×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-22
Šonedēļ Siguldas novadā: Lībiešu mantojuma dienas pasākumi, Zemes stunda un citi aizraujoši notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadā svinēsim Lībiešu mantojuma dienu, svētdienu iesākot ar putnu modināšanu Lēdurgā pašā rīta agrumā. Par godu šim notikumam pār Gaujas tiltu Siguldā līdzās Latvijas valsts karogiem vējā plīvo arī lībiešu karogi. Saudzējot mūsu vienīgās mājas – Zemi, ar apgaismojuma izslēgšanu atzīmēsim “Zemes stundu”. Vēl šajās brīvdienās varēsim baudīt kora “Atvars”, senās mūzikas ansambļa “Ars Antiqua Riga”un deju koncertus, kā arī piedalīties izstādes “Disko evolūcija” atklāšanā. Arī vecākiem kopā ar bērniem būs iespēja apmeklēt vairākus pasākumus – izrādi par zobu feju, lasīšanas veicināšanas nodarbību un pasaku vakaru. Sportotājiem norisināsies dažādas sporta sacensības, bet novadniekiem notiks fizisko aktivitāšu nodarbības.

Piektdien, 22. martā

Plkst. 10.00 Siguldas novada bibliotēkā norisināsies lasīšanas veicināšanas programmas “La(p)sa” nodarbība Siguldas bērnudārzu audzēkņu grupām. Nodarbības tikai ar iepriekšēju pieteikšanos. Papildu informācija, zvanot uz tālruņa numuru 29387505 vai rakstot uz e-pasta adresi bernu.biblioteka@sigulda.lv.

Plkst. 11.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas vingrošanas nodarbība cilvēkiem ar invaliditāti. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26396000.

Plkst. 12.00 Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Siguldas filiālē ikvienam interesentam būs iespēja tikties ar uzņēmuma SIA “Kvist” pārstāvi, kā arī uzzināt par pinēja arodu un karjeras iespējām uzņēmumā. Plašāka informācija.

Plkst. 16.00 Inčukalna Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem.

Plkst. 17.00 Inčukalna Sporta centrā būs iespēja baudīt Inčukalna galda hokeja līgas 6. posma spēles.

Plkst. 18.00 Sidgundas bibliotēkā aicina uz pasaku vakaru bērniem “Pavasara smarža”.

Plkst. 18.00 Siguldas pagasta Kultūras namā vecāki ar bērniem aicināti uz izrādi “Zobu fejas ballīte”. Izrādes mērķauditorija ir pirmskolas izglītības iestāžu un 1. līdz 4. klašu audzēkņi. Īpašais viesis: aktrise Vita Baļčunaite. Biļetes cena – no 9 līdz 15 eiro. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīze” kasēs, tostarp tiešsaistē.

Plkst. 18.00 Krimuldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem.

 

Sestdien, 23. martā

Novadnieki aicināti uz bezmaksas vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbību (funkcionālais fitness):

  • plkst. 9.00 Allažu Sporta centrā;
  • plkst. 10.30 Jūdažu Sabiedriskajā centrā;
  • plkst. 11.00 Mores Tautas namā.

No plkst. 10.00 līdz 17.00 Inčukalna Sporta centrā notiks Latvijas jaunatnes čempionāts florbolā (U-8).

No plkst. 11.00 līdz 15.00 Siguldas novada bibliotēkā norisināsies Ilzes Hakas zeķu adīšanas meistarklase nocelto valdziņu tehnikā. Meistarklases laikā bibliotēkā būs skatāma 50 adīto zeķu izstāde. Plašāka informācija.

Plkst. 13.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas nodarbība jauniešiem ar pašvaldības Sociālā dienesta atzinumu. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā novada seniori aicināti uz bezmaksas peldēšanas nodarbību. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 16.00 Lēdurgas Kultūras namā atklās mūzikas klubiņa “Lejā” izstādi “DISKO evolūcija”. Izstādē būs apskatāma gan mūzikas klubiņa “Lejā” biedru konstruēta dūmu mašīna, gan daudzveidīga gaismas un skaņas tehnika. Aplūkojamas arī afišas ar dažādu mākslinieku autogrāfiem un aptuveni 30 gadu senu avīžu raksti par klubiņa darbību. Plašāka informācija.

Plkst. 17.00 Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis” izskanēs jauktā kora “Atvars” pavasara koncerts. Kora diriģents – Jānis Baltiņš, koncertmeistare – Laura Balabane-VerhuškinaBiļetes cena – 5 eiro, Siguldas novada ID karšu īpašniekiem, pērkot biļeti iepriekšpārdošanā, tiek piemērota 20 % atlaide, daudzbērnu ģimenēm – 40 %Plašāka informācija.

Plkst. 18.00 Mālpils Kultūras centra Lielajā zālē būs iespēja baudīt Māras dienas dejotāju koncertu. Koncertā piedalīsies jauniešu deju kopa “Māra” un tās draugi. Biļetes cena – 3 eiro.

No plkst. 20.30 līdz 21.30 – “Zemes stunda”. Novadā vairākās vietās šajā laikā tiks izslēgts ārējais apgaismojums un samazināta ielu apgaismojuma intensitāte. “Zemes stundā” iesaistīties aicināti arī iedzīvotāji, izslēdzot gaismu un maznozīmīgās elektriskās iekārtas, tādējādi apņemoties saudzēt mūsu planētu un tās dabas daudzveidību. Kā apliecinājumu atbalstam “Zemes stundā” aicinām ikvienu pie saviem gaismas slēdžiem piestiprināt īpaši šim notikumam izstrādātu kartīti. Digitālā veidā tā pieejama šeit. Plašāka informācija.

 

Svētdien, 24. martā

Plkst. 6.00 Lībiešu mantojuma dienas rītā Lēdurgas dendroparkā ikviens aicināts uz putnu modināšanu kopā ar folkloras kopu “Putni”. Dabas ritējumā un vēstures līkločos smelsimies enerģiju un spēku jaunam dzīves cēlienam. Dalība pasākumā – bez maksas.

No plkst. 10.00 Lībiešu mantojuma diena Turaidā. Turaidas muzejrezervātā varēs iepazīt Gaujas jeb Turaidas lībiešu kultūras mantojumu ekspozīcijā “Gaujas lībieši Latvijas kultūrvēsturē” un brīvdabas ekspozīcijā “Gaujas lībiešu nezūdošais mantojums”. Apmeklētāji varēs doties aizraujošā pārgājienā pa dabas un vēstures izziņas taku – Lībiešu taku. Izmantojot QR kodu, varēs noskatīties video un izpildīt ar lībiešu vēsturi izzinošus uzdevumus un rituālus. Savukārt pie skulptūras “Lībiešu putns” būs iespēja noskatīties video un pievienoties lībiešu putnu modināšanas rituālam. Ieejas maksa Turaidas muzejrezervātā – saskaņā ar cenrādi.

Plkst. 10.00 Inčukalna Sporta centrā norisināsies peldēšanas sacensību “Nemo kauss” 4. posms.

No plkst. 10.00 līdz 13.00 Mālpilī notiks mājražotāju un amatnieku tirdziņš. Papildus informāciju var iegūt, zvanot Kristīnei Jonītei uz tālruņa numuru 26677466 vai, rakstot uz e-pasta adresi biedriba@malpilsiedvesmo.lv.

No plkst. 10.30 līdz 19.00 Inčukalna Sporta centrā norisināsies Inčukalna čempionāts badmintonā.

Plkst. 12.00 Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā izskanēs senās mūzikas ansambļa “Ars Antiqua Riga” koncerts “Pasija”. Koncertprogrammā iekļauta teju visa pieejamā un rekonstruētā 16. gadsimta vokālās daudzbalsības mūzika, kas ir sarakstīta Latvijas teritorijā. Ieeja – bez maksas. Plašāka informācija.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas vispārējās sagatavotības nodarbība (Cigun) ar Faniju Šitcu.

 

Izstādes

  • Allažu bibliotēkā apskatāma Ainas Tobes ceļojošā akvareļu izstāde “Latviešu ābece”, tematiskā izstāde “Mazais zīriņš!”.
  • Inciema bibliotēkā aplūkojama tematiskā izstāde “Spēlēsim teātri!”. Dzejniekam Vilim Plūdonim – 150: literārā izstāde “Dzejolis, dziesmiņa…”.
  • Inčukalna bibliotēkā apskatāma izstāde “Mantojums” – latviešu rakstniekam Kārlim Ķezberam – 110; izstāde “Divi pasaules” – latviešu dzejas reformatoram Vilim Plūdonim – 150; izstāde “Lieldienu rītā agri, jo agri”.
  • Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā – Agitas Zāberes mākslas studijas dalībnieku darbu izstāde “Mīlestības pieskāriens”.
  • Krimuldas bibliotēkā skatāmas literārās izstādes – “Dzejniekam Vilim Plūdonim 150”, “Rakstniecei Aīdai Niedrai – 125” un “Aktiera mūžs”.
  • Kultūras centrā “Siguldas devons” aplūkojama Kristīnes Nuķes-Panteļejevas izstāde “Zemenītes sniegā”.
  • Lēdurgas bibliotēkā apskatāma tematiskā izstāde “Sēsim un stādīsim”; ģimenēm ar bērniem būs interesanta izglītojošā, interaktīvā spēle “Latvijas daba. Kukaiņi”.
  • Lēdurgas Kultūras namā apskatāma Maijas Pīlāgas Lēdurgas mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde “Lieli putni, mazi putni”.
  • Mākslu skolas “Baltais flīģelis” izstāžu telpā – dubultizstāde “Portreti un citi radījumi”. Vēl skolas telpās eksponēta Mākslas nodaļas 4., 5. un 7. klašu audzēkņu darbu izstāde “Punkts, līnija, laukums” un Siguldas pilsētas vidusskolas mākslu klašu audzēkņu darbu izstāde.
  • Mālpils bibliotēkā aplūkojama Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde “Raibu raibā mozaīka” un Starptautiskajai teātra dienai veltītā tematiskā izstāde “Mūsu mīļie teātru aktieri”.
  • Sidgundas bibliotēkā apskatāma literārā izstāde “Vilim Plūdonim – 150”.
  • Siguldas Jaunās pils salonā skatāma Lienes Gustas izstāde “Meža epifānijas”. Ieejas maksa iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā, apmeklētājiem ar“S! Karti” tiek piemērota atlaide.
  • Siguldas novada bibliotēkā aplūkojama literārā izstāde bērniem “Lai katram kaķim sava grāmata un katrai grāmatai savs kaķis”, literārā izstāde – “Skaidrības un dailes alcējs. Dzejniekam un rakstniekam Vilim Plūdonim 150”; pirmsskolas vecuma bērniem skatāmas izstādes – “Es lasu” un “Kika Mika”. Apskatāma Fanijas Šitcas foto un dzejas izstāde “Ikdienas burvība”, Siguldas vidusskolas mākslas klases audzēkņu izstāde “101 vista” un literārā izstāde bērniem “Lieldienu zaķa piedzīvojumi”.
  • Siguldas pagasta bibliotēkā aplūkojama atvijas Nacionālā arhīva izstāde “Fotogrāfija. Izpētē un restaurācija”, rakstniecības un mūzikas muzeja izstāde “Ceļā uz Latvijas “'Holivudu””.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi