās pils salonā līdz 4. februārim aplūkojama Dinas Dubiņas izstāde “Eņģeļu gaisma”. Ieejas maksa iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā, arSiguldas novada ID karti tiek piemērota atlaide. Plašāka informācija.
  • Mālpils bibliotēkā līdz 15. februārim apskatāma Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu izstāde “Brīnumdzīvnieki”. Plašāka informācija.
  • Siguldas pagasta bibliotēkā līdz 29. februārim var aplūkot Emīlijas Beļakovas gleznu personālizstādi “Sajūtu pasaule”. Plašāka informācija.
  • Lēdurgas bibliotēkā līdz 29. februārim skatāma literārā izstāde “Kas tur tik pasakaini laistās? Kas tur tā zaigo? Rakstniecei un ilustratorei Margaritai Stārastei – 110”. Papildus tam bibliotēkā var piedalīties izglītojošā, interaktīvā, orientēšanās spēlē bērniem “Latvijas daba. Zivis”.
  • Inčukalna bibliotēkā līdz 29. februārim skatāma izstāde “Mīļumzīmējumi” par godu Margaritas Stārastes 110 gadu jubilejai, kā arī izstāde “Atradums grāmatā”, kurā apskatāmas lasītāju nodotajās grāmatās atstātās “grāmatzīmes”. Līdztekus bibliotēkā notiek lasītveicināšanas aktivitāte “Aklais randiņš ar grāmatu”. Lasītājs iesaistoties šajā aktivitātē, izvēlas iesaiņotu grāmatu, vadoties tikai pēc citāta no grāmatas, kas tai pievienots.
  • Allažu bibliotēkā līdz 29. februārim skatāma tematiskā izstāde “Mīlestības valoda” un Ainas Tobes akvareļi – ceļojošā izstāde “Latviešu ābece”.
  • Kultūras centrā “Siguldas devons” līdz 2. martam skatāma Ditas Lūses izstāde “Zūdošie laiki”. Izstāde – bez maksas. Mākslinieces darbus var apskatīt piektdien no plkst. 10.00 līdz 18.00 un sestdien no plkst. 10.00 līdz 16.00. Plašāka informācija.
  • Siguldas novada bibliotēkā no 2. līdz 29. februārim literārā būs skatāma izstāde “Gribu laimes ilūzijas burt. Dzejniecei Austrai Skujiņai – 115”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi