×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-03-24
Profesiju diena Mores pamatskolā

Ceturtdien, 23.martā  Mores pamatskolā notika profesiju diena. Pasākums karjeras izglītības ietvaros tika rīkots, lai mudinātu skolas audzēkņus domāt par savu nākotni, par nākotnes profesiju. Lai to būtu vieglāk izdarīt, skolotāja Iveta Ķauķīte rosināja gan pašus skolēnus domāt par savu nākotnes profesiju, gan iedvesmoties no dažādu profesiju pārstāvjiem, kuri tika aicināti pastāstīt par savu nodarbošanos. Šoreiz ar skolēniem tikties bija aicināti Siguldas novada Pašvaldības policijas pārstāvji, friziere – Zita Valaine un mežzine – Dace Eipure.

Sava aroda pārstāvji pastāstīja par savas profesijas specifiku, par to, kāda ir viņu darba diena, kāda izglītība jāiegūst un kurās skolās to var iegūt. Speciālisti rosināja skolēnus cītīgi mācīties jau tagad, jo jebkurš mācību priekšmets var izrādīties noderīgs. Lai labāk iepazītu izvēlētās profesijas, audzēkņiem bija jāsagatavo jautājumi. Tā, piemēram, 5. klases skolnieks Vents vēlējās noskaidrot, vai policisti ikdienā pielieto šaujamieroci, 5. klases skolniece Arnella vēlējās uzzināt, vai frizierei ikdienā jāsastopas ar sarežģītām situācijām, kā arī pirmsskolas grupas audzēknis Daniels vēlējās zināt, vai mežzini kādreiz ir sakodusi čūska.

Klausoties interesanto stāstījumu, skolēni secināja, ka katrā profesijā svarīga ir attieksme, pieklājības normas un savaldīgs raksturs. Ikvienā darbā var saskatīt gan pozitīvo, gan negatīvo, bet, ja tas ir tas, ko vēlas darīt no sirds, tad viss izdodas. Skolēni pārliecinājās, ka ikdienas darbā var piedzīvot arī pa kādam kuriozam gadījumam, kā arī atzina, ka tas ir vajadzīgs, lai veidotu savu darba vidi pozitīvā gaisotnē, kas aizņem lielu un svarīgu dzīves daļu.

Šāda profesiju diena Mores pamatskolā bija pirmo reizi un, cerams, ka ne pēdējo, jo ieklausīties kāda cilvēka personīgajā pieredzē, kurš ierodas ciemos pie skolēniem uz skolu, rada daudz lielāku interesi un azartu, ko jaunu uzzināt un iepazīt, kā arī nopietni domāt par savu nākotnes nodarbošanos un iedrošina noticēt sev un nākotnes iespējām.
 

Informāciju sagatavoja
I. Ķauķīte


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi