×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-05
Šonedēļ Siguldas novadā: akcija “Satiec savu meistaru”, “Rīts ar literatūrzinātnieku” un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadā būs iespēja baudīt bagātīgu kultūras piedāvājumu – notiks vairāku izstāžu atklāšana, filmas “Melnais samts” seanss. Brīvdienās varēs baudīt deju kolektīva “Sidrabdancis” un draugu koncertu, Riharda Saules akustiskās koncertprogrammas pirmatskaņojumu, kā arī latviešu un franču vokālās kamermūzikas koncertu un izjust akustisku performanci. Sunīšu Kopienas centrā notiks šogad pirmais “Rīts ar literatūrzinātnieku”, savukārt Turaidas muzejrezervātā būs ikgadējās Informācijas dienas. Visu nedēļas nogali novadnieki un viesi aicināti iesaistīties akcijā “Satiec savu meistaru” un izmēģināt dažādas amatu prasmes.

Piektdien, 5. aprīlī

Plkst. 11.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas vingrošanas nodarbība cilvēkiem ar invaliditāti. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26396000.

Plkst. 16.00 Inčukalna Sporta centrā norisināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem.

Plkst. 19.00 Siguldas Jaunās pils salonā atklās Mareka Gurecka izstādi “Nospiedumi”. Izstāde sniedz dziļāku ieskatu gan mākslinieciskajā procesā, gan cilvēciskajās attiecībās, izmantojot gleznas kā spoguli, kurā redzami dažādi mākslinieka dzīves posmi. Plašāka informācija.

Plkst. 20.00 Krimuldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā izskanēs Riharda Saules akustiskās koncertprogrammas “Cita gaisma” pirmatskaņojums. Jaunais mūzikas projekts “Cita Gaisma” apvieno akustiskās ģitāras, vijoles un balss skaņas. Koncertā piedalās divi talantīgi mūziķi – solists, ģitārists, komponists Rihards Saule un vijolnieks, ģitārists Justs Liepiņš. Biļetes cena – 15 eiro. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja ir bez maksas, ja netiek aizņemta papildu sēdvieta. Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē.

 

Sestdien, 6. aprīlī

No plkst. 9.00 Informācijas diena Turaidas muzejrezervātā. Plašāka informācija.

Akcija “Satiec savu meistaru”:

  • Plkst. 10.00–14.00 uz celu jostas un grīdceliņa aušanas meistarklasi aicina Alīdas Lindes lietišķās mākslas studijas dalībnieces kultūras centrā “Siguldas devons”. Dalība – bez maksas.
  • Plkst. 10.00–14.00 Siguldas TLMS aicina interesentus apgūt gobelēna darināšanas pamatprincipus – gan veidot katram savu gobelēnu, gan piedalīties kopīga lielizmēra gobelēna tapšanā, kas veltīts Siguldai raksturīgai ainavai. Aktivitātes notiks kultūras centrā “Siguldas devons”. Dalība – bez maksas.
  • Plkst. 10.00–16.00 Siguldas spieķa darināšanas meistarklase Antras Plavgo Spieķu darbnīcā Siguldas pils kvartālā. Dalība – 2 eiro pieaugušajiem, 1,50 eiro bērniem.
  • Plkst. 11.00–15.00 rotu darināšana mezglošanas (makramē) tehnikā, izmantojot māla un/vai porcelāna pērles Mālpils Kultūras centrā. Dalība – bez maksas.
  • Plkst. 11.00–15.00 iepīt savas saknes Nameja rotā meistara virsvadībā Siguldas veikalā-darbnīcā Pils kompleksā aicina galerija “Baltu rotas”. Interesenti varēs izvēlēties darināt apaļu kulonu vai Nameja gredzenu. Meistarklase aizņems apmēram 3–4 stundas, un tā būs ne tikai radoša pieredze, bet arī iespēja izveidot kaut ko īpašu un nozīmīgu. Dalība – 100 eiro vienai personai, 180 eiro (ja piesakās divatā), 320 eiro (četrām personām). Dalības maksā iekļauts materiāls un viss nepieciešamais, kā arī kafija, tēja un uzkodas.
  • No plkst. 11.00 “Jostiņsegas aušana ripsa tehnikā ar 8 nīšu kārtām” Krimuldas vidusskolā TLMS “Krimulda” telpās. Dalība – bez maksas.
  • Plkst. 11.00–16.00 diegu pogu darināšana Lēdurgas Kultūras nama rokdarbu studijā “Aģe”. Dalība – bez maksas.
  • No plkst. 12.00 zeķu papēžu adīšanas nodarbība Mores Tautas namā. Dalība – bez maksas.
  • Plkst. 17.00–20.00 “Ziedainās jostas un prievītes”. Inčukalna kopienas amatnieces sper pirmos soļus tautisko jostu aušanā un aicina novadniekus pievienoties Inčukalna Kopienas centrā “Vecais pasts”. Dalība – bez maksas.

Plkst. 10.00 Inčukalna Sporta centrā notiks “Mamanet pavasara turnīrs”. Turnīrā piedalīsies Mamanet komandas no dažādām pilsētām un novadiem, tostarp Inčukalna, Vangažiem, Piņķiem, Jelgavas, kā arī apvienotā Rīgas/Ukrainas komanda. Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 Inčukalna Tautas namā iespēja noskatīties filmu “Melnais samts”. Vai tev ir sajūta, ka dzīvē viss iet dēlī un tu zaudē pār to kontroli, bet ārēji turpini dzīvot savu perfekto dzīvi? Vai ilgojies piepildīt ilgi lolotu sapni, bet tas iestrēdzis tavā galvā? Vai tavu dzīves kvalitāti mēdz sabojāt neparedzēti izdevumi? Arī Martai ir labi pazīstamas visas šīs situācijas, uz kurām viņa cenšas rast atbildes filmā “Melnais samts”. Režisore Liene Linde. Biļetes cena –3 eiro.

Plkst. 12.00 Sunīšu Kopienas centrā aicina uz ciklu “Rīts ar literatūrzinātnieku”: Kārļa Vērdiņa priekšlasījums “Elles ķēķis – latviešu modernisma kabatiņa Ņujorkā”. Ieeja – bez maksas. Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 sporta un atpūtas centrā “Namiņš” notiks zolītes mači.

Plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēkā tiks atklāta “Art Studio Peahen” izstāde “Plaukums”. Izstāde apvieno gleznošanas grupas jaunākos darbus – klusās dabas atainojumus radošajās izpausmēs, izceļot akrila glezniecības tehniku un individuālās interpretācijas. Plašāka informācija.

Plkst. 13.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas nodarbība jauniešiem ar pašvaldības Sociālā dienesta atzinumu. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 18.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks senioru deju kolektīva “Sidrabdancis” un draugu “Sadancis pūpolziedos”. Biļetes cena – 5 eiro, iepriekšpārdošanā ar“S! Karti” 20 % atlaide, daudzbērnu ģimenēm – 40 % atlaide. Biļetes pieejamas kultūras centra “Siguldas devons” biļešu kasē. Plašāka informācija.

Plkst. 19.00 Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis” būs iespēja baudīt Vizmas Zvaigznes, Žustīnes Eko, Alda Liepiņa, Edgara Raginska koncertuzvedumu “Solodziesma vai melodie?” Vakara gaitā šķelmīgi draudzīgā viesistabas atmosfērā skanēs latviešu un franču vokālā kamermūzika. Biļetes cena – 15, 20, 25 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīze” kasēs, tostarp tiešsaistē. Plašāka informācija.

Plkst. 19.00 aicina uz dziedošās Milleru-Balandīnu ģimenes akustisku performanci Siguldas Gaismas tornī. Biļetes cena – 20 eiro. Biļetes iegādāties, zvanot uz tālruņa numuru 26542844 vai 26592168, kā arī, rakstot uz e-pasta adresi sgt.om@sgt.lv. Vietu skaits ierobežots.

 

Svētdien, 7. aprīlī

Plkst. 10.00 Krimuldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem.

Akcija “Satiec savu meistaru”:

  • Plkst. 10.00–16.00 Siguldas spieķa darināšanas meistarklase Antras Plavgo Spieķu darbnīcā Siguldas pils kvartālā. Dalība – 2 eiro pieaugušajiem, 1,50 eiro bērniem.
  • Plkst. 11.00–14.00 celaines pamattehnikas apgūšana TLMS “Vīgrieze” vadībā Siguldas pagasta Kultūras namā. Dalība – bez maksas.
  • Plkst. 11.00–15.00 iepīt savas saknes Nameja rotā meistara virsvadībā Siguldas veikalā-darbnīcā Pils kompleksā aicina galerija“Baltu rotas”. Interesenti varēs izvēlēties darināt apaļu kulonu vai Nameja gredzenu. Meistarklase aizņems apmēram 3–4 stundas, un tā būs ne tikai radoša pieredze, bet arī iespēja izveidot kaut ko īpašu un nozīmīgu. Dalība – 100 eiro vienai personai, 180 eiro (ja piesakās divatā), 320 eiro (četrām personām). Dalības maksā iekļauts materiāls un viss nepieciešamais, kā arī kafija, tēja un uzkodas.
  • Plkst. 11.00–17.00 “Nodomu” lakata darināšanas meistarklase Krimuldas Tautas namā. Dalība – bez maksas.

No plkst. 12.00 līdz 13.30 Krimuldas pagasta “Lapkalnos” norisināsies pieaugušo mūžizglītības nodarbība “Izmanto pumpuru laiku”. Nodarbības laikā būs iespēja uzzināt, kas ir gemmoterapija jeb pumpuru vākšana, ko vērtīgu var iegūt pumpuriem, tos izmantojot savā labā. Vēl būs iespēja noskaidrot, kā vākt un apstrādāt pumpurus, lai visefektīvāk izmantotu to īpašības un kādi ir drošības apsvērumi, vācot pumpurus. Tāpat varēs iegūt praktisku informāciju par vides aizsardzības apsvērumiem. Dalībai nodarbībā nepieciešama reģistrācija; to iespējams veikt elektroniski, aizpildot veidlapu tiešsaistē. Plašāka informācija.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā novadniekiem notiks bezmaksas deju aerobikas (fatburner) nodarbība.

 

Izstādes un citas norises

  • Allažu bibliotēkā – tematiskā izstāde “Tēlniekam Indulim Rankam – 90”; Ainas Tobes akvareļu ceļojošā izstāde “Latviešu ābece” un ”Pavasaris”.
  • Inciema bibliotēkā – rakstniekam Viktoram Kalniņam – 85: literatūras izstāde “Sarežģītais zvirbulēns Viks”.
  • Inčukalna bibliotēkā – izstāde austriešu rakstnieka Johanesa Mario Zimmela 100 gadu jubilejai “Atbildi zina tikai vējš”; izstāde ievērojamākā Eiropas domātāja Imanuela Kanta 300 gadu jubilejai “Tīrā prāta kritika”.
  • Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā – Agitas Zāberes mākslas studijas dalībnieku darbu izstāde “Mīlestības pieskāriens”.
  • Krimuldas bibliotēkā – izstādes “Rakstniekam Vikam – 85″; “Zaļajiem pirkstiņiem”; “Putni Latvijā”.
  • Krimuldas Tautas namā – Vidrižnieces Ainas Tobes gleznu izstāde “Gaismas kurjers”.
  • Kultūras centrā “Siguldas devons” – Kristīnes Nuķes-Panteļejevas izstāde “Zemenītes sniegā”.
  • Lēdurgas Kultūras namā – Maijas Pīlāgas Lēdurgas mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde “Lieli putni, mazi putni”; izglītojoša, interaktīva spēle bērniem “Latvijas daba. Ziedi”; literārā izstāde “Dabas aptieka”.
  • Mālpils bibliotēkā – Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde “Raibu raibā mozaīka”.
  • Siguldas Jaunās pils salonā – Mareka Gurecka izstāde “Nospiedumi”. Ieejas maksa iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā, apmeklētājiem ar“S! Karti” tiek piemērota atlaide. Izstādes atklāšanas dienā – ieeja ir bez maksas.
  • Siguldas Mākslu skolas “Baltais flīģelis”Izstāžu telpā – dubultizstāde “Portreti un citi radījumi”; Mākslas nodaļas 4., 5. un 7. klašu audzēkņu darbu izstāde “Punkts, līnija, laukums”.
  • Siguldas novada bibliotēkā – “Pavasara izlaušanās spēle” sākumskolas vecuma bērniem; “Meklējam kukaiņus un citas sīkbūtnes bibliotēkā” spēle pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem; Jānim Širmanim – 120: literārā izstāde bērniem “Krikša piedzīvojumi tālos ceļos”; literārā izstāde bērniem “Kukaiņi un citas sīkbūtnes”; izstāde pirmsskolas vecuma bērniem “Putni atlido” un “Es lasu”; dzejniecei Broņislavai Martuževai – 100: izstāde “Un stipriem būt – kā tev, tā man”; mākslas studijas “Art Studio Peahen” gleznošanas grupas izstāde “Plaukums”.
  • Siguldas pagasta bibliotēkā – Maijas Druvas foto izstāde “Daba. Miers. Ūdens”; tematiskās izstādes “Sulu spēks”, “Joks”.
  • Visās Siguldas novada bibliotēkās – aktivitāte “Selfijs ar grāmatu”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi