×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-08-17
Šonedēļ Siguldas novadā – Mores vasaras pasākums, ekstrēmais motosports un citi aizraujoši notikumi

Šonedēļ Siguldas novadā virkne aizraujošu notikumu – Mores vasaras pasākums  „Satiksimies Morē!” piedāvās plašu pasākumu programmu pirmoreiz divu dienu garumā, ekstrēmo sportu cienītāji aicināti vērot  Latvijas čempionātu triālā un ekstrēmās daudzcīņas motosportā vai piedalīties izaicinošajā skrējienā augšup pa Boblseja un kamaniņu trasi.  Ikviens aicināts uz akustiskās mūzikas koncertu sociālajā uzņēmumā „Pogotava” vai apmeklēt kādu no izstādēm Siguldas novadā.​

 

 

Piektdien, 18.augustā

Mores vasaras pasākums „Satiksimies Morē!”:

  • Plkst.19.00 Svētku gājiens no Mores kauju piemiņas parka līdz Mores pagasta Tautas namam, kur svētku dalībniekus sagaidīs pūtēju ansamblis „Sigulda” un dziedošo aktieru ansamblis „Ilga” koncertā „Vasara vēl nebeidzas”. Dalība – bez maksas.
  • Plkst.20.00 Sacensības „Mores Zole” Mores pagasta Tautas namā. Dalība – bez maksas.
  • Plkst.21.30 Līdz ar tumsas iestāšanos brīvdabas kino pie Mores pagasta Tautas nama – animācijas filma „Lupatiņi”, kā arī filmas „Rūdolfa mantojums” un „Svingeri”. Ieeja – bez maksas.

Sestdien, 19.augustā

Mores vasaras pasākums „Satiksimies Morē!”:

  • Plkst.10.30 Pludmales volejbola sacensības pie Mores pamatskolas. Reģistrācija no plkst.10.00;
  • Plkst.11.00 Orientēšanās sacensības pie Mores pamatskolas. Reģistrācija no plkst.10.00;
  • Plkst.11.00 Pasākums bērniem „Ielec brīnumā” pie Mores pagasta Tautas nama. Pasākuma programmā – novadnieku koncerts, radošās darbnīcas, piepūšamās atrakcijas un iespēja vizināties elektromobīlī. Pasākuma apmeklētājus iepriecinās Burvju Lācis.
  • Plkst.12.00 Biedrības „Mores mednieki” rīkotas šaušanas sacensības mērķī laukumā starp Mores pamatskolu un Mores pagasta Tautas namu. Tiks noteikts labākais šāvējs un šāvēja – titulu „Mores Strēlnieks” un „Mores Strēlniece” ieguvēji, kā arī noskaidrots „Mazais Strēlnieks” bērnu grupā.
  • Plkst.13.00 Vietējo vīru organizētas stipro laucinieku sacensības dažādās disciplīnās – lodes mešanā, baļķa cilāšanā, piena kannu nešanā un citās. Apkopojot rezultātus tiks noteikt „Mores stiprinieks”.
  • Plkst.15.00 Mores amatierteātra „Oga” izrādes „Olas” un „Leopolds” pie Mores pagasta Tautas nama;
  • Plkst.20.00 Koncerts „Latviešu dziesmu gadatirgus” Mores pagasta Tautas namā, kurā uzstāsies Mores koris „Aizrauj!” un draugi;   
  • Plkst.22.00 Balle kopā ar grupu „Kārklu blūzs” Mores pagasta Tautas namā.

Dalība Mores vasaras pasākuma aktivitātēs – bez maksas.

Plkst.14.00 Akustiskās mūzikas koncerts sociālajā uzņēmumā „Pogotava” Raiņa ielā 1. Eiropas Brīvprātīgā darba jauniešu organizētais koncerts „Pozitīvā Pogotava” tiek rīkots ar mērķi popularizēt sociālo uzņēmumu, lai motivētu cilvēkus ar invaliditāti attīstīt un uzlabot savas darba prasmes. Ieeja – bez maksas.

Svētdien, 20.augustā

Plkst.11.00 Izaicinošo skrējienu seriāla „Sigulda Up Cup" skrējiens augšup pa Bobsleja un kamaniņu trasi. Piedalīties var ikviens aktīvās atpūtas piekritējs, sacensību rezultāti atsevišķi tiks vērtēti sievietēm un vīriešiem desmit vecuma grupās. Pieteikties sacensībām iespējams šeit. Bērniem un jauniešiem no 10 līdz 18 gadu vecumam dalības maksa sacensībās ir 2,50 eiro, pieaugušajiem no 20 līdz 59 gadu vecumam – 4 eiro un senioriem – 2,50 eiro. Siguldas novadā deklarēti bērni un jaunieši līdz 18 gadu vecumam sacensībās var startēt bez maksas. Siguldas novadā deklarētie iedzīvotāji, sacensību dienā, uzrādot  Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, saņems atlaidi – bērniem un senioriem dalības maksa būs 2 eiro, bet pieaugušajiem 3,20 eiro.

Plkst.11.00 Latvijas čempionāts triālā un ekstrēmās daudzcīņas motosportā Fischer Slēpošanas centrā. Sacensības pulcēs vairāk nekā 60 spēcīgākos Baltijas motosportistus. Sacensību trasi veidos dabīgi un mākslīgi veidoti šķēršļi un tā būs izvietota Laurenčos, Lorupes tilta apkārtnē un uzņēmuma „Siguldas Būvmeistars” grants karjerā „Lorupe”. Paralēli triālam Siguldā norisināsies jaunais sacensību seriāls – „Kluba kauss ekstrēmajā daudzcīņā”, kurā varēs piedalīties ar visu veidu, tai skaitā krosa un enduro, motocikliem. Ieeja skatītājiem pasākumā – bez maksas.

Izstādes

  • Izstāde „Ceļā uz Latvijas valsti. Pilsonis” Turaidas muzejrezervātā.
  • Tautas daiļamata meistares Inetas Krastiņas personālizstāde Mores kauju muzejā.
  • Tematiskā izstāde „Piedzīvojumu jūra”. Angļu bērnu rakstniecei Enidai Blaitonai – 120. Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā.
  • Izstāde „Atbilžu meklētāja”. Literatūrzinātniecei, rakstniecei Saulcerītei Viesei – 85. Siguldas novada bibliotēkas abonementā.
  • Izstāde „Sirdi mūžam turi tīru...”. Rakstniekam Jānim Jaunsudrabiņam – 140. Siguldas novada bibliotēkas abonementā.
  • Lindu ģimenes izstāde „Mīlestības lidojums” Kultūras un mākslas telpā „Siguldas Tornis”.
  • Novadpētniecības izstāde „Krimuldas muižas mantojums” Siguldas novada bibliotēkas lasītavā.
  • Starptautiskās Dizaina vasaras skolas MAD izstāde „Biorevolution” Siguldas pils kompleksā.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi