×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-08-20
Šonedēļ Siguldas novadā: Baibas Sipenieces-Gavares un grupas “Eolika” uzstāšanās, izstādes un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadā brīvdienu aktivitātes piemērotas gan mākslas, gan sporta cienītājiem. Mākslas baudītāji varēs apmeklēt dažādas izstādes un tikties ar darbu autoriem. Šo brīvdienu muzikālo noskaņu radīs grupa “Eolika”, kā arī mākslinieki Jānis Lūsēns un Zigfrīds Muktupāvels un grupa “Carnival Youth” ar koncertu “Naivais ku-kū”. Bet sporta aktivitāšu cienītāji varēs piedalīties “Sigulda Open’21” sacensību sezonas noslēgumā vai apmeklēt bezmaksas nodarbības Siguldas Sporta centrā. Kā ierasts, arī šajā sestdienas rītā notiks Dubultprieka tirdziņš.

 

Piektdien, 20. augustā

No plkst. 12.00 līdz 17.00 sarunu festivāla “Lampa” kopā skatīšanās vieta Mālpils Kultūras centrā. Festivāla programma apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 pie Siguldas Sporta centra notiks bezmaksas aerobikas nodarbības. Nepieciešama iepriekš pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 18.00 interesenti aicināti apmeklēt Krimuldas Tautas namu, kur norisināsies tikšanās ar Gleznošanas studijas “Dzeltenā Dzeņa Ordenis” māksliniekiem. Gleznošanas studijas “Dzeltenā Dzeņa Ordenis” darbu izstādes ietvaros mākslinieki Ruta Riba, Elīna Kokare, Una Brosova, Fransuā Kalējs (Calay) un Elmārs Gaigalnieks šo vakaru veltīs sarunām par mākslu un uzdrīkstēšanos noticēt savam talantam.
Izstāde Krimuldas Tautas namā apskatāma darbdienās no plkst. 9.00 līdz 17.00.
Ieeja izstādē – bez maksas.

Plkst. 19.00 Siguldas pilsdrupu estrādi pieskandinās leģendārās grupas “Eolika” 40 gadu jubilejas koncerts. Koncertā izskanēs grupas populārākās dziesmas (un ne tikai), un uz skatuves, kā allaž, kāps lieliskais četrinieks – Olga Rajecka, Ilona Stepanova, Dainis Dobelnieks un Viktors Zemgals. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Biļešu cena – 18 eiro, biļetes pieejams iepriekšpārdošanā Biļešu servisa kasēs.

Plkst. 20.00 brīvdabas kino vakars Ziedoņa muzejā, kur būs iespēja vērot filmu “Kino un mēs”. Filmas režisors – Matīss Kaža. Ierašanās, sākot no plkst. 20.00, plkst. 20.30 plānota diskusija ar režisoru Matīsu Kažu, bet plkst. 21.00 sāksies filmas seanss. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Ieejas maksa – 5 eiro, skolēniem, studentiem un pensionāriem – 3,50 eiro. 

Plkst. 21.00 jaunajā kultūrtelpā “DABĀ” Siguldas novada Nurmižos norisināsies brīvdabas koncerts “Mīlas un nāves dziesmas” zem klajas debess, kurā uzstāsies dziedātāja Vizma Zvaigzne un pianiste Žastīne Eko (Justine Eckhaut). Koncerta sākums – plkst. 21.00, ieeja pasākuma norises vietā no plkst. 20.00. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Ieeja –  bez maksas.

 

Sestdien, 21. augustā

Plkst. 9.00 Stacijas un Raunas ielas krustojumā, Siguldā norisināsies Dubultprieka tirdziņš.
Pircējiem ieeja – bez maksas.

Plkst. 10.00 Siguldas pludmalē notiks “Sigulda Open’21” sezonas noslēgums. Reģistrēties sacensībām iespējams līdz 20. augusta plkst. 12.00, aizpildot pieteikuma anketu tīmekļa vietnē www.nuki.lv. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 bezmaksas nodarbība peldbaseinā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Siguldas Sporta centrā. Pieteikšanās notiek, zvanot uz tālruņa numuru 26879835 vai 29226327.

No plkst. 11.00 līdz 17.00 sarunu festivāla “Lampa” kopā skatīšanās vieta Mālpils Kultūras centrā. Festivāla programma apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Krimuldas muižā kopā ar māksliniekiem Jāni Lūsēnu un Zigfrīdu Muktupāvelu izskanēs koncertprogrammas “Muzikālais kokteilis’21” trešais cikls. Koncerta sākums – plkst. 18.00; norises vieta atvērta no plkst. 17.00. Apmeklētājiem pieejama arī kafejnīca “Milly”. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Biļetes cena – 20 eiro, biļetes iespējams rezervēt, zvanot uz tālruņa numuru 29111619 (biļešu skaits ierobežots).

Plkst. 19.00 Siguldas pilsdrupu estrādē norisināsies Baibas Sipenieces-Gaveres stāvizrāde “Vienreiz jau var”. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās, tostarp tīmekļa vietnē www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena – 18 eiro.

 

Svētdien, 22. augustā

Plkst. 17.00 un 20.00 atpūtas kompleksa “Kaķītis” teritorijā būs iespēja vērot Līgas Libertes dejas teātra izrādi “Veries”. Izrāde “Veries” būs krāšņs, emocionāls un vizuāls piedzīvojums.
Biļetes cena – 45 eiro.

Plkst. 17.00 Mālpils muižu ar kino dziesmu koncertsēriju “Naivais ku-kū” pieskandinās grupa “Carnival Youth”. Koncertā izskanēs dziesmas no iemīļotām latviešu filmām jaunās aranžijās.
Biļetes izpārdotas.

 

Izstādes

Kultūras centrā “Siguldas devons” apskatāma izstāde “Ieelpo, izelpo!”. Izstāde veidota ar mērķi iepazīstināt novada skatītājus ar divu mākslinieču – Bārbalas Gulbes un Madaras Gulbis – radošo veikumu. Katra, pārstāvot dažādas vizuālās mākslas nozares, izstādījusi savus mākslas darbus, kas papildina viens otru izstādes telpā, tādējādi veidojot jaunu, kopēju mākslas tēlu. Izstādē “Ieelpo, izelpo!” apskatāmi stikla plastikas un glezniecības mākslas darbi. Izstādi apmeklēt iespējams darbdienās no plkst. 11.00 līdz 19.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00.
Ieejas maksa izstādē 2,50 eiro, ar Siguldas ID karti 20% atlaide. Mākslai draudzīgās dienas ir otrdienas, kad ieejas biļete izstādē ir ar 50% atlaidi.

Mālpils Kultūras centrā apskatāma Mālpils tautas lietišķās mākslas studijas “URGA” un keramikas studijas “Māl-pils” darbu izstāde “Ne viss ir tikai balts vai melns”. Izstāde apskatāma darbdienās no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā esošajās koprades laboratorijās apskatāma izstāde “Aspazija. Vētra”, kas vēsta par Aspazijas personības un daiļrades “vētrainajām šķautnēm”, uz cilvēktiesībām orientēto ideju novitāti un šo ideju pārmantojamību un aktualitāti mūsdienās.

Siguldas novada bibliotēkā pieejama interaktīvā izstāde bērniem “Saulains stūrītis” un literārā izstāde “Brāļu Grimmu skaistākās pasakas”. Izstādes aplūkojamas darbdienās no plkst. 10.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 15.00.

Allažu pagasta bibliotēkā aplūkojama Vijas Vāveres foto izstāde “Vasaras viducī”. Izstādi iespējams apmeklēt darbdienās, brīvdienās – bibliotēka slēgta.

Krimuldas Tautas namā apskatāma gleznošanas studijas “Dzeltenā Dzeņa Ordenis” darbu izstāde. 20. augustā no plkst. 18.00 līdz 20.00 notiks tikšanās ar māksliniekiem Rutu Ribu, Elīnu Kokari, Unu Brosovu, Fransuā Kalēju (Calay) un Elmāru Gaigalnieku.
Izstāde Krimuldas Tautas namā apskatāma darbdienās no plkst. 9.00 līdz 17.00.
Ieeja izstādē – bez maksas.

Siguldas Jaunās pils salonā apmeklētājiem pieejama mākslinieces Dinas Dubiņasdarbu izstāde “Memento Vivere”. Māksliniece ar izstādē apskatāmajiem darbiem aicina apmeklētājus atcerēties dzīvei tik svarīgos brīžus, kurus nomākuši pēdējā gada notikumi, aicinot cilvēkus priecāties, satikties, draudzēties, baudīt un rotāties. Jaunās pils darba laiks katru dienu ir no plkst. 9.00 līdz plkst. 19.00.
Ieejas maksa pilī ir 4,50 eiro, studentiem/skolēniem/pensionāriem ieejas maksa ir 2,50 eiro, ar Siguldas ID karti 1 eiro.

 

Pasākumi norisināsies, ievērojot noteiktās Ministru kabineta epidemioloģiskās drošības prasības.

 

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi