×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-02-09
Šonedēļ Siguldas novadā: kalnu slēpošanas sacensības, teātra un filmu izrādes un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadnieki un pilsētas viesi baudīs bagātu sporta un kultūras piedzīvojumu. Sporta entuziastiem sagādāsim iespēju baudīt kalnu slēpošanas sacensību adrenalīnu Siguldas Pilsētas trasē un aizraujošas emocijas bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”. Novadniekiem būs iespēja apmeklēt arī bezmaksas sporta nodarbības. Savukārt kultūras un mākslas entuziastus aicinām uz teātra izrādēm un filmas “Pansija pilī” seansiem. Ģimenes ar bērniem brīvdienu rītus varēs pavadīt pasaku grāmatu valstībā, kur notiks īpašas lasīšanas veicināšanas programmas nodarbības.

 

Piektdien, 9. februārī

Lasīšanas veicināšanas programmas “La(p)sa” nodarbības:

  • plkst. 9.30 Krimuldas bibliotēkā pirmsskolas izglītības iestādes “Krimulda” grupai;
  • plkst. 10.00 Siguldas novada bibliotēkā Siguldas pirmsskolas izglītības grupām.

Plkst. 11.00 Siguldas Sporta centra Spēka zālē novadnieki aicināti uz bezmaksas nodarbību cilvēkiem ar speciālām vajadzībām. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26396000.

No plkst. 15.00 bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” notiks Latvijas zīmolu kauss – “NUTEGO” kauss kamaniņu sportā. Sacensībās startēs 68 jaunie kamaniņu braucēji. Plašāka informācija.

Plkst. 17.00 un 19.30 Inciema tornī interesenti aicināti skatīties daudzsēriju filmas “Pansija pilī” 3. un 4. sēriju. Biļetes tikai iepriekšpārdošanā Anšlava Eglīša ekspozīcijā. Biļetes cena – 3 eiro.

Plkst. 19.00 Mālpils sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem.

 

Sestdien, 10. februārī

Plkst. 10.00 Siguldas Pilsētas trasē notiks sacensības “Vilciņa kauss – Fischer balvas izcīņa”. Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēkā ģimenes ar bērniem aicinātas uz lasīšanas veicināšanas programmas “La(p)sa” nodarbību. Tajā varēs baudīt lasījumu ar leļļu teātra elementiem un piedalīties radošā darbnīcā, gatavojoties Valentīndienai.

Plkst. 12.00 atpūtas centrā “Namiņš” Inciemā norisināsies zolītes mači.

Plkst. 13.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas nodarbība jauniešiem ar pašvaldības Sociālā dienesta atzinumu. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 17.00 Mālpils Kultūras centrā notiks vokālo ansambļu sadziedāšanās svētki “Kā pieradināt pūķi” ar dziesmu dziedāšanu un mīklu minēšanu. Biļetes cena – 3 eiro. Biļetes pieejamas Mālpils Kultūras centrā. Plašāka informācija.

 

Svētdien, 11. februārī

Plkst. 10.00 Siguldas Pilsētas trasē norisināsies sacensības “Siguldas Pilsētas trases balvu izcīņa 2024” kalnu slēpošanā. Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 un 16.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks Latvijas Jaunatnes teātra izrāde visai ģimenei “Kapteiņa Granta bērni”. Izrāde aicinās ikvienu doties piedzīvojumiem bagātā bezgalīgā ceļojumā apkārt visai pasaulei. Izrāde divos cēlienos, ilgums – 2 stundas 20 minūtes. Biļetes cena – no 12 līdz 20 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Biļete uz izrādi jāiegādājas ikvienam apmeklētājam, neatkarīgi no vecuma. Biļetes uz izrādi plkst. 12.00 pieejamas – šeit, biļetes uz izrādi plkst. 16.00 – šeit. Plašāka informācija.

Plkst. 19.00 Siguldas pagasta Kultūras namā būs iespēja baudīt komēdijizrādi “Aidā, piknikā!”. Biļetes cena – 25 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Plašāka informācija.

 

Izstādes

Allažu bibliotēkā apskatāma tematiskā izstāde “Mīlestības valoda” un Ainas Tobes ceļojošā akvareļu izstāde “Latviešu ābece”.

Inčukalna bibliotēkā skatāma izstāde “Mīļumzīmējumi” par godu Margaritas Stārastes 110 gadu jubilejai; izstāde “Atradums grāmatā”; lasītveicināšanas aktivitāte “Aklais randiņš ar grāmatu

Jūdažu Bibliotēkāun sabiedriskajā centrā skatāma Agitas Zāberes mākslas studijas dalībnieku darbu izstāde “Mīlestības pieskāriens” izstāde.

Kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma Ditas Lūses izstāde “Zūdošie laiki”.

Lēdurgas bibliotēkā apskatāma literārā izstāde “Kas tur tik pasakaini laistās? Kas tur tā zaigo? Rakstniecei un ilustratorei Margaritai Stārastei – 110”; izglītojoša, interaktīva, orientēšanās spēle bērniem “Latvijas daba. Zivis”

Mālpils bibliotēkā var apskatīt tematisko izstādi “21. februāris – Starptautiskā dzimtās valodas diena”; tematiskā izstāde “Par MĪLESTĪBU rakstīts ir tik daudz!”

Mālpils mūzikas un mākslas skolā skatāma izstāde “Brīnumdzīvnieki”.

Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma Lienes Gustas personālizstāde “Meža epifānijas”.

Siguldas novada bibliotēkā skatāma Inas Servutas tamborētu rotaļlietu un mīļmantiņu izstāde; literārā izstāde “Gribu laimes ilūzijas burt. Dzejniecei Austrai Skujiņai – 115”; Ata Ieviņa foto izstāde.

Siguldas pagasta bibliotēkā apskatāma Emīlijas Beļakovas gleznu personālizstāde “Sajūtu pasaule”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi