×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-01-26
Paplašinās Siguldas novada pašvaldības saziņa ar iedzīvotājiem

Lai uzlabotu saziņu ar Siguldas novada iedzīvotājiem, pašvaldība ik dienu veido publicitāti dažādiem pasākumiem, informē sabiedrību par aktuālajiem, pašvaldībā risināmiem jautājumiem, kā arī atbild uz iedzīvotāju jautājumiem vairākos kanālos, piemēram, sociālo tīklu vietnēs Facebook, Twitter un Instagram, tīmekļa vietnē www.sigulda.lv, mobilajā lietotnē, kā arī pa tālruni un e-pastā.

2021. gadā tīmekļa vietnē www.sigulda.lv tika publicēti kopumā 1665 informatīvie raksti par Siguldas novadā aktuālo pārvaldības, infrastruktūras, izglītības, kultūras, sporta un citās sabiedrībai aktuālās jomās. Vidēji pašvaldības tīmekļa vietnē katru darbdienu tiek publicēti 6,6 raksti. Novadā notiekošais tika atainots 170 fotogalerijās un 37 video.

Savukārt sociālo tīklu vietnēs viena no aktīvākajām iedzīvotāju auditorijām ir vietnē Facebook. Tajā pērn pašvaldības lapā publicēti 1011 ieraksti, pie kuriem diskusija ar iedzīvotājiem raisījusies 3229 komentāros. Vietnē Twitter publicēti kopumā 1228 ieraksti, bet Instagram, kur pašvaldība pērn uzsāka komunikāciju jaunā kontā pēc iepriekšējā konta uzlaušanas, publicētas 374 novadnieku un novada viesu skaistāko iesūtīto fotogrāfiju ieraksti, kā arī ieskats dažādos notikumos.

Aicinām novada iedzīvotājus un viesus arī turpmāk sekot līdzi jaunākajai pašvaldības informācijai šajos informatīvajos kanālos. Iedzīvotājiem arī ir iespēja saņemt aktuālās informācijas apkopojumu reizi nedēļā savā e-pastā, tīmekļa vietnē www.sigulda.lv piesakoties pakalpojumam “Jaunumi e-pastā”.

Papildus tam jau vairāk nekā četrus gadus novada iedzīvotājiem un pilsētas viesiem pieejama Siguldas mobilā lietotne, kurā aplūkojama informācija par pašvaldības notikumiem, kultūras, sporta, tūrisma aktualitātēm. Kopumā Siguldas mobilo lietotni 2021. gadā izmantojuši vairāk nekā 11 000 novadnieku un viesu. Aplūkojot pērnā gada statistikas rādītājus, aktīvākie lietotnes izmantotāji – 59% no kopējā skaita – ir vecuma grupā no 25 līdz 44 gadiem. Aktīvāk lietotni izmanto sievietes – 58%.

2021. gadā Siguldas mobilā lietotne tika papildināta ar divām jaunām sadaļām – digitālo ēdināšanas apmaksas sistēmu “PAĒD!S” un sadaļu “Mana ID karte”. Sadaļā “Mana ID karte” Siguldas novadā deklarētajiem iedzīvotājiem ir iespējams tiešsaistē pieteikties ID kartes saņemšanai, aizpildīt pieteikuma anketu un augšupielādēt savu attēlu, lai, ierodoties jebkurā no klientu apkalpošanas vietām Siguldā, Mālpilī, Krimuldā un Inčukalnā, ID kartes saņemšana būtu ērtāka un raitāka. Kopš vasaras, kad tika ieviesta šī sadaļa, to izmantojuši jau 432 novadnieki.

Turpretī digitālo ēdināšanas apmaksas sistēmu “PAĒD!S”, ko no šā mācību gada sākuma ir iespējams izmantot Siguldas Valsts ģimnāzijas, Siguldas 1. pamatskolas un Siguldas pilsētas vidusskolas skolēnu komplekso ēdienreižu apmaksai tiešsaistē, kā arī ēdienreižu saņemšanai izglītības iestādē, regulāri izmanto 343 iedzīvotāji. Kopumā šī sadaļa ir skatīta 10 420 reizes.

Jau kopš lietotnes atklāšanas viena no populārākajām sadaļām ir iespēja iesniegt ierosinājumus pašvaldībai, turpat piecu gadu laikā pašvaldība ir saņēmusi jau vairāk nekā 800 ierosinājumus, no kuriem 2021. gadā iesniegti 146. Savukārt Siguldas mobilās lietotnes sadaļā “Ziņo Pašvaldības policijai” 2021. gadā ir iesniegti 25 ziņojumi.

Siguldas mobilajā lietotnē pieejami arī aktuālie Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes piedāvājumi, bet plašāks piedāvājumu loks atrodam pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv sadaļā ID kartes. Kopumā ID karte piedāvā atlaides pie 167 uzņēmējiem un pašvaldības struktūrām, kur piedāvā vairāk nekā 250 piedāvājumus ar atlaidi. Līdz šim mobilās lietotnes tūrisma sadaļā apkopoti 20 dažādas grūtības pakāpes pastaigu un velo maršruti, kas aptver Siguldas novadu, Gaujas senieleju un tuvējo apkārtni.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi