×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 19. marts
Šodien sveicam: Jāzeps, Juzefa
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-07-07
Sigulda aicina uz vasaras sezonas atklāšanas koncertu un radošajām darbnīcām Siguldas pils kvartālā

10. jūlijā Siguldas pils kvartāla svētki aicina ikvienu novadnieku un pilsētas viesi iepazīt radošos Siguldas novada uzņēmējus, kuri par savu mājvietu izvēlējušies Siguldas pils kvartālu. Svētku laikā atklāšanu piedzīvos arī viens no jaunākajiem kvartāla dalībniekiem – Dzīvā sudraba muzejs. Tāpat būs iespēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcās un papildināt savas prasmes amatnieku arodos, kā arī kopīgi tiks ieskandināta Siguldas vasaras koncertu, kino un pasākumu sezona Siguldas pils paviljonā un pilsdrupu estrādē.

Šovasar Siguldas radošā saimes mājvieta uzņēmusi jaunus biedrus, tostarp Dzīvā sudraba muzeju, izcilas garšas vasaras terasi “Kungu Rija”, apbalvojumu darbnīcu “Awards &Medal Studio”, kā arī papīrlietu dizaina studiju “mydesignpictures”. Tāpat kvartālā darbojas “Baltu rotas”, “Ādas artelis”, “Spieķu darbnīca”, tekstila darbnīca SIA “Varnnas”, “Siguldas pils Keramikas darbnīca”, “Siguldas saldējums”, “Aromabreath”, “Arhitektu studija 4”, dizaina studija “Creative Embassy”, radošā studija “Sajūtu dimanti”, kā arī papīrmākslas darbnīca “Viktora vēstules”.

Siguldas pils kvartāla svētku programma kopā ar Latvijas Nacionālā teātra aktieri Egilu Melbārdi:

  • plkst. 16.00–19.00 – radošās darbnīcas Siguldas pils kvartālā;
  • plkst. 16.00–17.30 – aizraujošs piedzīvojums un radošā ziepju burbuļu atrakcija “Mārtiņa burbuļi”;
  • plkst. 17.00–18.00 – svinīgā Dzīvā sudraba muzeja atvēršana un tikšanās ar mākslinieku Oļegu Auzeru;
  • plkst. 18.00–19.00 Dzīvā sudraba muzeja ekskursija gida pavadībā, izzinot darbu rašanās stāstus un baudot sudraba ūdeni (ekskursijas ilgums – 30 minūtes; grupa līdz 20 cilvēkiem). Bezmaksas ekskursijai lūdzam pieteikties, rakstot uz e-pasta adresi marketings@sigulda.lv izvēlēto apmeklēšanas laiku (plkst. 18.00, 18.30 vai 19.00);
  • plkst. 20.30 – “QueenTessence un Rihards Saule” koncerts Siguldas pils paviljonā, piedāvājot koncertprogrammu, kura balstīta uz leģendārās britu rokgrupas QUEEN muzikālajiem šedevriem. Ieeja – bez maksas.

Radošo darbnīcu programma:

  • aroma darbnīca “Aromabreath” – “Pagatavo savas smaržas vasarai”. Dalības maksa – 5 eiro;
  • studija “Sajūtu dimanti” – radošo rotu darbnīca. Notiks no plkst. 16.00 līdz 18.00. Dalības maksa – 5 eiro;
  • papīrmākslas darbnīca “Viktora vēstules” – papīrlietu darbnīca. Tās laikā kopā ar mākslinieci Zinaīdu Ceski būs iespēja izgatavot savu grāmatzīmi vai pastkarti. Dalības maksa – 3 eiro;
  • “Baltu rotas” – Nameja gredzenu veidošanas meistarklases paraugdemonstrējums ar īpašajiem viesiem. Apmeklētājiem būs iespēja vērot, kā norisinās meistarklase klātienē, un iegūt priekšstatu par rotkaļu aroda specifiku un tehniku. Notiks no plkst. 16.00 līdz 19.00. Dalība – bez maksas;
  • “Baltu rotas” – kaltiņu meistarklase, kas paredzēta ģimenēm ar bērniem, ļaujot mazajiem interesentiem pašiem iemēģināt roku rotu darināšanas mākslā. Notiks no plkst. 16.00 līdz 19.00. Dalības maksa – 1,50 eiro;
  • ādas darbnīca “Ādas artelis” – vainadziņa pīšana. Dalības maksa 1 eiro;
  • ādas darbnīca “Ādas artelis” – rokassprādzes gatavošana. Dalības maksa 3 eiro;
  • “Spieķu darbnīca” – spieķu gravēšana. Darbnīcā vienlaicīgi varēs darboties četri dalībnieki. Notiks no plkst. 16.00 līdz 19.00. Dalības maksa – 1 eiro par vienu spieķi;
  • “Siguldas saldējums” – origami saldējumu darināšana. Dalība – bez maksas;
  • “Siguldas saldējums” – darbnīca “Sveiciens vasarai. Īslaicīgo tetovējumu darbnīca”. Notiks no plkst. 16.00 līdz 18.00. Dalības maksa – 0,50 eiro par vienu tetovējumu;
  • keramikas darbnīca – svilpaunieku gatavošana. Dalības maksa – 7 eiro pieaugušajiem, 5 eiro bērniem;
  • tekstila darbnīca – rokassprādžu aušana senajā celu aušanas tehnikā. Dalības maksa – 3 eiro.

Aicinām iepazīt interesanto visapkārt, kā arī pamieloties restorāna “Kungu rija” vasaras terasē, atklājot savu šīs vasaras garšu.

Jau ziņots, ka Siguldas pils kvartāla pārveide sākās 2015. gadā un šajā gadā apmeklētājiem tiks atvērta arī Siguldas Jaunā pils, piedāvājot mūsdienīgas ekspozīcijas un restaurētās romantisma interjera telpas.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi