×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-06
Šonedēļ Siguldas novadā: Bērnu un jauniešu literatūras festivāls, Putras diena un citas norises

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadā gaidāms īpašs notikums – pirmais Bērnu un jauniešu literatūras festivāls. Tā bagātīgā programma atnesīs piedzīvojumus ikvienai ģimenei. Šis būs laiks, ko veltīt stāstu pasaulei, iztēlei un mākslai. Festivāls būs aizraujoša iespēja iemīlēt vārdus un sastapt vietas, kur radošā domāšana un izteiksme kļūst par neviltotu prieku. Paralēli šim notikumam gaidāma arī Putras diena, kas lēdurdziešus un viesus pārsteigs ar plašu piedāvājumu. Brīvdienās neaizmirsīsim arī par fiziskām aktivitātēm – bezmaksas nodarbībām un dažādām sporta sacensībām. Oktobra pirmajā nedēļas nogalē kopā radīsim aizraujošo stāstu ceļojumu, kur katrs solis ir jauna piedzīvojumu un emociju atklāsme!

Piektdien, 6. oktobrī

Plkst. 11.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas vingrošana nodarbība cilvēkiem ar invaliditāti. Iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26879835.

Plkst. 16.00 kultūras centrā “Siguldas devons” un tiešsaistē notiks diskusija “Kas veicina lasītprieku? Baltijas pieredze un plāni” Siguldas Bērnu un jauniešu literatūras festivāla ietvaros. Diskusijā runās par lasītprieku ģimenē un skolā, kā arī grāmatās meklēsim kopīgo un atšķirīgo Baltijas valstu pieredzē un plānos. Diskusiju vadīs Aija Bremšmite. Plašāka informācija.

Plkst. 18.00 mākslas telpā “Vieta Nr. 6” Siguldas pils kvartālā atklās Kristīnes Kliginas personālizstādi “Būt”, kas ir veltīta un sakrīt ar mākslinieces īpašo un apaļo dzimšanas dienu. Plašāka informācija.

Plkst. 19.00 koncertzālē “Baltais flīģelis” notiks literārs kamermūzikas vakars “Es nemāku, komatus”. Pasākuma programmā iekļauta latviešu komponistu mūzika un Ilmāra Šlāpina dzejas lasījumi. Biļetes cena no 5 līdz 12 eiro, biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Plašāka informācija.

Plkst. 20.00 kafejnīcā “Kussh brewery” Siguldā norisināsies novusa turnīrs. Pieteikties tajā var ikviens interesents, sazinoties ar kafejnīcas personālu sociālo tīklu vietnēs vai klātienē. Turnīrā tiks apbalvoti trīs labākie. Dalība – bez maksas.

 

Sestdien, 7. oktobrī

Plkst. 8.30 Allažu Sporta centrā būs vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbība – funkcionālais fitness. Nodarbību vadīs Inese Miltiņa. Nav nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.

Plkst. 10.00 Siguldas pagasta Kultūras namā norisināsies Siguldas novada atklātais čempionāts 100 lauciņu dambretē “Sigulda Open 2023”. Plašāka informācija.

Plkst. 10.00 Fischer slēpošanas centrā norisināsies aizraujošs velobrauciens “Siguldas MTB Granfondo”, kas vairāk nekā 100 kilometru garumā dalībniekiem dos iespēju baudīt Gaujas Nacionālā parka takas un ainavas zelta rudens noskaņā. Plašāka informācija.

Plkst. 10.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā notiks vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbība – funkcionālais fitness. Nodarbību vadīs Inese Miltiņa. Nav nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.

No plkst. 10.00 līdz 14.00 Siguldas tirgus laukumā daiļrunātājiem būs iespēja lasīt savu mīļākās grāmatas fragmentu vai pašu sacerētu daiļdarbu, savukārt “Ezītis miglā” teltī darbosies lasītava un grāmatu maiņas punkts. Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 Siguldas tirgus laukumu ierībinās vietējie dejotāji no bērnu deju kolektīva “Vizbulīte” ar tautiskiem deju soļiem.

No plkst. 10.00 līdz 20.00 pie kultūras centra “Siguldas devons” darbosies interaktīva lasīšanas strūklaka. Plašāka informācija.

Plkst. 11.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbības – zumba/stepa aerobika. Nodarbību vadīs Liena Ozoliņa. Nav nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.

Plkst. 11.00 kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies Pūčulēnu skolas pirmā nodarbība “Grāmatu starta”. Pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi bernu.biblioteka@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67972425. Plašāka informācija.

No plkst. 11.00 līdz 15.00 kultūras centrā “Siguldas devons” darbosies Grāmatizdevēju skatuve, uz kuras plkst. 11.00 kāps Zane Zusta ar pūcīti Ucipuci, plkst. 12.00 – Evija Gulbe un Linda Lošina “Koko un Rīko nedarbnīca” ,  bet plkst. 15.00 uz skatuves kāps un klātesošos iepriecinās Agnese Vanaga, Anna Vaivare ar priekšnesumu “Sirdslietas”. Plašāka informācija.

No plkst. 11.00 līdz 17.00 kultūras centrā “Siguldas devons” (Deju zālē) mazākajiem novadniekiem un novada viesiem būs iespēja apmeklēt interaktīvu izstādi “Vai grāmatai ir knābis?”. Izstāde tapusi Bērnu un jauniešu literatūras festivāla laikā. Plašāka informācija.

No plkst. 11.00 līdz 17.00 ikviens interesents aicināts apmeklēt kultūras centra “Siguldas devons” zāli “Silva”, lai aplūkotu Ilonas Vīklandes (Ilon Wikland) ilustrāciju izstādi “Māja Hāpsalu”. Ekspozīcija skatāma Bērnu un jauniešu literatūras festivāla ietvaros. Plašāka informācija.

No plkst. 11.00 līdz 17.00 kultūras centra “Siguldas devons” foajē būs atvērts grāmatu tirdziņš. Plašāka informācija.

No plkst. 11.00 līdz 17.00 bērzu birzī pie kultūras centra “Siguldas devons” darbosies āra lasītava. Plašāka informācija.

No plkst. 11.00 līdz 17.00 Siguldas Jaunās pils dārzā būs iespēja doties orientēšanās spēlē pēc norvēģu autores Kristinas Rūšiftes (Kristin Roskifte) grāmatas “Visi skaitās” motīviem. Plašāka informācija.

Plkst. 11.30 Mores Tautas namā notiks vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbība – funkcionālais fitness. Nodarbību vadīs Inese Miltiņa. Nav nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.

Plkst. 11.30 Siguldas pils paviljonā Siguldas Bērnu un jauniešu literatūras festivāla ietvaros notiks stāstu puzles darbnīca “Stāstu stāsts” kopā ar rakstnieci Luīzi Pastori. Pasākums piemērots bērniem no piecu gadu vecuma. Izpārdots. Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 Zeltkalnos notiks tautas orientēšanās seriāls “Siguldas Kompass 2023”.

Plkst. 12.00 kultūras centra “Siguldas devons” “Digiti” zālē notiks pasākums “Kaķu darbnīca” Siguldas Bērnu un jauniešu literatūras festivāla ietvaros. Pasākums piemērots ģimenēm ar pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem. Tajā būs saruna ar Inesi Zanderi par un ap dzejoļu grāmatu “Kaķis uz klavierēm”. Plašāka informācijaIzpārdots.

Plkst. 12.30 Siguldas pils paviljonā Siguldas Bērnu un jauniešu literatūras festivāla ietvaros norisināsies pasākums “Skaņu grāmata”. Darbnīcas laikā bērni kopā ar mākslinieci Elīnu Skrapci iepazīs grāmatu “Skaļi, klusu, čukstus”, ieklausīsies dažādās skaņās, uzzīmēs tās vizuāli uz vienas lapas, kura tiks pārvērsta par grāmatiņas vāku. Plašāka informācijaIzpārdots.

Plkst. 13.00 Siguldas novada bibliotēkā būs tikšanās ar Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas ekspertiem (5+ un vecāku žūrija).

Plkst. 13.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas nodarbība jauniešiem ar Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta atzinumu. Iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 13.30 Bērnu un jauniešu literatūra festivāla stāstu darināšanas darbnīca ar igauņu rakstnieci Rēli Reinausu (Reeli Reinaus) kultūras centrā “Siguldas devons”. Ieteicamā auditorija – deviņi un vairāk gadi. Plašāka informācija.

Plkst. 13.30 Jāņa Čakstes ielā 1 Siguldā (iekšpagalmā) būs skatāma un skaitāma mudžizrāde visai ģimenei “Visi skaitās”. Plašāka informācija.

Plkst. 13.30 Siguldas pils paviljonā darbosies Masku darināšanas “Mītu maskēšanās” darbnīca ar lietuviešu rakstnieci Kotrīnu Zīli (Kotryna Zylė). Plašāka informācija.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā seniori varēs apmeklēt bezmaksas peldēšanas nodarbību pie treneres Anitas Veides. Iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 14.00 kultūras centra “Siguldas devons” zālē “Radix” būs baudāma izrāde “Netikumīgie. Jaunu cilvēku portreti dzejā”. Izrādes apmeklējums ieteicams jauniešiem, kuri sasnieguši 14 gadu vecumu. Plašāka informācija.

No plkst. 14.00 Mālpils Kultūras centrā notiks Senioru dienas svinības. Pasākuma laikā notiks prāta spēles un tiks sumināti jubilāri. Plkst. 16.00 seniorus iepriecinās dziedātājs un mūziķis Jānis Moisejs. Ieeja koncertā Siguldas novadā deklarētiem senioriem ir bez maksas, pārējiem – 7 eiro, arSiguldas novada ID iepriekšpārdošanā – 5 eiro. Biļetes pieejamas Mālpils Kultūras centrā pie klientu apkalpošanas speciālista.

Plkst. 15.00 Siguldas pils paviljonā norisināsies mūziķa Artura Gruzdiņa drošības priekšnesums “Drošāks es” ar dziesmām no dzejoļu grāmatas bērniem. Pasākums notiek Siguldas Bērnu un jauniešu festivāla norises ietvaros. Plašāka informācija.

Plkst. 17.30 Raiņa parkā Siguldā būs unikāla iespēja iedvesmoties un sadzirdēt vienam otru citādāk – norisināsies nepublicēto darbu lasījumi jauniešiem. Plašāka informācija.

No plkst. 18.00 līdz 22.00 Siguldas Jaunās pils dārzā varēs baudīt multimediju dzejoli “Grāmatu satikšanās”. Plašāka informācija.

Plkst. 19.00 Raiņa parkā Bērnu un jauniešu festivāla ietvaros norisināsies aktivitāte “Brīvrunu projekts”. Plašāka informācija.

 

Svētdien, 8. oktobrī

Plkst. 10.00 Siguldā notiks meistarklase “Aromāts iedvesmo – dabīgu smaržu gatavošanas darbnīcas”. Dabīgu smaržu gatavošanas darbnīcās ikvienam būs iespēja pagatavot sev piemērotākās dabīgās smaržas kopā ar sertificētu aromterapijas speciālisti un zīmola “Aroma Inspires” radītāju Signi Milleri. Dalība – bez maksas.Vietu skaits ierobežots, obligāta iepriekšēja pieteikšanās. Reģistrācija darbnīcām notiek tiešsaistē. Plašāka informācija.

Plkst. 10.00 kultūras centrā “Siguldas devons” turpināsies Bērnu un jauniešu literatūras festivāls. Šī diena sāksies ar nepublicēto darbu lasījumiem visai ģimenei. Plašāka informācija.

Plkst. 10.00 Siguldas pils paviljonā varēs piedalīties aktivitātē “Skaņu grāmata” – darbnīcā pēc ukraiņu autoru R. Romanišinas (Р. Романишин), A. Lesiva (А. Лесів) grāmatas “Skaļi, klusu, čukstus” kopā ar mākslinieci Elīnu Skrapci. Vēlāk (plkst. 12.30) pils paviljonā aicinām piedalīties stāstu puzles darbnīcā kopā ar rakstnieci Luīzi Pastori, bet plkst. 14.00 būs iespēja apmeklēt grāmatas “Otto brīnās” prezentāciju un koncertu ar autora Harija Petrocka un bērnu ansambļa “Podziņas” piedalīšanos. Plašāka informācija.

No plkst. 10.00 līdz 20.00 pie kultūras centra “Siguldas devons” varēs aplūkot interaktīvo lasīšanas strūklaku. Plašāka informācija.

Plkst. 11.00 kultūras centra “Siguldas devons” zālē “Digiti” gaidāms komiksu lasījums ar publikas iesaisti “Anna un Froga”, bet plkst. 14.00 – komiksu lasījums “Kinderlande”. Plašāka informācija.

Plkst. 11.30 kultūras centra “Siguldas devons” zālē “Radix” būs baudāma izrāde “Bruņinieks, kuram sāpēja zobi”. Plašāka informācija.

No plkst. 11.00 līdz 16.00 kultūras centrā “Siguldas devons” būs atvērts grāmatu tirdziņš. Vēl šajā laikā deju zālē varēs aplūkot interaktīvu izstādi mazajiem pētniekiem “Vai grāmatai ir knābis?”. Savukārt zālē “Silva” šajā laikā būs atvērta Ilonas Vīklandes (Ilon Wikland) ilustrāciju izstāde. No plkst. 11.00 līdz 17.00 Siguldas Jaunās pils dārzā būs iespēja doties orientēšanās spēlē pēc norvēģu autores Kristinas Rūšiftes (Kristin Roskifte) grāmatas “Visi skaitās” motīviem. Plašāka informācija.

No plkst. 12.00 līdz 14.00 kultūras centrā “Siguldas devons” darbosies Grāmatizdevēju skatuve, kurā plkst. 12.00 varēs apmeklēt aktivitāti “Vecmāmiņa, kas pārvērtās par kucēnu” – darbnīcu ar grāmatas ilustratori Katrīnu Ērlihu, plkst. 13.00 – komiksu darbnīcu ar mākslinieci Leldi Braķi-Klaverī, bet plkst. 14.00 norisināsies tikšanās ar autoru Gustu Ābeli. Plašāka informācija.

Plkst. 13.00 Siguldas pils kvartāla Dīķa mājā atklās izstādi “Anetes kiosks: stāsti, grāmatas, ilustrācijas un citas lietas”. Kopā ar Aneti svinēsim dubultsvētkus – Anetes pirmās retrospektīvās izstādes atklāšanu un mākslinieces vārda dienu. Plašāka informācija.

Plkst. 13.00 Siguldas novada Jaunrades centrā norisināsies darbnīca “Kā uzzīmēt dienasgrāmatu” kopā ar autori un mākslinieci Loti Vilmu Vītiņu. Plašāka informācija.

Plkst. 13.00 Turaidas muzejrezervātā notiks pūtēju ansambļa “Sigulda” brīvdabas koncerts. Lietus gadījumā koncerts nenotiks! Ieejas maksa Turaidas muzejrezervātā no 1,15 līdz 6 eiro.

Plkst. 14.00 Lēdurgas estrādē un tās apkārtnē notiks Putras diena. Tās laikā skatīsimies zemnieku saimniecības tehnikas parādi, spēkosimies spēka sacensībās, ciemosimies kaltē un degustēsim dažādas putras. Plašāka informācija.

No plkst. 18.00 līdz 22.00 Siguldas Jaunās pils dārzā varēs apmeklēt un izbaudīt multimediju dzejoli “Grāmatu satikšanās”. Plašāka informācija.

 

Izstādes

Allažu Tautas namā aplūkojama tekstilmākslinieces Anneles Slišānes izstāde “Deči”.

Inčukalna bibliotēkā skatāma fotogrāfes Inetas Klušas-Orlovskas izstāde “Klusie stāsti”, novadpētniecības izstāde “Latvietis, kurš prata savas tautas likteņus un ilgas akmenī kalt. Tēlniekam Kārlim Zālem – 135”, “Jubileja bērnu literatūras rakstniekam Otfrīdam Preisleram – “Baidies!””.

Inčukalna Tautas namā var aplūkot Vitas Ošas foto izstādi “Mīlestība ir dzīvības avots”.

Inciema bibliotēkā izlikta literāra izstāde “Mēs katrs kaut ko dārgu sirdī nesam… Rakstniecei, tulkotājai Elīnai Zālītei – 125”.

Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā eksponēta Ineses Birģeles gleznu izstāde “Ābols upē”.

Kultūras centrā “Siguldas devons” no 7. oktobra aplūkojama Ilonas Vīklandes (Ilon Wikland) ilustrāciju izstāde.

Krimuldas bibliotēkā izstādīta ekspozīcija “Bibliotēkas baisākie romāni”, kā arī izstāde “Mēs visi esam tik vienādi, bet savā būtībā tik dažādi. rakstniekam Albertam Belam – 85”.

Lēdurgas bibliotēkā visu oktobra mēnesi varēs apskatīt tematisko izstādi “Novadniekam Agrim Daņiļevičam – 60”.

Lēdurgas Kultūras namā skatāma Siguldas novada mākslinieku pop-up plenēra darbu izstāde.

Mālpils bibliotēkā apskatāmas literārās izstādes “Cilvēks pats ir savs spēks. Avots un zvaigzne. Rakstniekam Albertam Belam – 85” un “15. oktobris – Valsts valodas diena”.

Mālpils Kultūras izstāžu zālē no 8. oktobra būs skatāma stikla mākslinieces Andas Munkevicas darbu izstrāde “Ienirt”. Plašāka informācija.  

Siguldas dzelzceļa stacijas koprades laboratorijās no 6. oktobra būs apskatāma Raimonda Vinduļa izstāde “Posters of the day”. Plašāka informācija.

Siguldas Mākslu skolā “Baltais flīģelis” aplūkojama Siguldas un tuvāko novadu mūzikas un mākslas skolu pedagogu darbu izstāde “Pedagogs tuvplānā”, savukārt pirmā stāva gaitenī apskatāma Mākslas nodaļas 2. klašu audzēkņu darbu izstāde “Atpūties”.

Siguldas novada bibliotēkā skatāma Vijas Vāveres fotogrāfiju izstāde “Dabas pieskārieni”, tematiskā izstāde “Rakstu, zīmju, simbolu valoda”, “Svētki rudenī”, literāra izstāde “Rakstnieka saucēja balss. Rakstniekam Albertam Belam – 85”, kā arī Literārā izstāde bērniem un jauniešiem “Zelta rudens” un “15. oktobris – Valsts valodas diena”.

Siguldas novada Jaunrades centrā būs apskatāma izstāde “Zīnu Anatomija”. Plašāka informācija.

Siguldas pils kvartāla Dīķa mājā varēs iepazīties ar Anetes Meleces ilustrāciju oriģināliem izstādē “Anetes kiosks: stāsti, grāmatas, ilustrācijas un citas lietas”. Plašāka informācija.

Turaidas muzejrezervātā skatāma izstāde “Otrreiz dzimušie. Turaidas muzejrezervāta krājuma priekšmetu restaurācija un konservācija 1982.–2023. gads.”. Ieejas maksa – Turaidas muzejrezervāta biļete, kuras cena1,15 līdz 6 eiro.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi