×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-13
Šonedēļ Siguldas novadā: pasākumi un koncerti ģimenēm, grāmatas “Ilze” atvēršanas svētki un sportiskas norises

Šajās brīvdienās Siguldas novads piedāvā apvienot kultūru, sportu un mākslu ar kopīgi pavadītu laiku ģimenes lokā. Mazākie novadnieki un viesi varēs doties uz muzikālu uzvedumu, leļļu teātra izrādi vai iesaistīties citās aktivitātēs. Azartiskie un aktīvie iedzīvotāji varēs mesties sportiskos izaicinājumos. Nedēļas nogalē sagaidāmi trīs īpaši notikumi – novadnieka Agra Daņiļeviča jubilejas koncerts, romāna “Ilze” atvēršanas svētki un vietējāsgrupas “Zelta kniede” albuma prezentācijas koncerts. Paturiet prātā, cik svarīgi ir baudīt vienam otra klātbūtni, kopā pavadot kvalitatīvu laiku, un nav būtiski, vai tas ir koncerta apmeklējums vai pastaiga ar ģimeni un draugiem, galvenais ir kopā būšana.

Atgādinām, ka, dodoties pastaigās vai pārgājienos, iespējams piedalīties brīvdabas aktivitātē, cilpošanas spēlē “Izcilpo Siguldas novadu!”. Ar digitālās spēles palīdzību, izmantojot savā mobilajā ierīcē lietotni “Loquiz”, novadniekiem un pilsētas viesiem iespēja doties aptuveni četru kilometru garā pastaigā un izzināt Siguldas novadu. Plašāk par cilpošanas spēli.

 

Piektdien, 13. oktobrī

Plkst. 10.00 Siguldas novada bibliotēkā norisināsies “Lācēna Padingtona dzimšanas diena”.

Plkst. 16.00 Siguldas novada Jaunrades centrā novada jaunieši tiksies ar pašvaldības vadību un speciālistiem, lai uzklausītu un diskutētu par šī brīža aktualitātēm, padarītajiem darbiem un attīstības plāniem.

Plkst. 18.00 Siguldas pagasta Kultūras namā norisināsies muzikāls uzvedums bērniem “Ķepaiņiem pa pēdām”, kurā kopīgi noskaidrosim kādi talanti ir Čeizam, Rablam, Everestam un viņu draudzenītēm Sanijai un Sārai. Uzveduma īpašais viesis Vita Baļčunaite. Plašāka informācija. Biļetes cena – no 9 līdz 15 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē.Bērniem līdz viena gada vecumam ieeja bez maksas. 

Plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks horeogrāfa Agra Daņiļeviča jubilejas koncerts “Manas tautas dejas”. Koncerta laikā varēs redzēt dejas, ko horeogrāfs ir radījis dažādiem kolektīviem laikā no 1981. gada līdz šodienai. Plašāka informācija. Biļetes cena – no 10 līdz 30 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē.

Plkst. 20.00 Siguldā, Zinātnes ielā 11, bārā “Kussh Brewery” notiks zolītes vakars, kurā laipni gaidīts ikviens spēlēt gribētājs. Dalībnieki aicināti pieteikt dalību iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi info@kusshbrewery.com vai zvanot uz tālruņa numuru 20381828.

 

Sestdien, 14. oktobrī

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbības cilvēkiem ar invaliditāti. Iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26879835.

Plkst. 10.00 Siguldas 1. pamatskolā norisināsies Latvijas kausa 2. posms un Latvijas amatieru līgas 2. posms galda hokejā.

Plkst. 12.00 Anšlava Eglīša ekspozīcijā Inciemā ar romāna “Ilze” pirmpublicējumu Latvijā tiks svinēta Anšlava Eglīša 117. dzimšanas diena. Plašāka informācija. Ieeja pasākumā – bez maksas.

Plkst. 12.00 Sudas purva austrumos notiks tautas orientēšanās seriāls “Siguldas Kompass 2023”.

Plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēkā būs ģimenes diena – lasīšanas veicināšanas programmas “La(p)sa” nodarbība ar leļļu teātra izrādi un radošo darbnīcu. Plašāka informācija.

Plkst. 18.00 Mālpils Kultūras centrā notiks grupas “Zelta kniede” albuma “Atmiņu pērles” prezentācijas koncerts. Pasākuma īpašie viesi – grupas “Klaidonis” un “Sestā Jūdze”. Plašāka informācija. Biļetes cena – 15 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē.

 

Izstādes

Allažu Tautas namā aplūkojama tekstilmākslinieces Anneles Slišānes izstāde “Deči”.

Allažu bibliotēkā apskatāma tematiskā izstāde “Dzimtā valoda!”.

Inčukalna bibliotēkā skatāma fotogāfes Inetas Klušas-Orlovskas izstāde “Klusie stāsti”, novadpētniecības izstāde “Latvietis, kurš prata savas tautas likteņus un ilgas akmenī kalt. Tēlniekam Kārlim Zālem – 135”, “Jubileja bērnu literatūras rakstniekam Otfrīdam Preisleram – “Baidies!””.

Inčukalna Tautas namā līdz 15. oktobrim var aplūkot Vitas Ošas foto izstādi “Mīlestība ir dzīvības avots”.

Inciema bibliotēkā izlikta literāra izstāde “Mēs katrs kaut ko dārgu sirdī nesam… Rakstniecei, tulkotājai Elīnai Zālītei – 125”.

Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā eksponēta Ineses Birģeles gleznu izstāde “Ābols upē”.

Kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma Ilonas Vīklandes (Ilon Wikland) orģināldarbu izstāde “Māja Hāpsalu”, kurā ir redzamas vairāk nekā 50 veidotās ilustrācijas. Starp tām arī lidinās Karlsons pa mājas jumtiem. Plašāka informācija.

Krimuldas bibliotēkā izlikta izstāde “Bibliotēkas baisākie romāni”.

Lēdurgas bibliotēkā visu oktobri varēs apskatīt tematisko izstādi “Novadniekam Agrim Daņiļevičam – 60”.

Lēdurgas Kultūras namā skatāma Siguldas novada mākslinieku pop-up plenēra darbu izstāde.

Mālpils bibliotēkā līdz 20. oktobrim apskatāmas literārās izstādes “Cilvēks pats ir savs spēks. Avots un zvaigzne. Rakstniekam Albertam Belam – 85” un “15. oktobris – Valsts valodas diena”.

Mālpils Kultūras izstāžu zālē apskatāma stikla mākslinieces Andas Munkevicas darbu izstrāde “Ienirt”. Plašāka informācija.  

Siguldas dzelzceļa stacijas koprades laboratorijās apskatāma Raimonda Vinduļa izstāde “Posters of the day”. Plašāka informācija.

Siguldas Mākslu skolā “Baltais flīģelis” aplūkojama Siguldas un tuvāko novadu mūzikas un mākslas skolu pedagogu darbu izstāde “Pedagogs tuvplānā”, savukārt pirmā stāva gaitenī apskatāma Mākslas nodaļas 2. klašu audzēkņu darbu izstāde “Atpūties”.

Siguldas novada bibliotēkā apskatāma tematiskā izstāde “Rakstu, zīmju, simbolu valoda”, “Svētki rudenī”, literāra izstāde “Rakstnieka saucēja balss. Rakstniekam Albertam Belam – 85”, kā arī Literārā izstāde bērniem un jauniešiem “Zelta rudens” un “15. oktobris – Valsts valodas diena”. “Vai grāmatai ir knābis?” – jūs varat uzzināt Latvijas Nacionālās bibliotēkas interaktīvajā izstādē.

Siguldas novada Jaunrades centrā būs apskatāma izstāde “Zīnu Anatomija”, kurā var iepazīt, kas ir zīns, apskatīt piemērus un iemācīties radīt tādu pašam. Plašāka informācija.

Siguldas pils kvartāla Dīķa mājā iespējams iepazīties ar Anetes Meleces ilustrāciju oriģināliem izstādē “Anetes kiosks: stāsti, grāmatas, ilustrācijas un citas lietas”. Plašāka informācija.

Turaidas muzejrezervātā līdz 15. oktobrim apskatāma izstāde “Otrreiz dzimušie. Turaidas muzejrezervāta krājuma priekšmetu restaurācija un konservācija 1982.–2023. gads.”. Ieejas maksa – Turaidas muzejrezervāta biļete, kuras cena1,15 līdz 6 eiro.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi