×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-24
Informācija deputātu kandidātu sarakstu iesniedzējiem par pašvaldību vēlēšanām

Siguldas novada pašvaldības vēlēšanu komisija informē, ka no 17. marta līdz 6. aprīlim notiks deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana 2021. gada 5. jūnija pašvaldību vēlēšanām. Lai sagatavotu korektu informāciju, Centrālā vēlēšanu komisija organizēs tiešsaistes semināru.

Lai iegūtu papildu informāciju par sarakstu iesniegšanu, Centrālā vēlēšanu komisija 1. martā organizēs semināru deputātu kandidātu sarakstu gatavotājiem un iesniedzējiem gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās. Seminārs notiks tiešsaistē, Webex platformā, un piekļuves saite semināra dalībniekiem tiks nosūtīta semināra dienā uz e-pastu, kas tiks norādīts, piesakoties uz semināru. Pieteikšanās semināram norit līdz 26. februārim, rakstot uz e-pasta adresi seminari@cvk.lv. Plašāka informācija pieejama šeit: apraksts par semināru, iesnieguma veidlapa un Pašvaldību vēlēšanu komisijas kontaktinformācija.

Ja kandidātu sarakstu iesniedzēji vēlas gatavot kandidātu sarakstus vairākiem vēlēšanu apgabaliem, tad kandidātu saraksta gatavotāja lietotāja tiesības var piešķirt tikai Centrālā vēlēšanu komisija, un saraksta gatavotājam ar iesniegumu jāvēršas Centrālajā vēlēšanu komisijā, sūtot to uz e-pasta adresi ritvars.eglajs@cvk.lv. Pieteikumā jānorāda visi vēlēšanu apgabali, kuros piekļuve lietojumprogrammai nepieciešama.

Deputātu kandidātu saraksti no 17. marta tiks pieņemti Siguldas pagasta Kultūras nama ēkas 1. stāva Mazajā zālē Zinātnes ielā 7B, Siguldā.

Sarakstu pieņemšanas laiki:

  • otrdienās no plkst. 15.00 līdz 18.00;
  • trešdienās no plkst. 14.00 līdz 17.00;
  • ceturtdienās no plkst. 9.00 līdz 12.00;
  • piektdienās no plkst. 9.00 līdz 12.00.

Siguldas novada pašvaldības vēlēšanu komisija informē, ka deputātu kandidātu sarakstu iesniedzēji aicināti līdz 15. martam sarakstu iesniegšanai pieteikties, zvanot uz tālruņa numuru 28488676. Ja kandidātu sarakstu pirmie vēlas iesniegt vienlaikus vairāki iesniedzēji, Siguldas novada pašvaldības vēlēšanu komisija noteikusi, ka, piedaloties attiecīgajiem kandidātu sarakstu iesniedzējiem un Siguldas novada pašvaldības vēlēšanu komisijas priekšsēdētājai, sekretārei un vismaz vienam komisijas loceklim, 16. martā plkst. 15.00 kandidātu sarakstu pieņemšanas vietā tiks organizēta izloze, kurā noteiks, kurš no iesniedzējiem būs tiesīgs sarakstu iesniegt pirmais.

Svarīgi atgādināt, ka saskaņā ar Pašvaldības domes vēlēšanu likuma 15. panta septīto daļu kandidātu saraksts un tam pievienojamie dokumenti jāsagatavo, izmantojot Centrālās vēlēšanu komisijas lietojumprogrammu. Kandidātu saraksts, ziņas par deputātu kandidātiem un priekšvēlēšanu programma jāiesniedz rakstveidā un elektroniskā veidā.

Piekļuves tiesības lietojumprogrammai piešķir Siguldas novada pašvaldības vēlēšanu komisija, pēc tam, kad pati tās saņēmusi no Centrālās vēlēšanu komisijas, pamatojoties uz kandidātu saraksta gatavotāja parakstītu iesniegumu. Iesnieguma forma pieejama šeit. Iesniegums elektroniski (ar drošu elektronisko parakstu) jānosūta uz e-pasta adresi madara.skrastina@sigulda.lv, savukārt rakstveidā parakstīts iesniegums jāiemet Siguldas novada pašvaldības pasta kastītē pie administrācijas ēkas Pils ielā 16, Siguldā. Minētā iesnieguma iesniegšanai pilnvarojums nav nepieciešams.

Saskaņā ar Pašvaldības domes vēlēšanu likuma 18. pantu vēlēšanu komisija pieņems tikai tādus kandidātu sarakstus, kuru iesniedzēji par attiecīgo sarakstu Siguldas novada pašvaldības kontā ir iemaksājuši drošības naudu. Drošības nauda par kandidātu sarakstu domes vēlēšanām ir 15 eiro par katru ievēlējamo deputātu (19). Jaunveidojamā Siguldas novada pašvaldības domē ievēlējamo deputātu skaits ir 19. Jaunveidojamā Siguldas novada pašvaldības domē ievēlējamo deputātu skaits ir 19, tomēr saskaņā ar Pašvaldības domes vēlēšanu likuma 15. panta sesto daļu sarakstā drīkst pieteikt 22 deputātu kandidātus.

Konta informācija drošības naudas iemaksai:
Siguldas novada pašvaldība|
Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150
Reģ.nr. 90000048152
AS “SEB banka”
SWIFT (BIC) kods: UNLALV2X
Konta numurs: LV35UNLA0050021519671

Veicot maksājumu, ir jānorāda, kas naudu iemaksājis un kāds nosaukums ir kandidātu sarakstam, par kuru drošības nauda iemaksāta. Drošības naudu drīkst iemaksāt gan juridiska, gan fiziska persona. Iemaksātā drošības nauda dod tiesības iesniegt viena nosaukuma kandidātu sarakstu vienas domes vēlēšanām. Ja no šā nosaukuma kandidātu saraksta attiecīgās domes vēlēšanās ir ievēlēts kaut viens deputāts, drošības nauda tiks atdota iemaksātājiem, savukārt, ja netiks ievēlēts neviens deputāts, vēlēšanu komisija drošības naudu ieskaitīs pašvaldības budžetā.

Plašāka informācija pieejama pie Siguldas novada pašvaldības vēlēšanu komisijas priekšsēdētājas Tatjanas Krūmiņas, tālrunis 28488676, e-pasts tatjana.krumina@sigulda.lv vai sekretāres Madaras Skrastiņas, tālrunis 26551522, e-pasts madara.skrastina@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi