×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-08-17
Konkursā “Gada labākā būve Latvijā” finālā iekļūst divas Siguldas būves

Skatē “Gada labākā būve Latvijā 2020” finālā iekļuvušas divas būves no Siguldas novada – Siguldas Jaunā pils, kura izvirzīta nominācijai “Restaurācija”, un Siguldas Valsts ģimnāzija, kura izvirzīta nominācijai “Pārbūve”. 18. augustā ikviens tiešraidē varēs vērot fināla objektu prezentācijas.

Objektu prezentācijas ir vērtīgs informācijas avots ikvienam nozares dalībniekam, jo tajās arhitekti, būvnieki, projektētāji, pasūtītāji sniedz daudz praktiskas informācijas par būvju radīšanas un tapšanas procesu. Prezentācijas trešdien, 18. augustā, tiks rādītas no plkst. 9.30 līdz 17.00.

Objektu dalījums grupās un prezentāciju secība ir apskatāma šeit. 

Skate “Gada labākā būve Latvijā” notiek jau 23. reizi, un šajā gadā būves vērtē 8 nominācijās. Finālā prezentēs 5 dzīvojamās jaunbūves, 7 publiskās jaunbūves un 4 ražošanas ēkas, 7 pārbūvētus un 4 restaurētus objektus, 6 inženierbūves un 6 ainavu labiekārtojumus, kā arī 6 koka būves un 3 BIM projektus.

Skates rīkotājas ir Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar 15 būvniecības nozares nevalstiskajām organizācijām, Būvniecības valsts kontroles biroju, VAS “Valsts nekustamie īpašumi”, Latvijas Pašvaldību savienību, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, RISEBA FAD un nozares žurnālu “Būvinženieris”.

Finālistu saraksts pieejams šeit. 

Jau iepriekšējos gados Siguldas būves veiksmīgi startējušas konkursos. Piemēram, skatē „Latvijas Būvniecības gada balva 2018”, kultūras centrs “Siguldas devons” sīvā konkurencē ieguva godalgoto otro vietu nominācijā “Rekonstrukcija”. 

 


© www.sigulda.lv


Pasākumi