×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-11-21
Krēslas stundas lasījums Siguldas novada bibliotēkā

Šā gada Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas tēma bija „Nākotne Ziemeļvalstīs”. Siguldas novada bibliotēkā par nākotni – tuvāku un tālāku – cilvēka dzīvē un dabā (dabas resursiem) runāja gan Rītausmas stundas lasījumos, gan Krēslas stundas pasākumā „Norvēģijas ģeogrāfija: dabas un cilvēka attiecības”. Pasākumus papildināja ziemeļnieciskā noskaņa fotogrāfiju izstādē „Teiksmainā Norvēģija”.

15.novembra novakarē Krēslas stundas” pasākumā bibliotēkā viesojās ģeogrāfijas maģistre Arta Krūmiņa, kura studējusi Trumses Universitātē (Norges arktiske universitet, Tromsø), lai pastāstītu par Norvēģijas ģeogrāfiju, cilvēka un dabas attiecībām, kā arī sniedza ieskatu par vikingu un sāmu kultūras attīstību. Stāstījumu Arta bagātīgi papildināja ar sava studiju pētījuma materiāliem. Jāmin, ka izstāžu telpā esošā foto izstāde Teiksmainā Norvēģija” ilustratīvi papildināja Artas stāstījumu un prezentāciju – atspoguļojot Norvēģijas krāšņo dabu – kalnus, fjordus un ūdenskritumus, kā arī Norvēģijas vidienes kultūru un tradīcijas.

Pasākuma noslēgumā tika iedegtas sveces un lasīta grāmata – tāpat kā vairākos tūkstošos citās bibliotēkās Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs. Šogad Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas Krēslas stundas lasījumā – fragments no somu autora Emmija Iteranta grāmatas Ūdens atmiņa”. Grāmata lasītāju aizved tālā nākotnē, kur notikusi liela ekoloģiska katastrofa un stāsta sižets mudina domāt par ikviena ietekmi uz vidi, tās resursu ilgtspējīgu uzturēšanu. Netieši tas sasaucas ar pasākuma vieses Artas Krūmiņas citēto sāmu tautas sakāmvārdu: Lidojošs putns vienmēr kaut ko atradīs, putns, kas palicis mājās, neatradīs neko”.

Esam iepazinuši tuvāk vēl vienu ziemeļu zemju stūrīti, atklājuši mūsu tautu vēstures un tradīciju kopīgās iezīmes un atšķirības, kā arī kopā lasījuši grāmatu un mazliet paraudzījušies nākotnē.

Foto izstāde Teiksmainā Norvēgija” bibliotēkā skatāma līdz 30. decembrim.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi