×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-03-30
Siguldas Valsts ģimnāzija uzvar pirmajā Skolu orientēšanās kausa posmā

Trešdien, 29.martā, ar teju trīssimt skolēnu dalību noslēdzies Latvijas Skolu orientēšanās kausa pirmais posms, kas notika Rīgā, Lucavsalā, un pulcēja kopumā 37 Rīgas apkārtnes skolas. Visātrākie un precīzākie, skolai izcīnot pirmo vietu, bijaSiguldas Valsts ģimnāzijasizglītojamie.

Starts sacensībām tika dots Lucavsalā, kur pulksten 12.00 uz starta līnijas, spītējot aukstajam un vējainajam laikam, stājās pirmie dalībnieki četrās vecuma grupās – tie, kam 12 gadi un jaunāki (SV4 grupa), tie, kam no 13 līdz 14 gadiem (SV3 grupa), tie, kam no 15 līdz 16 gadiem (SV2 grupa), un tie, kam 17 līdz 19 gadi (SV1 grupa).

Latvijas Skolu orientēšanās kausa pirmā posma kopvērtējumā vislielāko punktu skaitu – 2867 – ieguva Siguldas Valsts ģimnāzijas izglītojamie, apsteidzot otrās vietas ieguvēju – Mežciema pamatskolu – par vairāk nekā 80 punktiem. Tikmēr trešajā vietā ierindojās Rīgas 64.vidusskola ar 2729 punktiem.

Starp jaunietēm (S1 grupa) pārliecinošu uzvaru 2,1 kilometru garajā distancē pa Lucavsalas parku izcīnīja Magda Cigle no Siguldas Valsts ģimnāzijas, finišējot pēc deviņām minūtēm un 40 sekundēm. Jaunieši (V1 grupa) tikmēr savu orientēšanās prasmi pierādīja 2,8 kilometru garā distancē. Par spēcīgāko tika titulēts Uldis Upītis, kurš finišēja pēc 10:24, otrās vietas ieguvēju Kristapu Bruneru no Siguldas Valsts ģimnāzijas apsteidzot par 45 sekundēm.

Arī starp meitenēm vecumā no 15 līdz 16 gadiem (S2 grupa) uzvaru izcīnīja izglītojamā no Siguldas Valsts ģimnāzijas Kristīne Brunere, kura 1,9 kilometru garo distanci veica 8 minūšu un 31 sekundes laikā.

Jauniešiem bija iespēja veikt ne tikai obligāto orientēšanās distanci, bet piedalīties arī orientēšanās labirintā un izzinošā un aizraujošā orientēšanās spēlē par Rīgas apkaimēm. Par dabas aizsardzības jautājumiem skolēnus izglītoja Latvijas Valsts meži galvenais cīnītājs pret atkritumiem mežos – Cūkmens –, bet pirmos soļus militārajā karjerā ierādīja Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi