×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-04-28
Šonedēļ Siguldas novadā: disku golfa sacensības, koncerti, sporta pasākumi un meistarklases

Siguldas novads šajā nedēļas nogalē iedzīvotājus un viesus priecēs ar daudz dažādiem pasākumiem un aktivitātēm visām gaumēm un vecumiem! Piektdien Morē notiks lasīšanas veicināšanas programma bērniem, bet Mālpilī plānoti kursi pedagogiem par dizaina zīmējuma pamatiem. Vakarpusē iesakām piedalīties izaicinājumā un doties uz pāru spēlēm disku golfā Lēdurgas dendroparkā vai kopā ar ģimeni apmeklēt bērnu un jauniešu deju kolektīvu koncertu. Sestdien būs iespēja piedalīties vairākos sporta pasākumos. Aicinām arī iepazīt dabas krāšņumu varēs Gaujas Nacionālā parka piecdesmitās gadadienas atzīmēšanas pasākumā, piedaloties ģeoloģiskajā ekskursijā un uzkrājot noietos kilometru izaicinājumā “Km skaita pavasarī!”. Tas viss un vēl daudz kas cits notiks Siguldas novadā, tāpēc nekavē un ieplāno savu nedēļas nogali!

 

Piektdien, 28. aprīlī

Plkst. 10.00 Mores bibliotēkā ciemosies Siguldas novada bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programma “La(p)sa” ar nodarbībām un radošajām darbnīcām pamatskolas pirmsskolas grupiņām.

No plkst. 11.00 līdz 18.00 Mālpils Mūzikas un mākslas skolā tiek organizēti profesionālās kompetences pilnveides kursi profesionālās ievirzes izglītības skolu pedagogiem par tēmu dizaina zīmējuma pamati.

Plkst. 17.00 Lēdurgas dendroparkā norisināsies pāru spēles disku golfā.

Plkst. 18.00 bērnu un jauniešu deju kolektīvs “Vizbulīte” un draugi ielūdz uz koncertu Siguldas pagasta Kultūras namā. Biļetes cena – 3 eiro. Biļetes varēs iegādāties stundu pirms pasākuma Siguldas pagasta Kultūras namā.

Plkst. 18.00 Mores Tautas namā norisināsies Mores zolītes pavasara mači.

Plkst. 20.00 Lēdurgas Kultūras namā ikviens aicināts piedalīties pasākumā “Bomba Lēdurgā”. Tā laikā varēs izdejoties un atpūties grupas “Tranzīts” un dīdžeja latviešu un ārzemju deju mūzikas hitu mūzikas pavadībā. Biļetes cena iepriekšpārdošanā tiešsaistē ir 8 eiro, pasākuma dienā norises vietā – 10 eiro.

 

Sestdien, 29. aprīlī

No plkst. 9.00 Lēdurgas dendroparkā norisināsies “Lēdurga Open” 1. posms un plkst. 10.00 – Latvijas kausa 1. posms disku golfā.

Plkst. 10.00 Mālpils Sporta centrā notiks 3x3 basketbola turnīrs, kurā var pieteikties komandas no Siguldas novada. Komandu reģistrācija norisināsies no plkst. 10.00 līdz 10.45. Komandā var pieteikt četrus spēlētājus.

Plkst. 11.00 Siguldas 1. pamatskolā norisināsies XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku koru koprepertuāra pārbaudes un svētku dalībnieku atlases skate.

Plkst. 11.00 Krimuldas Sporta centrā gaidāmas akvatlona sacensības.

Plkst. 11.00, atzīmējot Gaujas Nacionālā parka piecdesmito gadadienu, aicinām meklēt un iepazīt tā vizītkarti. Gaujas Nacionālais parks zināms ar saviem krāšņajiem smilšakmens atsegumiem. Tos dosimies izzināt un izpētīt 29. aprīlī kopā ar ģeologu, Latvijas Universitātes asociēto profesoru Ģirtu Stinkuli. Pasākums plānots divās daļās. Sākums Gaujas Nacionālā parka dabas centrā ģeologa Ģirta Stinkuļa stāstījums par Devona laikmeta smilšakmens atsegumiem, savukārt pēc tam došanās īsā pārgājienā uz kādu no Siguldas smilšakmens atsegumiem. Pasākums norisinās bez maksas, ar iepriekšēju reģistrēšanos, aizpildot tiešsaistes veidlapu.

Plkst. 16.00 kultūras centrā “Siguldas devons” skatītājus izklaidēs humora šovs “UFO, izstāsti kādu joku!”. Biļetes cena – 10 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē.

Plkst. 17.00 Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis” notiks Valmieras kamerkora “Kaķi” un kultūras centra “Siguldas devons” jauktā kora “Spārni” sadraudzības koncerts. Koncertā skanēs dažādu laiku un skaņražu, dažādu stilu un noskaņu mūzika par vērtīgo, kas mums dots, mīlestību, atmiņām, brīvību un cerību, kas modusies līdz ar jaunu pavasari. Diriģentes: Inga Zirne (“Kaķi”) un Līga Ādamsone (“Spārni”). Koncertmeistare: Līga Ivāne. Biļešu cena ir 5 eiro, biļešu iegāde pasākuma dienā stundu pirms koncerta.

 

Svētdien, 30. aprīlī

No plkst. 10.00 Lēdurgas dendroparkā turpināsies Latvijas kausa 1. posms disku golfā.

Plkst. 10.30 Siguldas pagasta Kultūras namā norisināsies Siguldas novada atklātais čempionāts 64 lauciņu dambretē “Sigulda Open 2023”.  Dalībnieku reģistrācija norisināsies no plkst. 9.00 līdz 10.15, aptuvenais sacensību norises ilgums ir 6 stundas.

No plkst. 11.00 līdz 14.00 Mālpils Kultūras centrā notiks pasākums ģimenēm “Augstāk par zemi”. Pasākumu cikls ģimenēm “Augstāk par zemi” aicina radoši pavadīt svētdienas rītu, kopīgi spēlējot galda spēles, satiekoties un esot kopā. Plašāka informācija.

Plkst. 16.00 ar papildkoncertu plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” izskanēs grupas “The Sound Poets” akustiskais koncerts “Pie vienas uguns”. Akustiskie koncerti kļuvuši par grupas “The Sound Poets” tradīciju, šī ir ceturtā akustisko koncertu sērija, ar ko grupas mūziķi viesosies dažādas Latvijas pilsētās. Biļetes cena – no 18 līdz 30 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē.

Plkst. 18.00 Lēdurgas dendroparkā norisināsies “Viedo sievu nakts 2023”: plkst. 18.00 ceļojumā caur skaņu vedīs Juris Kaukulis – grupas “Dzelzs vilks” balss un seja, plkst. 19.00 notiks sarunas ar Ugunsmāti, bet no plkst. 19.30 – sevis izziņa caur rūnām (Rūta Ločmele), ielūkošanās nākotnē (Dace Mazcirīte), augu amuletu gatavošana (Inta Brikmane), sarunas par dabu, rituāliem, cikliem, dvēseli un zemes dzīvi (astropsiholoģe Līga Šīrona), sadziedāšanās (dziesminiece Ilze Kovere). Biļetes cena  – atbilstoši Lēdurgas dendroparka cenrādim.

 

Izstādes

Siguldas Jaunās pils salonā skatāma mākslinieka Jāņa Puriņa personālizstāde “Dabiska dzīves izpausme”. Ekspozīcijas apmeklējums iekļauts Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” līdz mēneša beigām apskatāma Kristiana Brektes un Modra Svilāna izstāde “Troksnis”.

Mālpils Kultūras centrā var aplūkot Latvijā pazīstamas un iemīļotas tekstilmākslinieces Dzintras Vilks darbu izstāde “Mani četri gadalaiki”.

Krimuldas bibliotēkā skatāmas vairākas literārās izstādes – “Dārza darbi pavasarī” un “Tulkošana – amats un māksla. Tulkotājai Silvijai Bricei – 60”.

Allažu bibliotēkā var aplūkot tematisko izstādi “Allažu bibliotēka laiku lokos!” un Vijas Vāveres foto izstāde “Rudais un pavasaris!”.

Inciema bibliotēkā skatāma tematiska izstāde “Nāc nākdama Liela diena” un novadpētniecības izstāde “Atskats vēsturē”.

Siguldas novada bibliotēkā var aplūkot vairākas izstādes – ceļojošā izstādi “Muminu ģimene no Somijas”, literāro izstādi bērniem “Noķer savu lieldienu zaķi”, “Putni atlido” un “Par dzejas neizbeigšanos. Novadniecei valodniecei, literatūrzinātniecei, kritiķei Rutai Veidemanei – 90”, kā arī akcijas “Misija – Krupis. Izglāb princi!” izstāde.

 

Tiem, kuri gatavi brīvdienās mesties aktīvos izaicinājumos, dodoties izbraucienos ar velosipēdu vai pārgājienos, vai skrējienos, atgādinām par starpnovadu izaicinājumu “Km skaita pavasarī”, kurā iesaistījies arī Siguldas novads. Visi nosoļotie, noskrietie vai ar velosipēdu nobrauktie kilometri būs artava starpnovadu sāncensībā par vērtīgām balvām savam novadam, kuras būs lietošanai pieejamas ikvienam. Pieteikšanās un aktivitāšu uzskate norisinās lietotnē “Strava”. Iesaistīties izaicinājums var līdz 10. maijam.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi