Starptautiskajai putras dienai veltītajā nedēļā Mores pamatskolā notika pasākums, kura mērķis bija popularizēt putru kā mūsdienīgu ēdienu un nostiprināt skolēnu zināšanas par putras sastāvdaļu svaigu pienu, tā izcelsmi un ražošanu.
Sākumskolas skolēni dienu iesāka ar auzu pārslu brokastu biezputru. Lai noskaidrotu, kā iegūst pienu, skolēni devās uz Mores pagasta zemnieku saimniecību „Saulītes”. Saimnieki Ivonna un Jānis Kļaviņi laipni stāstīja un izrādīja skolēniem piena ieguves procesu, piedāvāja pagaršot tikko slauktu siltu un atdzesētu pienu. Pasākums turpinājās pie ugunskura. Lielā čuguna katlā no rūgušpiena tika gatavots biezpiens. Siltu un sulīgu biezpienu nobaudīja pat lielākie biezpiena skeptiķi. Noslēgumā saimniece viesus cienāja ar pašgatavotu ķimeņu sieru un dzērvenēm.
Skolēnu un skolotāju vārdā sakām lielu paldies saimniekiem Ivonnai un Jānim par sniegto iespēju skolēniem iepazīties ar piena ražošanu un piena produkcijas gatavošanu.
Informāciju sagatavoja:
Mores pamatskolas skolotāja Ineta Kalniņa
Plašāka fotogalerija
© www.sigulda.lv
Apskatīt komentārus