×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-03-30
Rīgas Tehniskā universitātes konkursā siguldiešiem augsts novērtējums

Kopš 2006.gada Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) rīko zinātniskās pētniecības darbu konkursu 10.–12.klašu skolēniem.Šīgada konkursā, kura tēma bija „Pasaule pieprasa tehniskos prātus!”, ļoti veiksmīgi startēja arī Siguldas novada skolu skolēni un to apvienotā komanda.

Tēmas „Pasaule pieprasa tehniskos prātus!” ietvaros skolēni tika aicināti izzināt, kā darbojas viss pierastais, bez kā grūti iedomāties ikdienu – auto, elektrība, televīzija, dators, lifts, tramvajs, lidmašīna –, likt lietā asu prātu un radošo garu, lai izgudrotu, konstruētu un piedāvātu savus risinājumus reālās dzīves izvirzītajām problēmām.

Apkopojot rakstiskā eksakto zinātņu testa rezultātus, zinātnisko darbu konkursā un zinātniskā darba prezentācijā, tiesības ārpus konkursa studēt RTU ir piešķirtas Siguldas Valsts ģimnāzijas skolniecei Alisei Ozoliņai.

Savukārt, izvērtējusi individuālo dalībnieku sniegumu, ievērojot konkursa nolikumu un vērtēšanas kritērijus, žūrija ir lēmusi, ka par labākajiem rezultātiem eksakto zinātņu testā jāapbalvo Siguldas Valsts ģimnāzijas skolniece Alise Ozoliņa un Siguldas 1.pamatskolas skolniece Alise Stīpniece.

Konkursa pirmajai kārtai tika pieteikti ne vien individuālie, bet arī 37 komandu darbi, no kuriem otrajā kārtā piedalīties varēja 11 komandas, tostarp Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas 1.pamatskolas apvienotā komanda „Indigo” ar darbu „Jaunas nanodaļiņas iegūšana, apstrādājot komerciālā TiO2 anatāza modifikāciju ar mehāniski ķīmisko metodi”. Šis darbs ieguva žurnāla „National Geographic” simpātiju balvu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi