×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-01
Šonedēļ Siguldas novadā: Restorānu nedēļas atklāšana, “Koru kari Morē”, izrādes un citas norises

Šīs nedēļas nogales aktivitātēs aicināti pievienoties gan gardēži, kuri gatavi izgaršot pavasari kādā no Siguldas novada restorāniem, kas pieteikuši dalību Siguldas novada Restorānu nedēļai, gan kultūras un mākslas cienītāji, kuri varēs iedvesmoties, apmeklējot novadā piedāvātos koncertus, izrādes un izstādes. Savukārt tie, kuri alkst pēc humora devas, varēs doties uz improvizācijas teātra “Spiediens” šovu.
Tāpat šajās brīvdienās Morē notiks šā gada pirmā balle.
Iesoļojot aprīlī, aicinām novadniekus un viesus baudīt brīvdienas svaigā gaisā, doties
pastaigās un pārgājienos. Sestdien ikviens aicināts atbalstīt Ukrainas patvēruma meklētājus un pret ziedojumiem iegādāties gardo ukraiņu boršču, ko Siguldā vārīs sievietes, kuras novadā ieradušās no Ukrainas, vai piedalīties maskēšanās tīklu pīšanā Mālpilī.

 

Piektdien, 1. aprīlī

Plkst. 18.00 norisināsies izstādes “TIK un TĀ” atklāšana Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās. Ekspozīcijās ar savu radošo un pedagoģisko darbību dalīsies Inčukalna Mūzikas un mākslas skola, Krimuldas Mūzikas un mākslas skola, Maijas Pīlāgas Lēdurgas Mākslas skola un Mālpils Mūzikas un mākslas skola. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” ar šovu “Aprīlis Nr.1” viesosies improvizācijas teātris “Spiediens”. Šovā piedalīsies Oskars Kozlovskis, Juris Kozlovskis un Artūrs Breidaks. Biļešu cena no 12 līdz 15 eiro. Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā “Siguldas devona” kasē un tiešsaistēPlašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 Allažu Tautas namā norisināsies izstādes “Zaļā daba” atklāšana un tikšanās ar mākslinieci Sandru Valaini.

Plkst. 19.30 notiks Allažu Tautas nama organizētā izklaidējošā klātienes viktorīna. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 2. aprīlī

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centra peldbaseinā notiks bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot biedrībai “Cerību spārni” uz tālruņa numuru 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita). Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 11.00 Siguldā, Ausekļa ielā 7B, varēs iegādāties un nobaudīt gardo ukraiņu boršču, ko vārīs sievietes, kuras ieradušās no Ukrainas. Iniciatīva Siguldā tiek īstenota, apvienojoties vietējām kopienām un turpinot Mālpils brīvprātīgo kustības “Mālpils iedvesmo” aizsākto tradīciju. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 11.00 līdz 16.00 Mālpilī, Pils ielā 14, norisināsies maskēšanās tīklu pīšana. Interesenti aicināti līdzi ņemt savas šķēres, kā arī auduma gabalus tumšos toņos, derēs arī balti palagi krāsošanai.

Plkst. 16.00 kultūras centrā “Siguldas devons” viesosies Latvijas Leļļu teātris ar izrādi “Naksitrallīši”. Izrādē bērni varēs satikties ar trīs cilvēciņiem – Uzroci, Ķērpjbārdi un Puszābaku. Biļetes cena – 10 eiro, arSiguldas novada ID karti atlaide 20%. Siguldas novada ID kartes atlaide tiek piemērota, pērkot biļetes uz pasākumiem iepriekšpārdošanā, pasākuma dienā biļetes cenai šī atlaide netiks piemērota. Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu paradīze” kasēs, tostarp tiešsaistē. Atgādinām, ka biļetes uz bērnu izrādēm jāiegādājas katram apmeklētājam neatkarīgi no vecuma. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 16.00 Lēdurgas Kultūras namā varēs noskatīties Krimuldas Tautas nama amatierteātra demonstrēto izrādi “Pansija pilī”. Biļetes cena 3 eiro, arSiguldas novada ID karti iepriekšpārdošanā – 2,50 eiro.

Plkst. 18.00 Mores Tautas namu pieskandinās koristu balsis koncertā-konkursā “Koru kari Morē”. Šogad tajā piedalās četri kori no Krimuldas, Nītaures un Mores. Ieeja pasākumā 3 eiro, arSiguldas novada ID karti – 2,50 eiro. Atgādinām, ka Siguldas novada ID kartes atlaide tiek piemērota, pērkot biļetes uz pasākumiem iepriekšpārdošanā, pasākuma dienā biļetes cenai šī atlaide netiks piemērota. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Siguldas pagasta Kultūras namā norisināsies pūtēju ansambļa “Sigulda” koncerts. Koncertā izskanēsspeciāli ansambļa sastāvam aranžēta populāra svētku mūzika. Ieeja pasākumā bez maksas. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Mālpils muižā izskanēs klasiskās mūzikas koncerts “Klusais koncerts”. Tas būs ilgu laiku sapņots un gaidīts muzikāls notikums, kurā saspēlēsies izcilie mūziķi – Dace Zālīte-Zilberte (čells) un Guntars Freibergs (marimba, vibrafons).Biļešu cena 20 eiro. Koncerta biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Šajā koncertā Ukrainas patvēruma meklētāji gaidīti bez maksas! Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 22.00 Mores Tautas namā notiks šā gada pirmā pavasara balle pie galdiņiem kopā ar grupu “Mazā piektdiena”. Biļetes cena 7 eiro, arSiguldas novada ID karti iepriekšpārdošanā – 5,50 eiro.

 

Svētdien, 3. aprīlī

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes un citas norises

Kultūras centrā “Siguldas devons” līdz 2. aprīlim skatāma izstāde “Latvju raksti. Citādība”. Tā ir tautas lietišķās mākslas ekspozīcija, kas aicina skatīt paklājus, spilvenus, pledus un citus darbus, ko darinājuši meistari no visas Latvijas. Izstāde kultūras centra “Siguldas devons” zālē “Silva” skatāma piektdien no plkst. 11.00 līdz 18.00 un sestdien no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma izstāde “No pūra lādes. Jostiņsegas”. Tautas lietišķās mākslas meistaru darbi iepazīstinās interesentus ar jostiņsegām, kuras audušas mūsu novadnieces. Krāsaini raksti kā jostu rindas saaustas kopā košās un dekoratīvās segās. Ekspozīcijā skatāmas no tautas lietišķās mākslas studijas “Sigulda” un “Krimulda” pūra lādēm izvilktās rakstainās jostiņsegas. Ieeja izstādē iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās no piektdienas, 1. aprīļa, aplūkojama Siguldas novada mākslu skolu izstāde “TIK un TĀ”. Ekspozīcijās ar savu radošo un pedagoģisko darbību dalīsies Inčukalna Mūzikas un mākslas skola, Krimuldas Mūzikas un mākslas skola, Maijas Pīlāgas Lēdurgas Mākslas skola un Mālpils Mūzikas un mākslas skola. Izstādes atklāšana notiks piektdien plkst. 18.00.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē apskatāma Valentīna Skulmes 100 gadu jubilejai veltītā ekspozīcija “Skulmju zīmē”. Izstādē eksponēti Džemmas, Otto un Martas Skulmes darbi.

Allažu Tautas namā no piektdienas, 1. aprīļa, skatāma mākslinieces Sandras Valaines izstāde “Zaļā daba”, tikšanās ar mākslinieci notiks piektdien plkst. 19.00.

Inčukalna Tautas namā aplūkojama siguldieša Jāņa Purcena darbu izstāde “Laiks un slāņi vai kārtas”. Mākslinieka gleznieciskās studijas meklējumi atrodami arī Inčukalna pilsētvides sižetos.

Krimuldas Tautas namā aplūkojama izstāde, kurā eksponēti Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas Vizuāli plastiskās mākslas programmas audzēkņu darbi izstādē “Sapņi krāsās un grafikā”.

Mākslu skolas “Baltais flīģelis” izstāžu telpā skatāma Ilzes Laizānes personālizstāde “Atdzimšana”, kā arī mākslu skolas “Baltais flīģelis” Mākslas nodaļas 3. klases audzēkņu darbu izstāde “Lūcijas Garūtas mūzikas krāsas” un Mini studijas audzēkņu darbu izstāde “Sunītis”.

Ausekļa ielas Tūrisma informācijas centra logos eksponēta mākslu skolas “Baltais flīģelis” Mākslas nodaļas 1. klases audzēkņu darbu izstāde “Lejā pie upītes zied zilās puķītes”.

Siguldas novada bibliotēkā skatāmas vairākas ekspozīcijas – Literārā izstāde ““Dzeja ir dvēseles daļa”. Dzejniecei Kornēlijai Apškrūmai – 85”, “Kas ir mazais Bikibuks?”, “Mana slepenā dienasgrāmata. Svešiniekiem lasīt aizliegts!” un tematiskā izstāde “Kas Lieldienu zaķim groziņā?”.

Allažu bibliotēkā apskatāma Vijas Vāveres foto izstāde “Pavasaris rudā runča acīm”.

Imanta Ziedoņa muzejā skatāma brīvdabas izstāde “Fragmenti, kas palīdz dzīvot”. Brīvdabas izstādes radīšanā piedalījās fotogrāfe Elīna Kursīte un rakstnieks Jānis Joņevs.

Turaidas muzejrezervāta apmeklētājiem pieejama brīvdabas izstāde “Sīki putni – diži putni”.

Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā norisinās aktivitāte“Sēklu bibliotēka”, tās laikā tiek sniegta iespēja dārzkopjiem mainīties ar sēklām. Tāpat apmeklētājiem līdz 7. aprīlim apskatei pieejama radošās kopas “Madaras” čībiņu izstāde “Radītprieks”.

 

Kultūras, sporta pasākumi norisināsies atbilstoši valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem noteikumiem.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi