×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-20
Rudens brīvlaiks Siguldas novadā bērniem un ģimenēm

Latvijas skolās šoruden brīvlaiks būs no 23. līdz 27. oktobrim. Šajā laikā Siguldas novadā skolēniem un viņu ģimenēm ir ne vien plašs tūrisma piedāvājums, bet arī radošas, izzinošas un relaksējošas aktivitātes.

 

Darbnīcas un galda spēles

Skolēnu brīvlaika nedēļa dienas centrā “Gauja” iesāksies aktīvi un radoši.  Pirmdien, 23. oktobrī, dienas centrā notiks ziepju darināšanas darbnīca kopā ar Siguldas novada dabīgās kosmētikas ražotāju “RONTO”. Bērniem un jauniešiem bez maksas būs iespēja saturīgi, radoši un izglītojoši pavadīt laiku un pagatavot sev īpašas, dažādu formu, krāsu un smaržu dabīgās ziepes. Darbnīca būs atvērta no plkst. 14.00 līdz 16.00.

Vēl šajā dienā no plkst. 16.00 līdz 18.00 dienas centrā “Gauja” viesosies jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” (turpmāk tekstā – JIC “Mērķis”) pārstāvji, kuri kopā ar bērniem spēlēs galda spēles un sarunās pavadīs pēcpusdienu.

Siguldas novada Jaunrades centra JIC “Mērķis” skolēnu rudens brīvdienās gaidīs ciemos bērnus un jauniešus, lai kopā spēlētu galda spēles, plānotu projektus un dotos piedzīvojumā svaigā gaisā. Visas nedēļas garumā būs iespēja iziet “Actionbound” trasi un saņemt veicināšanas balviņas. JIC “Mērķis” Siguldā, Raiņa ielā 3, apmeklētājiem atvērts katru darba dienu no plkst. 14.00 līdz 19.00.

Bibliotēku piedāvājums

Piedāvājumu skolēniem sarūpējušas arī vairākas novada bibliotēkas. Inčukalna bibliotēkā 23. oktobrī plkst. 17.00 sāksies trešais prāta spēļu turnīrs bērniem “Inčukalna gudrais”.

Allažu bibliotēkā 24. oktobrī plkst. 13.00 sadarbībā ar Inčukalna bibliotēku norisināsies “Droša interneta meistarklase”.

Siguldas novada bibliotēkā pirmdien, 23. oktobrī, plkst. 9.30 un 10.30 notiks lasīšanas veicināšanas programmas “La(p)sa” nodarbība sadarbībā ar Siguldas pilrmsskolas izglītības iestādēm. Savukārt 26. un 27. oktobrī Siguldas novada bibliotēka aicina uz radošajām pēcpusdienām. Nodarbības notiks 26. un 27. oktobrī visas dienas garumā – no plkst. 10.00 līdz 17.00. Radošo nodarbību laikā katram būs iespēja izveidot rokdarbus rudens noskaņās. Bibliotēkā skatāma arī literārā izstāde bērniem un jauniešiem “Baismīgi šausmīgas grāmatas” un interaktīvā izstāde “Vai grāmatai ir knābis?”.

Lēdurgas bibliotēkā brīvlaika nedēļā īstenos ideju, kas aizgūta, iedvesmojoties no Siguldas Bērnu un jauniešu literatūras festivāla masku darināšanas darbnīcas. Bibliotēkas darba laikā (otrdien no plkst. 9.00 līdz 17.00, ceturtdien no plkst. 10.00 līdz 18.00, piektdien no plkst. 9.00 līdz 17.00 un sestdien no plkst. 12.30 līdz 15.00) bērni bērniem piedāvās izgatavot maksas.

Savukārt Allažu bibliotēkā ceturtdien, 26. oktobrī, plkst. 10.00  notiks lasīšanas veicināšanas programmas “La(p)sa” izzinoša un radoša nodarbība “Skani mana valodiņa!” kopā ar Allažu pamatskolas pirmsskolas grupu audzēkņiem.

Izzinošas izstādes

Brīvlaikā noteikti ir jāizmanto iespēja apmeklēt kultūras centru “Siguldas devons”, kurā ir skatāma Ilonas Vīklandes oriģināldarbu izstāde “Māja Hāpsalu”. Izstādē redzamas vairāk nekā 50 Ilonas Vīklandes veidotās ilustrācijas. Šī ir pirmā reize, kad mākslinieces oriģināldarbi ir atceļojuši uz Latviju. Ja kādam liekas, ka viņš nepazīst Ilonu Vīklandi, tad tā varbūt nemaz nav taisnība. Jo gandrīz ikviens pazīst Karlsonu vai Ronju laupītājmeitu. Un tieši Ilona Vīklande ir tā, kas ilustrējusi mums visiem tuvās zviedru rakstnieces Astridas Lindgrēnes grāmatas “Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta”, “Ronja – laupītāja meita”, “Trokšņu ciema bērni”, “Brāļi Lauvassirdis” un daudzas citas.

Siguldas pils kompleksa Dīķa mājā no otrdienas līdz ceturtdienai no plkst. 10.00 līdz 14.00 un no piektdienas līdz svētdienai no 10.00 līdz 17.00 bez maksas ir iespēja apmeklēt interaktīvo izstādi “Anetes kiosks: stāsti, grāmatas, ilustrācijas un citas lietas”, kuras autore ir Latvijas laikmetīgās ilustrācijas zvaigzne – Anete Melece.

 

Sākoties rudens brīvlaikam, apmeklējiem būs pieejams peldbaseins Krimuldas Sporta centrā. Katru dienu bērni un pieaugušie aicināti baudīt peldbaseina siltos ūdeņus un atpūsties karstajās pirtīs. 

Papildus tam novadā esošos sporta centros varēs baudīt ikdienas piedāvājumu un pavadīt laiku sportiskās aktivitātēs, vingrojot, skrienot, priecājoties ģimenes vai draugu lokā.

Inčukalna Tautas namā 27. oktobrī plkst. 18.00 varēs noskatīties animācijas filmu visai ģimenei “Slavenais lāču iebrukums Sicīlijā”. Biļetes cena – 3 eiro. Biļetes var iegādāties Inčukalna Tautas namā.

Siguldas novadā ikkatrs spēs atrast sev ko tīkamu un saistošu. Tāpēc ieskaties Siguldas novada Tūrisma informācijas centra piedāvājumā un saplāno brīvdienas katrai nedēļas dienai. Plašāka informācija lasāma šeit.

Dodoties pastaigās, aicinām izmantot lietotni “Loquiz” un piedalīties brīvdabas aktivitātē “Izcilpo Siguldas novadu!”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi