×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-03-25
Šonedēļ Siguldas novadā: Ivo Fomina koncerts, sportiskas aktivitātes, tirdziņš Mālpilī un citas norises

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadā brīvdienu aktivitātes būs piemērotas gan sporta, gan kultūras cienītājiem. Novadnieki un viesi varēs apmeklēt krāšņos koncertus ar vietējo mākslinieku un Latvijā iemīļotu mūziķu uzstāšanos. Savukārt sporta entuziasti varēs izkustēties bezmaksas sporta nodarbībās, kas tiek piedāvātas projekta “Esi vesels Siguldas novadā” laikā. Svētdien aicinām apmeklēt Mālpils tirgus laukumu, kur būs iespēja iegādāties ukraiņu boršču, ko gatavos sievietes no Ukrainas, kuras guvušas patvērumu Mālpilī, un citus mājražotāju un amatnieku produktus. Tāpat aicinām ikvienu rast brīdi, lai pieminētu un atcerētos 1949. gada 25. marta notikumus.

 

Piektdien, 25. martā

Plkst. 12.00 Siguldas Sporta centra Spēka zālē notiks bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot biedrībai “Cerību spārni” uz tālruņa numuru 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita). Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 12.30 pie Šopu akmens Mālpilī notiks Komunistiskā genocīda upuru piemiņas brīdis un ziedu nolikšana.

Plkst. 13.30 Mālpils Kultūras centra apaļajā zālē notiks izsūtījuma inscenējums un būs iespēja gremdēties atmiņu stāstos.

Plkst. 14.00 pie piemiņas akmens Inčukalna stacijas laukumā notiks Komunistiskā genocīda upuru atceres brīdis.

Plkst. 14.00 pie represēto piemiņas akmens Lēdurgā notiks piemiņas brīdis politiski represētajiem “Lēdurga–Sibīrija”. Lēdurgas pensionāru, invalīdu un politiski represēto biedrība “Kamolītis” pēc piemiņas brīža aicina uz sarunām un lēdurdzieša Mareka Mottes videomateriāla “Lēdurga–Sibīrija” noskatīšanos. Īpašie viesi Julgī Stalte un Ēriks Zeps ar Sibīrijas latviešu dziesmām un stāstiem.

Plkst. 17.00 pie piemiņas akmens “Lielā Stēla” Siguldā notiks Komunistiskā genocīda upuru piemiņai veltīts pasākums. Tajā Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics un Latvijas Politiski represēto apvienības Siguldas nodaļas vadītājs Juris Ivars Čivčs pieminēs izsūtītos, noliekot ziedus. Visas dienas garumā pie pieminekļa būs dzirdami “Pieminekļa čuksti” ar 1949. gada izsūtīto Siguldas novada iedzīvotāju vārdiem.

 

Sestdien, 26. martā

Plkst. 9.00 Krimuldas Sporta centrā notiks bezmaksas zumbas nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centra peldbaseinā notiks bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot biedrībai “Cerību spārni” uz tālruņa numuru 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita). Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Mālpils Sporta centrā notiks bezmaksas verves nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.30 Fischer slēpošanas centrā notiks bezmaksas slēpošanas nodarbība jauniešiem no 12 gadu vecuma un pieaugušajiem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 29118847. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Lēdurgas Sporta centrā notiks bezmaksas zumbas nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 16.00 Inčukalna Tautas namā norisināsies kora mūzikas koncerts “Ceļā uz 51. Inčukalna Dziesmu dienu”. Biļetes cena – 3 eiro, arSiguldas novada ID karti 2,50 eiro. Siguldas novada ID kartes atlaide tiek piemērota, pērkot biļetes uz pasākumiem iepriekšpārdošanā, pasākuma dienā biļetes cenai šī atlaide netiks piemērota.

Plkst. 18.00 koncertzālē “Baltais flīģelis” notiks kultūras centra “Siguldas devons” jauktā kora “Atvars” pavasara koncerts. Koncertā pamatā tiks atskaņots gaidāmo 2023. gada XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu svētku repertuārs. Ieeja koncertā ir bez maksas. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Lēdurgas Kultūras namā norisināsies koncerts “Mēs tikāmies martā”, kurā izskanēs Lēdurgas vīru vokālā ansambļa un Rūjienas sieviešu vokāla ansambļa “Skaniens” sadziedāšanās. Ieejas maksa 2 eiro.

Plkst. 18.00 Krimuldas Tautas namā, atzīmējot starptautisko Teātra dienu, ar koncertprogrammu “Kad aplausus tik sadzirdam…” viesosies Dailes teātra aktieru ansamblis “Ilga”. Biļetes var iegādāties Krimuldas tautas namā, biļetes cena 8 eiro, arSiguldas novada ID karti 20% atlaide. Atgādinām, ka Siguldas novada ID kartes atlaide tiek piemērota, pērkot biļetes uz pasākumiem iepriekšpārdošanā, pasākuma dienā biļetes cenai šī atlaide netiks piemērota. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” ar jaunā albuma koncerttūri “Cilvēks” uzstāsies Ivo Fomins. Koncertā izskanēs kompozīcijas no jaunā albuma, kā arī citas iemīļotas dziesmas. Biļešu cena – no 18 līdz 20 eiro, arSiguldas novada ID karti 20% atlaide. Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Siguldas novada ID kartes atlaide tiek piemērota, pērkot biļetes uz pasākumiem iepriekšpārdošanā, pasākuma dienā biļetes cenai šī atlaide netiks piemērota. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 27. martā

No plkst. 10.00 līdz 13.00 Mālpils tirgus laukumā būs iespēja iegādāties pret ziedojumiem ukraiņu boršču, ko gatavos sievietes no Ukrainas, kuras guvušas patvērumu Mālpilī. Tirdziņā varēs iegādāties arī citus produktus no novada mājražotājiem, amatniekiem un citiem uzņēmējiem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 14.00 līdz 15.00 Siguldas Sporta centra peldbaseinā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem. Ņemot vērā, ka pieprasījums ir liels un apmeklētāju skaits grupā ir ierobežots, iepriekš jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 15.00 Mores Tautas namā, atzīmējot starptautisko Teātra dienu, notiks tai veltīts pasākums “Par dzīvi ar smaidu”. Īpašie pasākuma viesi būs Krimuldas Tautas nama Raganas amatierteātra aktieri (režisore Zane Zīle), kuri starp mūziku un kafijas malkiem stāstīs labsirdīga humora un satīrisku situāciju pilnos Andreja Skaiļa stāstus. Biļetes cena 2 eiro. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.30 Polijas televīzijas kanālā TVP tiks translēts starptautisks labdarības koncertmaratons “Save Ukraine – #StopWar”, kas notiks Varšavā, un tā mērķis ir izrādīt atbalstu Ukrainai. Kopāsanākšana tiek organizēta arī Siguldas novadā. Translācija tiks nodrošināta arī Mālpils Kultūras centrā un kultūras centrā “Siguldas devons”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma izstāde “No pūra lādes. Jostiņsegas”. Tautas lietišķās mākslas meistaru darbi iepazīstinās interesentus ar jostiņsegām, kuras audušas mūsu novadnieces. Krāsaini raksti kā jostu rindas saaustas kopā košās un dekoratīvās segās. Ekspozīcijā skatāmas no tautas lietišķās mākslas studijas “Sigulda” un “Krimulda” pūra lādēm izvilktās rakstainās jostiņsegas. Ieeja izstādē iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma izstāde “Latvju raksti. Citādība”. Tā ir tautas lietišķās mākslas ekspozīcija, kas aicina skatīt paklājus, spilvenus, pledus un citus darbus, ko darinājuši meistari no visas Latvijas. Izstāde kultūras centra “Siguldas devons” zālē “Silva” skatāma darbdienās no plkst. 11.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē apskatāma Valentīna Skulmes 100 gadu jubilejai veltītā ekspozīcija “Skulmju zīmē”. Izstādē eksponēti Džemmas, Otto un Martas Skulmes darbi.

Inčukalna Tautas namā aplūkojama siguldieša Jāņa Purcena darbu izstāde “Laiks un slāņi vai kārtas”. Mākslinieka gleznieciskās studijas meklējumi atrodami arī Inčukalna pilsētvides sižetos.

Krimuldas Tautas namā aplūkojama izstāde, kurā eksponēti Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas Vizuāli plastiskās mākslas programmas audzēkņu darbi izstādē “Sapņi krāsās un grafikā”.

Siguldas novada bibliotēkā līdz 25. martam apskatāmas vairākas ekspozīcijas – literārās izstādes “Meklējot spēka saknes. Literatūrzinātniecei Janīnai Kursītei – 70”, “Galaktikas ceļvedis stopētājiem. Angļu rakstniekam Duglasam Noelam Adamsam – 70” un “Nopietnais un nenopietnais komiksos”, tematiska izstāde “22. marts – Pasaules ūdens diena”, kā arī foto izstāde “Mūsu novads”.

Mālpils bibliotēkā skatāma tematiskā izstāde “Pavasaris literatūrā” un Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu un Mālpils bibliotēkas grāmatu izstāde “Ūdens daudzveidība”.

Krimuldas bibliotēkā apskatei pieejamas divas literārās izstādes “Pasaules Dzejas dienu atzīmējot” un “Starptautisko Teātra dienu atzīmējot”.

Inciema bibliotēkā eksponētas divas izstādes – pirmskolas izglītības iestādes “Ezerciems” audzēkņu darbu izstāde “Mana ziemas pasaka” un tematiskā izstāde “25. marts – Komunistiskā terora upuru piemiņas diena”.

Lēdurgas bibliotēkas apmeklētājiem pieejama audiovizuāla izstāde “Novadniecei dzejniecei Valdai Morai – 120”. Tāpat bibliotēka līdz 30. martam aicina gan mazus, gan lielus izpausties radoši un zīmējumā, domrakstā, stāstā, video, foto vai kādā citā tehnikā izstāstīt savu joku stāstu no dzīves, sacerētu vai varbūt kaut kur dzirdētu. Darbus var iesniegt uz vietas Lēdurgas bibliotēkā, sūtot uz e-pasta adresi marta.krisjane@sigulda.lv vai sūtot lietotnē WhatsApp uz tālruņa numuru 26685664, norādot savu vārdu, uzvārdu un vecumu. 1. aprīlī darbi tiks publicēti Lēdurgas bibliotēkas Facebook lapā un labāko darbu autori saņems pārsteigumu.

Inčukalna bibliotēkā aplūkojama tematiskā izstāde “1949. gada 25. marta deportācija”.

Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā skatāma radošās kopas “Madaras” izstāde “Radītprieks”.

Allažu bibliotēkā aplūkojama Vijas Vāveres foto izstāde “Pavasaris rudā runča acīm” un tematiskā izstāde “Kaķi literatūrā un ne tikai”.

Imanta Ziedoņa muzejā skatāma brīvdabas izstāde “Fragmenti, kas palīdz dzīvot”. Brīvdabas izstādes radīšanā piedalījās fotogrāfe Elīna Kursīte un rakstnieks Jānis Joņevs.

Turaidas muzejrezervāta apmeklētājiem pieejama brīvdabas izstāde “Sīki putni – diži putni”.

 

Apmeklējot gan sporta nodarbības, gan kultūras pasākumus, dalībniekiem jāievēro epidemioloģiskie drošības pasākumi. Sporta nodarbībās, kultūras vai citos pasākumos iekštelpās var piedalīties personas, kuras kopā ar personas apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti) var uzrādīt derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina, ka persona ir pabeigusi pilnu vakcinācijas kursu vai pārslimojusi Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi