×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-11-28
Informācija par atkritumu apsaimniekošanu Siguldas novadā

Palielinoties valsts noteiktajam dabas resursu nodoklim, līdz 2020.gadam Latvijā būtiski pieaugs arī maksa par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, tādēļ iedzīvotājiem savlaicīgi jāuzsāk atkritumu šķirošana, radot iespēju maksāt mazāk par nešķiroto atkritumu apsaimniekošanu savās mājsaimniecībās.

Saistošie noteikumi „Par atkritumu apsaimniekošanu Siguldas novadā” nosaka, ka Siguldas novadā dažāda veida atkritumus apsaimnieko pašvaldības SIA „Jumis” – šķirotos un nešķirotos sadzīves atkritumus, pieņem būvgružus, bīstamos, lielgabarīta un zaļos atkritumus, kā arī veic asenizācijas pakalpojumus. Pašvaldības saistošie noteikumi paredz, ka katrai novada daudzdzīvokļu dzīvojamajai mājai, privātmājai vai juridiskai personai (uzņēmumam) ir jābūt noslēgtam līgumam ar atkritumu apsaimniekotāju par atkritumu izvešanu. Ja šāda līguma nav, var tikt uzlikts sods – no 70 līdz 1000 eiro fiziskām personām un no 280 līdz 2100 eiro juridiskām personām. Lai ierobežotu nesankcionētu atkritumu izmešanu, Siguldas novada pašvaldība plāno izvietot pagaidu novērošanas kameras pie atkritumu laukumiem, lai sodītu tos iedzīvotājus, kuri nav noslēguši līgumus ar atkritumu apsaimniekotāju un savus atkritumus izmet atkritumu novietnēs, par kuru izvešanu maksā citi novada iedzīvotāji.


Atkritumu šķirošana Siguldas novadā

Mājsaimniecībās lielāko daļu atkritumu veido sadzīves atkritumi, kurus iedzīvotāji, noslēdzot līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju, var nešķirotā veidā ievietot savos piemājas atkritumu konteineros, saskaņā ar līgumu par pakalpojumu veicot ikmēneša maksājumu. Šie atkritumi tiek apglabāti atkritumu poligonā „Getliņi Eko”.

Mājsaimniecībām, kuras vēlas samazināt savus izdevumus par nešķiroto atkritumu nodošanu, ir iespēja atkritumus šķirot un ievietot tos īpašos konteineros bez maksas – šim mērķim Siguldas novadā pieejami 84 zaļi konteineri stiklam, 39 dzelteni konteineri plastmasai (PET pudelēm) un 13 zili konteineri papīram un kartonam. Tāpat šķirotos atkritumus var bez maksas nodot atkritumu šķirošanas laukumā „Zemdegas”, Siguldas pagastā, kas atvērts otrdienās no plkst.14.00 līdz 16.00 un sestdienās no plkst.10.00 līdz 14.00.

Lai veicinātu nešķiroto sadzīves atkritumu apjoma samazināšanos, Siguldas novadā nākotnē plānots papildināt šķiroto atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, ieviešot bioloģisko atkritumu konteinerus un izbūvējot bioloģisko atkritumu pārstrādes laukumu zaļajiem atkritumiem, piemēram, lapām un bojātajiem dārzeņiem, kā arī ēdiena atlikumiem.


Iespēja saņemt pašvaldības atbalstu atkritumu novietņu sakārtošanai

Pašvaldība aicina daudzdzīvokļu namu iedzīvotājus vienoties par kopīgu atkritumu laukumu izveidošanu un apsaimniekošanu, piemēram, iekārtojot slēgtas, tikai konkrēto namu iedzīvotājiem pieejamas atkritumu konteineru vietas, kurās pieejami konteineri gan nešķirotajiem, gan šķirotajiem sadzīves atkritumiem. Atgādinām, ka pašvaldība ar līdzfinansējumu no 50% līdz 90% apmērā atbalsta daudzdzīvokļu namu iedzīvotājus, kas vēlas sakārtot daudzdzīvokļu namu iekšpagalmus, tostarp atkritumu tvertņu novietnes, iebraucamos ceļus un stāvlaukumus. Plašāka informācija par pašvaldības sniegto atbalstu pieejama pie pašvaldības nekustamā īpašuma speciālistes Natālijas Balodes pa tālruni 67800947.


Bezmaksas elektropreču, lielgabarīta un citu atkritumu nodošana

Papildu bez maksas pieejamajiem stikla, plastmasas un papīra konteineriem Siguldas novada iedzīvotāji atkritumu apsaimniekošanas laukumā „Zemdegas”, Siguldas pagastā, otrdienās no plkst.14.00 līdz 16.00 un sestdienās no plkst.10.00 līdz 14.00 bez maksas var nodot polietilēnu, logu stiklu, metālu, baterijas, akumulatorus, luminiscentās spuldzes, auto riepas un nolietotās elektropreces. Nododot elektropreces, tām ir jābūt pilnā komplektācijā, neizjauktām.

Pašvaldības SIA „Jumis” sadarbībā ar pašvaldību trīs reizes gadā organizē īpašas akcijas, kuru laikā iedzīvotāji var bez maksas nodot lielgabarīta atkritumus atkritumu šķirošanas laukumā „Zemdegas”.

Plašāka informācija par atkritumu apsaimniekošanu Siguldas novadā pieejama pašvaldības SIA „Jumis”, zvanot uz tālruni 67972286.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi