×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-10-06
Siguldas Valsts ģimnāzijas delegācija viesojas Vācijas sadraudzības pilsētā

Draudzība starp Siguldas Valsts ģimnāziju un Annas Frankas vārdā nosaukto Tessinas Reģionālo skolu aizsākās jau tālajā 1987.gadā. Šogad septembrī Tessinā (Vācijā) tika svinēta šīs draudzības 30 gadu jubileja.

3.oktobris Vācijā ir svētku diena, tiek atzīmēta vācu vienības diena, kad 1990.gadā Vācija atkal kļuva par vienotu valsti. Šīs dienas vakarā Siguldas Valsts ģimnāzijā tikās 7. un 8.klašu skolēni un viņu vecāki, lai dalītos atmiņās un izvērtētu skolēnu apmaiņas braucienu uz Vācijas pilsētas Tessinas Reģionālo skolu no 16. līdz 24.septembrim. Apmaiņas programmā, pateicoties skolēnu vecāku un Siguldas novada pašvaldības atbalstam, piedalījās 21 skolēns un divas vācu valodas skolotājas (Dzintra Meldere un Aira Langenfelde). Nu jau šī sadarbība turpinās vairākās paaudzēs, jo šī gada projekta dalībnieku sastāvā piedalījās jau pirmo apmaiņas projektu dalībnieku bērni. Sindijas Turauskas mamma piedalījās pirmajā sadarbības projekta reizē 1987.gadā, bet Ernesta Gustava Ādamsona tētis nākamajā sadarbības reizē, tāpat sadarbībā iesaistās jau bijušo dalībnieku brāļi un māsas, piemēram, Marija Čiževska, turpinot kopt un attīstīt Siguldas Valsts ģimnāzijas tradīcijas un vērtības.

Šī projekta laikā šogad skolēniem bija iespēja uzlabot savas svešvalodu zināšanas, atrodoties vidē, kur tiek runāts vāciski vai angliski. Priekšpusdienās skolēni darbojās arī četrās interesantās un izglītojošās darba grupās – apmeklēja dabas un vides aizsardzības parku Gustrovā. Tur pieredzējušu darbinieku vadībā pētīja ūdens kukaiņu dzīvi, izsekoja savvaļas dzīvnieku gaitas. Skolēni praktiski izveidoja kukaiņu māju – viesnīcu, izpētot, kādiem kukaiņiem kādas mājas nepieciešamas.

Mākslas nodarbībā veidoja uzskates materiālus no dabā atrodamajām lietām. Realizējot kultūras projektu, mācījās bungot pazīstamu afrikāņu mūziku, breikoja un zīmēja grafiti.

Interesanta un noderīga pieredze tika iegūta roņu pētniecības stacijā Varnemindē, skolēni iepazinās ar roņu dzimtas dzīvnieku ieradumiem, barošanos un ieguva informācija par roņu dzīvi Baltijas jūrā.

Tika apmeklēta arī Šverīnas pils (tajā atrodas Meklenburgas – Priekšpomerānijas federālās zemes parlaments, skaistākais visā Vācijā) un apskatītas skaistākās pilsētas vietas. Tāpat arī sadarbības programmas projektā tika iekļauta Rostoka kā Rīgas sadarbības pilsēta.

Protams, visvairāk laika tika veltīts tieši Tessinas (kā tessinieši paši saka, ziedu pilsētas) izzināšanai. Iepazīšanās ar pilsētas vēsturi un attīstību notika pieņemšanā pie pilsētas birģermeistares Zuzannas Drēgeres; turpinājumā skolēni piedalījās atraktīvā pilsētas rallijā, kurā bija nepieciešams atrast konkrētus vēsturiskus vides objektus un mūsdienās radītas vietas, gan arī kopā ar savu jauno vācu draugu vai draudzeni pastaigājoties pa pilsētu, iepazīstot jauniešu aktīvās atpūtas iespējas.

Projekta noslēguma pasākumā piedalījās un dalījās atmiņās Tessinas reālskolas pedagogi; vācu skolēni kā dāvanu bija sagatavojuši projekta video; visi dalībnieki prezentēja realizētos projektus un kopā svinēja jubileju.

Skolēniem šis brauciens bija lieliska iespēja pierādīt draudzību starp divām Eiropas Savienības tautām, dibināt jaunus kontaktus, un skolēni jau priecājas par nākamo plānoto tikšanos pēc gada Siguldā.

Mēs vēlamies pateikties visiem Tessinas skolas skolotājiem, kuri projekta vadītāja Andreas Hinkfoth Pedd vadībā iesaistījās sadarbībā, arī skolas direktoram Ulriham Ciolkovskim un Tessinas jaunajai birģermeistarei Zuzannai Drēgerei, jo viņu klātbūtne bija jūtama visu projekta laiku.

Taču vissirsnīgākie paldies mūsu skolas 7. un 8.klašu skolēnu vecākiem, kuri ieinteresēti atbalstīja šo sadarbību, un, protams, skolēniem, kuri pierādīja savas spējas sadarboties, aktīvi iesaistīties darba grupās un radošajās darbnīcās, prezentēja mūsu skolu un Siguldu un pierādīja, ka draudzība vienmēr būs vērtība, kura ir jāattīsta un jākopj.

Uz tikšanos nākamajā gadā!

Informāciju sagatavoja:
delegācijas vadītāja, vācu valodas skolotāja
Dzintra Meldere


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi