×

Lai šī tīmekļa vietne darbotos, mēs izmantojam tehniskās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu, papildus šajā vietnē, interneta vietnes apmeklējuma analīzei un lietošanas pieredzes uzlabošanai var tikt izmantotas statistikas sīkdatnes. Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu” vai noraidīt, noklikšķinot uz pogas “Nepiekrītu”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tehniskās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Vairāk informācijas
Trešdiena, 6. jūlijs
Šodien sveicam: Anrijs, Arkādijs
Laika ziņas: Sigulda +17.2℃, DR vējš 2.9 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

EST-LAT

Projekts kulinārijas cienītājiem FOODART (10.04.2012.)



Projekta laikā tapusī PAVĀRGRĀMATA "Vietējie ēdieni: Populārākās receptes kaimiņu virtuvei". Lejupielādēt šeit (apmēram 19 MB liels pdf fails).
___________________________________________________

Pārrobežu sadarbības projekta "FOODART" ietvaros izstrādāta datorizēta programma pārtikas produktu pašizmaksas kalkulācijām.

___________________________________________________

2011.gada septembrī Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar SIA Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) Vidzemes un Pierīgas konsultāciju birojiem, kā arī partneriem Igaunijā uzsāka realizēt projektu FOODART (Pārtikas mājražotāju konkurētspējas veicināšana, veidojot pārrobežu sadarbības tīklu lauku teritorijās) Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmā 2007.-2013.gadam Eiropas teritoriālās kooperēšanās ietvaros.

Projekta mērķis ir veicināt vietējo kulinārijas produktu ražotāju konkurētspējas attīstību un atpazīstamību Dienvidigaunijā un Ziemeļvidzemē, veidojot pārrobežu un starp-sektoru sadarbības tīklu.

Specifiskie mērķi:

  • veicināt sadarbības attīstību starp vietējiem kulinārijas produktu ražotājiem un restorāniem;
  • izglītot 48 lauku uzņēmumus pārtikas kvalitātes paaugstināšanā un attīstīt 20 mājražošanas produktus piedāvājumam restorānos un kulinārijas produktu tirgū;
  • veicināt kulinārijas mantojuma un vietējo kvalitātes produktu konceptu.

 

Projekta vadošais partneris ir Siguldas novada pašvaldība. Sadarbības partneri, kas organizē informatīvās un apmācību aktivitātesir LLKC Vidzemes un Pierīgas nodaļas. Partneri Igaunijā ir Polvas Attīstības centrs (PolvaDevelopmentCenter) un Igaunijas Dabaszinātņu universitāte (Estonian University of Life Sciences).

Projekta realizācija plānots pabeigt 24 mēnešu laikā. Kopējais projekta finansējums - 379 156 eiro, no kā programmas līdzfinansējums sastāda 90%.


Plānotie projekta rezultāti:

  • kulinārijas produktu ražotāju un kulinārijas produktu izplatītāju tīkls Latvijā/ Igaunijā – 96 uzņēmumu datu bāzes,
  • Latvijas/ Igaunijas kulinārijas recepšu grāmata (latviešu un igauņu valodā);
  • TV šova pārraides (1 LV; 1EE) par projektā paredzēto kulinārijas produktu sagatavi;
  • Igauņu kulinārijas dienas Latvijā – 3 dienas Siguldā ar Igaunijas kulinārijas produktu materiāliem, izstādēm un igauņu kulinārijas ēdieniem vietējos restorānos, bistro;
  • Latvijas kulinārijas dienas Igaunijā – 5 dienas;
  • Vietējo kulinārijas produktu ražotāju izstāde un kontaktpunkts Siguldā;
  • Projekta noslēguma, starptautiska konference Siguldā ar kulinārijas produktu ražošanā un izplatīšanā iesaistītu, nacionāla līmeņa lēmējinstitūciju līdzdalību.

 

Plašāka informācija par projekta aktivitātēm.

 

Pasākumi