×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-03
Šonedēļ Siguldas novadā: Allažu pagasta svētki, Vienības velobrauciens, izstāžu atklāšana un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novada iedzīvotāji un viesi varēs atrast sev piemērotākās atpūtas iespējas, arī baudīt mākslu vai būt dalībnieki vai atbalstītāji kādā no sporta pasākumiem. Jau no piektdienas Allažu pagastā tiks atzīmēti pagasta svētki, kas apmeklētājus priecēs līdz sestdienai. Bet Siguldas pils paviljonā, izskanot paviljona 3. sezonas noslēgumam, uzstāsies visiem iemīļotā rokgrupa “Dzelzs vilks”. Savukārt Siguldas Jaunajā pilī tiks atklātas divas izstādes mākslinieces Ivetas Šmitas personālizstāde “Fragmenti” un “Grafikas vasaras skolas 2021” dalībnieku darbu izstādeAicinām iepazīties ar plašo nedēļas nogales programmu un atpūsties Siguldas novadā!

 

Piektdien, 3. septembrī

Plkst. 15.00 notiks tikšanās ar jaunatklātās personālizstādes “Fragmenti” mākslinieci, siguldieti Ivetu Šmitu. Tikšanās norisināsies Siguldas Jaunās pils salonā no plkst. 15.00 līdz 19.00.
Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, studentiem, skolēniem un pensionāriem ieeja – 2,50 eiro, arSiguldas ID karti – 1 eiro.

Plkst. 18.00 pie Siguldas Sporta centra notiks bezmaksas aerobikas nodarbība. Pieteikšanās notiek, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” Inčukalna Tautas nama amatierteātris spēlēs izrādi “Viesu nams “Zaļie mati””.
Ieejas maksa – 2,50 eiro,Siguldas ID kartes īpašniekiem 20% atlaide.
Biļetes varēs iegādāties gan pirms izrādes, gan iepriekšpārdošanā “Siguldas devons” kasē, darbdienās no plkst. 11.00 līdz 19.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Plkst. 20.00 tiks atklāti Allažu pagasta svētki “Allažnieki svin [pa]GALMOS”. Šogad svētki norisināsies citā formātā un dosies no sētas uz sētu. Piektdienas vakarā notiks kino vakars un būs iespēja nogaršot jauno smiltsērkšķu ražu, bet svētku turpinājums gaidāms sestdien. Plašāka svētku programma lasāma šeit.

Plkst. 20.00 būs baudāms šīs vasaras pēdējais brīvdabas kino vakars Ziedoņa muzejā. Tā laikā skatītājiem tiek piedāvāta latviešu īsfilmu izlase. Īsfilmu sākums plkst. 21.00. Plašāka informācijas apskatāma šeit.

 

Sestdien, 4. septembrī

Plkst. 9.00 Stacijas un Raunas ielas krustojumā Siguldā norisināsies Dubultprieka tirdziņš.

Plkst. 9.30 Inčukalna pamatskolas stadionā tiks aizvadīts “Siguldas novada atklātais turnīrs pludmales volejbolā 2021”.

Plkst. 10.00 Mālpils Kultūras centrā kopā ar tautas lietišķās mākslas studiju “Urga” un meistari Gundegu Ozolu tiks aizvadīta pīšanas un vīšanas nodarbība. Nodarbības laikā ikvienam būs iespēja iepazīties ar etnogrāfisko aukliņu pīšanas tradīcijām un apgūt japāņu aukliņu pīšanas tehniku – kumihimo. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.45 ar motobraucēju “Dzelzs ērglis” parādes braucienu tiks atklāta Allažu pagasta svētku “Allažnieki svin [pa]GALMOS” otrā diena. Visas dienas garumā plānotas dažādas aktivitātes, kas piemērotas ikviena gaumei. Svētki noslēgsies ar gaismas un mūzikas lāzeršovu Allažu Tautas nama dārzā. Gaismas šovs ar intervālu atkārtosies, tādējādi ikviens droši varēs vērot šovu. Plašāka svētku programma apskatāma šeit.

Plkst. 12.00 Mores pagasta kapsētā notiks kapusvētki.

Plkst. 14.00 Turaidas muzejrezervātā notiks sarunas par vēsturi “Latviešu nācija. No tautas uz nāciju”. Diskusijā piedalīsies vēsturnieki un jomas speciālisti no Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūta un Vēstures un filozofijas fakultātes, Latvijas Nacionālās bibliotēkas, kā arī Turaidas muzejrezervāta. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 16.00 bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” tiks aizvadīts Murjāņu Sporta ģimnāzijas kauss riteņbraukšanā.

Plkst. 18.00 Krimuldas muižā apmeklētājus priecēs grupas “Carnival Youth” koncerts, koncerta norises vieta apmeklētājiem atvērta no plkst. 17.00. Koncerts notiek koncertu cikla “Muzikālais kokteilis’21” ietvaros.
Biļetes cena  – 20 eiro, biļetes izpārdotas.

Plkst. 18.00 tiks dots starts taku skrējienam “Siguldas Nakts TrailRace 2021”. Taku skrējiens notiks dažādās distancēs 1 km bērnu skrējiens, 5 km, 12 km un kanikrosa 5 km distance. Reģistrēšanās notiek tiešsaistē tīmekļa vietnē latviatrailrace.com un iespējama līdz 4. septembrim. Plašāka informācija apskatāma šeit
Dalības maksa – 5–30 eiro.

Plkst. 20.00  tiks aizvadīts Siguldas pils paviljona 3. sezonas noslēguma koncerts, kurā klātesošos priecēs viena no mīlētākajām rokmūzikas grupām “Dzelzs vilks”. Vakara laikā no plkst. 20.00 par labu atmosfēru rūpēsies DJ Edgars Bercis, bet plkst. 20.30 uzstāsies grupa “Dzelzs vilks”. Ieeja koncertā no plkst. 19.00. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Ieeja koncertā – 5 eiro, arSiguldas ID karti – 20% atlaide. Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā “Biļešu paradīzes” kasēs.

 

Svētdien, 5. septembrī

Visas dienas garumā norisināsies tradicionālais 31. Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciens. Šogad sacensību starts un finišs būs jaunā vietā – Krimuldā, Mednieku un Krimuldas ielas krustojumā netālu no autobusa pieturas, taču kalnu divriteņu braucienam starts tiks dots Balonu pļavā. Vienības braucienā tā dalībnieki sacentīsies trīs distancēs – Sporta brauciena 108 km distancē, Tautas brauciena 40 km un Kalnu divriteņu brauciena 38 km distancē. Sacensību dienā jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem Krimuldas apkārtnē, kā arī uz A3 šosejas, autovadītāji aicināti izvēlēties citus apbraucamos ceļos. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes

Siguldas pagasta Kultūras namā līdz 3. septembrim apskatāma mākslinieces Kristīnes Straumes gleznu izstāde. Izstāde apmeklētājiem pieejama Siguldas pagasta Kultūras nama darba laikā.

Kultūras centrā “Siguldas devons” līdz 4. septembrim apskatāma izstāde “Ieelpo, izelpo!”. Izstāde veidota ar mērķi iepazīstināt novada skatītājus ar divu mākslinieču – Bārbalas Gulbes un Madaras Gulbis – radošo veikumu. Katra, pārstāvot dažādas vizuālās mākslas nozares, izstādījusi savus mākslas darbus, kas papildina viens otru izstādes telpā, tādējādi veidojot jaunu, kopēju mākslas tēlu. Izstādē “Ieelpo, izelpo!” apskatāmi stikla plastikas un glezniecības mākslas darbi. Izstādi apmeklēt iespējams darbdienās no plkst. 11.00 līdz 19.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00.
Ieejas maksa izstādē 2,50 eiro, arSiguldas ID karti 20% atlaide.

Mālpils Kultūras centrā skatāma Mālpils tautas lietišķās mākslas studijas “URGA” un keramikas studijas “Māl-pils” darbu izstāde “Ne viss ir tikai balts vai melns”. Izstāde apskatāma darbdienās no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Mālpils bibliotēkā aplūkojami Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu mākslas darbi, kas izstādīti, lai atskatītos uz iepriekš paveikto un iedvesmotu jaunam mācību gadam. Interesenti izstādi varēs apskatīt līdz piektdienas plkst. 18.00, nedēļas nogalēs bibliotēka slēgta.

Siguldas novada bibliotēkā pieejama interaktīvā izstāde bērniem “Saulains stūrītis”. Izstāde aplūkojama darbdienās no plkst. 10.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 15.00.

Krimuldas Tautas namā apskatāma gleznošanas studijas “Dzeltenā Dzeņa Ordenis” darbu izstāde. Izstāde skatāma līdz 16. septembrim darbdienās no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Siguldas mākslu skolā “Baltais flīģelis” skatāmas divas izstādes – Mākslas nodaļas audzēkņu noslēguma darbu izstāde, kas aplūkojama izstāžu telpā un 1. stāva gaitenī, kā arī Mākslas nodaļas audzēkņu plenēra darbu izstāde, kas skatāma “Baltā flīģeļa” 2. stāvā.

Siguldas Jaunās pils salonā no 3. septembra apmeklētājiem būs pieejama mākslinieces Ivetas Šmitas personālizstāde “Fragmenti”. Izstādē apskatāmi vizuālās mākslas darbi, kas veidoti autortehnikā ar tušu uz zīda, daži darbi veidoti, izmantojot pašgatavotu alkšņa koka čiekuru tušu. Interesenti 3. septembrī no plkst. 15.00 līdz 19.00 aicināti uz tikšanos ar mākslinieci.
Siguldas Jaunās pils darba laiks katru dienu ir no plkst. 9.00 līdz plkst. 19.00. Ieejas maksa pilī ir 4,50 eiro, studentiem, skolēniem un pensionāriem ieejas maksa 2,50 eiro, arSiguldas ID karti 1 eiro.

Siguldas Jaunās pils pagraba Velvju zālē no 3. septembra apmeklētāji varēs aplūkot “Grafikas vasaras skolas 2021” dalībnieku radītos darbus. Kopizstāde apskatāma darbdienās no plkst. 9.00 līdz 19.00 un brīvdienās no plkst. 10.00 līdz 19.00.
Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, arSiguldas ID karti – 1 eiro.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās skatāma ekspozīcija “Vārda pēc”. Ekspozīcija parāda jauno pasaules reflektēšanas ceļu, kas ir kā dzīvsudraba stāvoklis starp ironiju un sirsnību, naivumu un zināšanām, relatīvismu un patiesību, optimismu un šaubām.

 

Pasākumi norisināsies, ievērojot noteiktās Ministru kabineta epidemioloģiskās drošības prasības.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi