×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-04-21
Amatu diena Siguldas 1.pamatskolā

13.aprīlī Siguldas 1.pamatskolā notika tradicionālā Amatu diena, kur 7.-9.klašu skolēniem tika dota iespēja iepazīt dažādas skolas un to piedāvātās izglītības iespējas. Protams, visaktuālāk tas ir 9.klašu audzēkņiem, jo viņiem ir jāizlemj, ko darīt pēc devītās klases absolvēšanas.

 

Amatu dienas svinīgajā atklāšanas ceremonijā Siguldas novada domes Izglītības pārvaldes pārstāve Sandra Ķirule stāstīja skolēniem par Domes piedāvātajām iespējām nodarbinātībai vasarā, bet Bobsleja un kamaniņu trases direktors Dainis Dukurs sveica skolēnus ar iedvesmojošu runu, aicinot ticēt saviem sapņiem un nebaidīties. Skola dāvanā no Dukuru ģimenes saņēma volejbola bumbas, kas noderēs sporta stundās un atpūtas brīžos.

Šogad ar savu piedāvājumu mūs iepazīstināja trīs skolas: Valmieras tehnikums, Cēsu profesionālā vidusskola, Sarkanā Krusta medicīnas koledža, kā arī pie mums ciemojās Bobsleja un kamaniņu trases direktors Dainis Dukurs, skeletonists Tomass Dukurs un ledus meistars Jānis Skrastiņš.

Skolēni ar interesi iepazina dažādos piedāvājumus, ko skolas bija sagatavojušas. Gan Cēsu profesionālajai vidusskola, gan Sarkanā Krusta medicīnas koledža bija parūpējusies par ļoti interesantu praktisku darbošanos jauniešiem. Cēsu profesionālās vidusskolas komanda lika salikt krēsliņu gan puišiem, gan meitenēm – kurš šo uzdevumu veiks ātrāk, uzdeva jautājumus, uz kuriem skolēniem vajadzēja atbildēt, par to saņemot smaidiņus. Par sakrātajiem smaidiņiem saņēma mazas balviņas – konfektes.

Arī Sarkanā Krusta medicīnas koledža nāca ar savām aktivitātēm: cilvēka maketu, kurā skolēni varēja pārbaudīt savas zināšanas par iekšējiem orgāniem. Visvairāk viņiem patika iespēja pamēģināt atrast vēnu, kas izveidota mākslīgajā rokā, un trāpīt tajā. Par šo uzdevumu skolēni saņēma dažādas balviņas: gan pildspalvas, gan uzlīmes, gan roku dezinfekcijas līdzekļus, kas noderēja pēc savu roku aplūkošanas īpašajā gaismā, kas rāda roku tīrību. Daži aizdomājās par roku higiēnu pēc tam, kad bija savas rokas tur aplūkojuši.

Valmieras tehnikuma audzēkņi skolēnus sadalīja grupās, kur lika izveidot dažādus plakātus par kartupeļa dzīvi no iesēšanas līdz pusdienu galdam. Skolēniem bija jāizveido plakāts, jāizdomā grupas nosaukums un pēc tam savs plakāts jāprezentē. Labākā grupa ieguva mazu balviņu un aktīvākie zīmētāji katrā grupā saņēma balvā pildspalvu.

Sarunā ar Dukuru ģimenes pārstāvjiem un ledus meistaru Jāni skolēniem bija iespēja uzzināt gan par skeletonu, gan par fizisko sagatavošanos sacensībām, gan par to, kā var kļūt par skeletonistu.  Noskaidrojām, ka sportistam ir jābūt ne tikai labā fiziskā formā, bet arī ļoti mērķtiecīgam, ar vēlmi sasniegt labus panākumus. Skolēniem bija iespēja apskatīt, pataustīt un apgulties uz īsta skeletona, kas braucis šī gada čempionātos, aplūkot citus piederumus: formu, kedas, ķiveri, kā arī uzdot sev interesējošus jautājumus gan Tomasam Dukuram, gan Dainim Dukuram, gan ledus meistaram Jānim. Iesākumā skolēni bija bikli, bet, sarunai attīstoties, arī radās vairāk jautājumu, un reizēm pat pietrūka laika, jo viens jautājums veda pie nākamā.

Šī Amatu diena ir nozīmīgs pasākums skolas dzīvē, jo dod skolēniem iespēju savā skolā redzēt un iepazīt citu skolu pieredzi. Kādam noteikti palīdz izlemt, ko darīt tālāk vai kas būtisks viņam vēl jāapgūst, lai kļūtu par to, ko vēlas.

Skolas direktors Valters Mačs un skolas kolektīvs saka lielu paldies visiem lektoriem, kuri atbalstīja skolu ar savu dalību Amatu dienās!
 

Informāciju sagatavoja:
Sintija Stāmere, 8.b klases audzinātāja

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi