×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-12
Šonedēļ Siguldas novadā: “Neon Saturdays” koncerts, māksla “Siguldas devona” skatlogā un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē uz kultūras centra “Siguldas devons” skatuves uzstāsies grupa “Neon Saturdays”, aicinot ikvienu baudīt tiešsaistes koncertu. Mākslas cienītājiem caur “Siguldas devona” stikloto sienu iespējams aplūkot mākslinieka Elmāra Gaigalnieka lielformāta gleznu “Oda priekam”. Savukārt koprades laboratorijās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā var izzināt jaunus fotostāstus, priecāties par zivs skulptūrām un papildināt ar tukšiem PET iepakojumiem, kas turpinās pārtapt par mākslas darbiem. Sporta aktivitāšu cienītājiem nedēļas nogalē atvērtas slēpošanas trases Siguldā un tuvējā apkārtnē. Jauniešiem iespēja piedalīties aktīva dzīvesveida projektā “ForFun”. Novadniekiem Fischer Slēpošanas centrā notiks bezmaksas distanču slēpošanas nodarbība projekta “Esi vesels Siguldas novadā!” ietvaros.

Piektdien, 12. martā, plkst. 19.00 mūzikas grupas “Neon Saturdays” tiešsaistes koncerts.
Koncertā grupa pirmatskaņos savu jaunāko singlu “Mums pieder laiks” un citas jau zināmākas dziesmas. Koncerts būs skatāms “Neon Saturdays” Facebook lapā; tiešraide tiks pārraidīta no kultūras centra “Siguldas devons”. Jaunā dziesma “Mums pieder laiks” pozitīvās noskaņās atgādinās par gada siltāko mēnešu tuvošanos, ko mūzikas grupas dalībnieki gaida ar nepacietību. Papildu informācija apskatāma šeit.

Kultūras centrā “Siguldas devons” caur stikloto sienu apskatāma mākslinieka Elmāra Gaigalnieka lielformāta glezna “Oda priekam”.
Pateicoties kultūras centra “Siguldas devons” īpašajai arhitektūrai, mākslu iespējams baudīt ne tikai esot kultūras centrā, bet arī no ārpuses caur celtnes stikloto sienu, kas paver plašu skatu uz vestibilu. Mākslinieka Elmāra Gaigalnieka glezna aplūkojama visu diennakti, īpašu noskaņu radot diennakts tumšajā laikā. Ar eļļas krāsām veidotā glezna “Oda priekam” (2400x1400 cm) ir radīta impresionisma stilā, kas nav E.Gaigalnieka ierastais glezniecības stils, biežāk mākslinieks strādā ekspresionisma stilā. Plašāka informācija aplūkojama šeit.

Koprades laboratorijas Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā iedvesmo ar jauniem fotostāstiem, zivs skulptūrām un aicina iedzīvotājus līdzdarboties.

  • Laboratorijā URBAN jaunus akcentus fotostāstā “Trešā acs” atklāj četri dažādu paaudžu siguldieši – fotostāstā redzami dažādi brīvdabas objekti Siguldas novadā. Jaunākā fotogrāfiju autore – sešgadīgā Lilianna Vītoliņa – pārliecinoši apgalvo, ka vēlas kļūt par zīmētāju. Lilianna paralēli bērnudārzam trenējas karatē pulciņā, slēpo, mācās vokālu un ļoti gaida vasaru. Viņas daudzpusīgums ir redzams arī viņas izstādē skatāmajos fotodarbos. Savukārt jauno un aktīvo siguldiešu paaudzi izstādē pārstāv Lāsma Liepiņa. Viens no fotogrāfiju autoriem Klāvs Zariņš Siguldā attīsta savu uzņēmumu – alus darītavu “Kussh Brewery”, tādējādi īstenojot savu bērnības sapni. Bet fotomirkļu iemūžinātāja Aija Ķibere dēvē sevi par priecīgu omi, kurai patīk rušināties mājas dārziņā un palīdzēt saviem mīļajiem. Drīzumā šajā laboratorijā būs apskatāmas Santas Purviņas fotoreprodukcijas, kurās dominē daba un Gaujas Nacionālā parka takas.
  • Dabas laboratorijā NATURE skulptūrai “Cilvēkzivs” pievienojušās divas mazāka izmēra zivis. Tās radījusi māksliniece Kristīne Kligina, kausēšanas tehnikā pārstrādājot novadnieku un pilsētas viesu atnestos PET iepakojumus. Veicinot videi draudzīgākas atkritumu apsaimniekošanas metodes, šajā laboratorijā ikviens ir aicināts nest tukšas, saplacinātas PET pudeles un plastmasas iepirkumu maisiņus, kas akcijas gaitā ar mākslinieces rokām turpinās pārtapt mākslā.
  • Nākotnes laboratorijā trīs spoguļa plaknes piedāvā atšķirīgu skatījumu uz laiku, kas vēl priekšā, uz atšķirīgām vērtībām un izvēlēm.

Slēpotājiem un snovotājiem atvērtas Siguldas un apkārtnes slēpošanas trasesFischer Slēpošanas centrs, Siguldas Pilsētas trase, Kaķīškalna trase, Kordes trase, Rāmkalnu trase, Reiņa trase. Par katras trases pieejamību iedzīvotāji aicināti interesēties trasēs.

Jauniešiem iespēja piedalīties aktīva dzīvesveida projektā “ForFun”.
Projekts ietver kopumā četras dažādas fiziskās aktivitātes – skriešanu, iešanu, velobraukšanu un fitnesu. Pirmajā posmā, kas norisinās līdz 31. martam, dalībnieku galvenais uzdevums ir sev ērtā vietā un laikā, skrienot, ejot vai braucot ar velosipēdu, veikt pēc iespējas garāku distanci. Lai pieteiktos dalībai, nepieciešams izveidot profilu tīmekļa vietnē distantrace.com un to savienot ar sporta aplikāciju, kura tiek izmantota fizisko aktivitāšu veikšanai. Vietnē distantrace.com nepieciešams pieteikties izaicinājumam #runforfun. Pēc konkrētās aktivitātes veikšanas iegūtais rezultāts automātiski parādīsies izveidotajā profilā. Dalība projektā – bez maksas. Plašāka informācija šeit.

Sestdien, 13. martā, plkst. 10.00 novadniekiem notiks bezmaksas distanču slēpošanas nodarbība Fischer Slēpošanas centrā projekta “Esi vesels Siguldas novadā” ietvaros. Dalībnieku skaits nodarbībā ir nokomplektēts.

 

Foto: @egonslacis


© www.sigulda.lv


Pasākumi