×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-08
Šonedēļ Siguldas novadā: akcija “Satiec savu meistaru”, deju kolektīvu koncerti un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novads un akcija “Satiec savu meistaru” aicinās iepazīt daiļamatu meistaru un amatnieku darba specifiku un kopā ar meistariem attīstīt jaunas prasmes. Vēl tikai šajās brīvdienās norisināsies Siguldas novada Restorānu nedēļa, kurā gardēžus uzņem seši novada uzņēmēji, piedāvājot krāsām un emocijām bagātus ēdienus ar neaizmirstamu garšu buķeti. Piektdien Krimuldā kopā ar “Anekdošu šovu” varēs gūt pozitīvas emocijas, bet sestdien Siguldā un Lēdurgā deju kolektīvu sadraudzības koncertos izskanēs sen nedzirdētie deju soļi un varēs piedzīvot Itālijā dzīvojošās siguldietes Līvas Pakalnes Fanelli mākslas izstādes “Maigās ilūzijas” atklāšanu. Pūpolsvētdienā Mālpilī notiks tirdziņš, kurā būs iespēja pret ziedojumiem cienāties ar ukraiņu gatavotajiem ēdieniem un iegādāties mājražotāju produktus.

 

Piektdien, 8. aprīlī

No plkst. 10.00 līdz 13.00 Siguldas spieķa darināšanas darbnīcā notiks akcijas “Satiec savu meistaru” Siguldas spieķa darināšanas meistarklase. Lai piedalītos tajā, vēlama iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi kultura@sigulda.lv. Plašāka informācija par šo un citām akcijas “Satiec savu meistaru” nodarbībām apskatāma šeit.

No plkst. 10.00 līdz 16.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks akcijas “Satiec savu meistaru” aušanas meistarklase kopā ar tautas lietišķās mākslas studijas “Sigulda” dalībniecēm. Plašāka informācija par šo un citām akcijas “Satiec savu meistaru” nodarbībām apskatāma šeit.

Plkst. 12.00 Siguldas Sporta centra Spēka zālē norisināsies bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26879835 vai 29226327. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 15.00 līdz 19.00 Mālpils Kultūras centrā notiks akcijas “Satiec savu meistaru” nodarbība “Aušanas tehnika dubultaudumā skalos”, ko vadīs tautas lietišķās mākslas studijas “Urga” meistare Lauma Krastiņa. Plašāka informācija par šo un citām akcijas “Satiec savu meistaru” nodarbībām apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 Krimuldas Tautas namā norisināsies “Anekdošu šova” skeču šovs-izrāde “Atļausiet jūs pakutināt?”. Vakara gaitā skatītāji tiks iepriecināti ar septiņiem jautriem stāstiem par dzīvi. Ieejas maksa ir 5 eiro. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 9. aprīlī

Plkst. 8.30 Allažu Sporta centrā notiks bezmaksas pilates nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā notiks bezmaksas pilates nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas stiepšanās nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 10.00 līdz 12.00 Siguldas Valdorfa bērnudārzā norisināsies akcijas “Satiec savu meistaru” nodarbība “Tamborēšanas tehnikas izmantošana priekšmetu darināšanā” Maritas Špickopfas vadībā. Plašāka informācija par šo un citām akcijas “Satiec savu meistaru” nodarbībām apskatāma šeit.

No plkst. 10.00 līdz 14.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks akcijas “Satiec savu meistaru” nodarbība “Adīšana ar noceltiem valdziņiem” meistares Leontīnes Bērziņas vadībā. Plašāka informācija par šo un citām akcijas “Satiec savu meistaru” nodarbībām apskatāma šeit.

No plkst. 11.00 līdz 12.00 Siguldas spieķa darināšanas darbnīcā akcijas “Satiec savu meistaru” laikā varēs apgūt Siguldas spieķa darināšanas prasmes. Lai piedalītos meistarklasē Siguldas spieķa darināšanas darbnīcā, vēlama iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi kultura@sigulda.lv. Plašāka informācija par šo un citām akcijas “Satiec savu meistaru” nodarbībām apskatāma šeit.

No plkst. 11.00 līdz 19.00 Mālpils Kultūras centrā notiks akcijas “Satiec savu meistaru” nodarbība “Aušanas tehnika dubultaudumā skalos”, ko vadīs tautas lietišķās mākslas studijas “Urga” meistare Lauma Krastiņa. Plašāka informācija par šo un citām akcijas “Satiec savu meistaru” nodarbībām apskatāma šeit.

No plkst. 11.00 līdz 15.00 “Baltu rotu” darbnīcās norisināsies akcijas “Satiec savu meistaru” meistarklase “Uzpin savu Nameju!”. Dalības maksa meistarklasē – 45 eiro (kulona izgatavošana) un 60 eiro (gredzena izgatavošana). Dalības maksā iekļauts viss nepieciešamais, lai pēc dažu stundu darba meistarklases dalībnieks ar paša darināto sudraba rotu varētu rotāties. Apmeklējot nodarbību divatā vai kuplākā skaitā, meistarklases apmeklējumam tiek piemērota atlaide. Plašāka informācija par šo un citām akcijas “Satiec savu meistaru” nodarbībām apskatāma šeit.

Plkst. 11.30 Mores Tautas namā notiks bezmaksas pilates nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 13.00 kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies Itālijā dzīvojošās siguldietes Līvas Pakalnes Fanelli mākslas izstādes “Maigās ilūzijas” atklāšana. Izstādes atklāšanā ikviens varēs sevi iemūžināt īpašā fotokastē ar Līvas gleznas dizainu un virtuāli piedzīvot tikšanos ar mākslinieci. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks jauniešu deju kolektīvs “Vizbulīte” sadraudzības koncertā “Es gribu dejot”. Koncertā uzstāsies ne vien mūsu novada jaunieši, bet arī viņu draugu kolektīvi – tautas deju ansamblis “Daiļrade” un “Vektors”, kā arī deju skolas “Dzirnas” dejotāji. Ieeja koncertā 2,50 eiro, arSiguldas novada ID karti iepriekšpārdošanā – 2 eiro. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.00 Lēdurgas Kultūras namā norisināsies ikgadējais sadraudzības koncerts “Dzirkstīt dejā”. Koncertā sadejosies deviņi deju kolektīvi. Biļetes pieejamas pasākuma norises vietā Lēdurgas Kultūras namā, biļetes cena  2 eiro. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 10. aprīlī

Plkst. 10.00 Mālpils Sporta centrā tiks aizvadīts Siguldas novada atklātā čempionāta novusā 3. posms. Reģistrācija sacensībām notiks līdz plkst. 9.45. Pieteikumus sacensībām iespējams iesūtīt līdz 8. aprīlim, rakstot uz e-pasta adresi dmacatins@inbox.lvDalības maksa 5 eiro, arSiguldas novada ID karti tiek piemērota 20% atlaide. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 10.00 līdz 13.00 Mālpils tirgus laukumā, turpinot Mālpils brīvprātīgo kustības “Mālpils iedvesmo” aizsākto tradīciju, būs iespēja pret ziedojumiem iegādāties un cienāties ar ukraiņu nacionālajiem ēdieniem, kā arī iegādāties mājražotāju piedāvāto produkciju. Tirdziņa laikā notiks arī putnu būrīšu gatavošanas darbnīca. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 10.00 līdz 16.00 Krimuldas vidusskolā norisināsies akcijas “Satiec savu meistaru” meistarklase “Josliņu rakstu veidošanas paraugdemonstrējumi audu rakstotā ripsa tehnikā”, kurā tiks demonstrēta paklāju aušana no otrreizējiem materiāliem pārstaipu dreļļa tehnikā ar diviem krāsu audiem. Plašāka informācija par šo un citām akcijas “Satiec savu meistaru” nodarbībām apskatāma šeit.

No plkst. 11.00 līdz 15.00 00 “Baltu rotu” darbnīcās norisināsies akcijas “Satiec savu meistaru” meistarklase “Uzpin savu Nameju!”. Dalības maksa meistarklasē – 45 eiro (kulona izgatavošana) un 60 eiro (gredzena izgatavošana). Dalības maksā iekļauts viss nepieciešamais, lai pēc dažu stundu darba meistarklases dalībnieks ar paša darināto sudraba rotu varētu rotāties. Apmeklējot nodarbību divatā vai kuplākā skaitā, meistarklases apmeklējumam tiek piemērota atlaide. Plašāka informācija par šo un citām akcijas “Satiec savu meistaru” nodarbībām apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes un citas norises

Kultūras centrā “Siguldas devons” no 9. aprīļa būs skatāma unikāla un krāšņa Itālijā dzīvojošās siguldietes Līvas Pakalnes Fanelli mākslas izstāde “Maigās ilūzijas”. Ekspozīcija ir mākslinieces veltījums savai dzimtajai pilsētai, kurā viņa ar savu romantiski subjektīvo skatījumu ataino tās apkārtnes arhitektoniku, dabas skatus, tūristu iemīļotas vietas un sadzīviskās ainas. Izstādes atklāšana notiks 9. aprīlī plkst. 13.00 kultūras un mākslas telpā “Siguldas devons”.

Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma izstāde “No pūra lādes. Jostiņsegas”. Tautas lietišķās mākslas meistaru darbi iepazīstinās interesentus ar jostiņsegām, kuras audušas mūsu novadnieces. Ekspozīcijā skatāmas no tautas lietišķās mākslas studijas “Sigulda” un “Krimulda” pūra lādēm izvilktās rakstainās jostiņsegas. Ieeja izstādē iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās aplūkojama Siguldas novada mākslu skolu izstāde “TIK un TĀ”. Ekspozīcijās ar savu radošo un pedagoģisko darbību dalīsies Inčukalna Mūzikas un mākslas skola, Krimuldas Mūzikas un mākslas skola, Maijas Pīlāgas Lēdurgas Mākslas skola un Mālpils Mūzikas un mākslas skola.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē apskatāma Valentīna Skulmes 100 gadu jubilejai veltītā ekspozīcija “Skulmju zīmē”. Izstādē eksponēti Džemmas, Otto un Martas Skulmes darbi.

Allažu Tautas namā skatāma mākslinieces Sandras Valaines gleznu izstāde “Zaļā daba”. Līdz šim ar mākslinieces darbiem varēja iepazīties viņas novadnieki un draugi, bet šoreiz ar savu pirmizrādi Sandra nolēmusi doties plašākā kultūras telpā un sadraudzības vārdā izvēlējusies apmeklēt Allažu Tautas namu.

Inčukalna Tautas namā vēl šajā nedēļas nogalē apskatei pieejama siguldieša Jāņa Purcena darbu izstāde “Laiks un slāņi vai kārtas”.

Krimuldas Tautas namā līdz 11. aprīlim aplūkojama izstāde “Sapņi krāsās un grafikā”, kurā eksponēti Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas Vizuāli plastiskās mākslas programmas audzēkņu darbi.

Lēdurgas Kultūras namā apskatāma Siguldas novada senioru fotoizstāde “Mūsu novads”.

Siguldas novada bibliotēkā eksponētas vairākas izstādes – dabas fotogrāfa un ģeogrāfa Jāņa Zilvera fotogrāfiju izstāde “Dzīvā daba Siguldā” unliterārā izstāde ““Dzeja ir dvēseles daļa”. Dzejniecei Kornēlijai Apškrūmai – 85”, “Kas ir mazais Bikibuks?”, “Mana slepenā dienasgrāmata. Svešiniekiem lasīt aizliegts!”, tematiskā izstāde “Kas Lieldienu zaķim groziņā?”

Allažu bibliotēkā apskatāma Vijas Vāveres foto izstāde “Pavasaris rudā runča acīm”.

Inčukalna bibliotēkā skatāma tematiskā izstāde “Esi vesels un kustībā”.

Krimuldas bibliotēkā līdz 14. aprīlim apskatei pieejama literārā izstāde “Dzejniecei Kornēlijai Apškrūmai – 85”.

Mālpils bibliotēkā eksponēta tematiskā izstāde “Nāc nākdama, Liela diena”.

Mākslu skolas “Baltais flīģelis” izstāžu telpā apskatāma Ilzes Laizānes personālizstāde “Atdzimšana”, kā arī mākslu skolas “Baltais flīģelis” Mākslas nodaļas 3. klases audzēkņu darbu izstāde “Lūcijas Garūtas mūzikas krāsas” un Mini studijas audzēkņu darbu izstāde “Sunītis”.

Ausekļa ielas Tūrisma informācijas centra logos eksponēta mākslu skolas “Baltais flīģelis” Mākslas nodaļas 1. klases audzēkņu darbu izstāde “Lejā pie upītes zied zilās puķītes”.

Imanta Ziedoņa muzejā skatāma brīvdabas izstāde “Fragmenti, kas palīdz dzīvot”. Brīvdabas izstādes radīšanā piedalījās fotogrāfe Elīna Kursīte un rakstnieks Jānis Joņevs.

Turaidas muzejrezervāta apmeklētājiem pieejama brīvdabas izstāde “Sīki putni – diži putni”.

Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā norisinās aktivitāte “Sēklu bibliotēka”, tās laikā tiek sniegta iespēja dārzkopjiem mainīties ar sēklām.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi