×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-12-14
Siguldas pilsētas vidusskola – līdere telpiskās modelēšanas un drukas apguvē

Šajā mācību gadā Siguldas pilsētas vidusskolā uzsākta unikāla mācību programmu vidusskolas 10.klasē, piedāvājot  apgūt robotu tehnoloģijas – skolēni, iegūstot vidējo izglītību un obligātos vidējās izglītības ieguvei nepieciešamos mācību priekšmetus, izvēles kārtā apgūst arī mācību priekšmetus, kas saistīti ar robotikas tehnoloģijām.

Lai varētu īstenot jauno mācību programmu, Siguldas pilsētas vidusskola ir izstrādājusi un saskaņojusi Valsts izglītības satura centrā trīs jaunus mācību priekšmetu standartus – „Elektronika”, „Mehatronika” un „Telpiskā modelēšana”. Līdz ar to Siguldas pilsētas vidusskola ir kļuvusi par pirmo skolu Latvijā, kur telpiskā 3D modelēšana un 3D drukāšana tiek iekļauta mācību programmā kā atsevišķs priekšmets, kurā skolēni apgūst jaunākās tehnoloģiju prasmes jēgpilnā veidā. Papildus tam skolēni fizikā un dabaszinātnēs iegūtās teorētiskās zināšanas var mērķtiecīgi pielietot praksē, attīstot inženiertehniskās iemaņas.

13.decembrī Robotu tehnoloģiju klases skolēni prezentēja savus semestra darbus priekšmetos: „Elektronika”, „Telpiskā modelēšana” un „Programmēšanas pamati”. Skolēni individuāli un grupās veidoja savus projektus. Prezentācijas vērtēja priekšmetu skolotāji, kā arī skolas sadarbības partneru pārstāvji – Einārs Edžiņš („Baltic 3D”), Māris Lazdiņš („IF Apdrošināšana”).

Mācību priekšmetā „Elektronika” skolēniem bija jārada risinājumi uz „Arduino” platformas, kā arī jāizstrādā problēmas risinājuma piemērs uz prototipēšanas plates. Tāpat bija jāizstrādā elektroniskā shēma un kods risinājuma vadībā. Starp skolēnu projektiem bija, piemēram, „Spidodžiro” (jauns risinājums ātruma un kustības mērīšanai dažādiem transporta līdzekļiem), „Bezvadu komunikācijas tehnoloģijas pielietojums” (skolēni izmantoja NRF24L01 moduļus, nodrošinot bezvadu komunikāciju starp diviem „Arduino” platformas mikrokontrolieriem).

Priekšmetā „Telpiskā modelēšana” skolēniem bija jāsagatavo komplekss 3D modeļa piemērs, kas sastāv no 2D detaļām ar noteiktu biezumu. Skolēni veidoja dažādus piemērus Ziemassvētku dekoriem, mobilo telefonu turētajiem, katapultai un citiem. Savukārt priekšmetā „Programmēšanas pamati” jaunieši prezentēja savas idejas par digitālo portfolio, kas paredzēts skolēnu darbu un sasniegumu publicēšanai tiešsaistē. Šis digitālais portfolio ir pirmais praktiskais programmēšanas darbs, uz kā balstās turpmākā programmēšanas apguve.

Skolēni pirmā semestra laikā apguva algoritmiskās domāšanas pamatus, programmēšanas pamatprincipus, iepazina programmēšanas valodas un digitālo produktu izstrādes procesu. Otrajā mācību semestrī skolēni pabeigs savus digitālos portfolio, kuros turpmāk ievietos un publicēs visus izstrādātos projektus. Izglītojamie turpinās apgūt jaunas prasmes un zināšanas, kas nepieciešamas robotu tehnoloģiju vadībā – apgūs aplikāciju izstrādes pamatus un izveidos savas lietotnes, veidos kompleksus projektus un ieviesīs tos dzīvē, kā arī nostiprinās un padziļinās datorizēta telpiskā dizaina izstrādes prasmes un veidos kompleksus dizaina un risinājumu projektus.

Semestra noslēgumā vēl paredzēta mācību ekskursija uz „Microsoft” Inovāciju centru un praktiskas programmēšanas nodarbības tajā.

Informāciju sagatavoja:
Edgars Bajaruns


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi