×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-01-04
Gājēju drošībai pie vairākām gājēju pārejām uzstādīti jauni atstarojoši elementi

Siguldas novada pašvaldība pērnā gada rudenī pilsētas centrā pie vairākām gājēju pārejām uzstādīja atstarojošas figūras, lai automašīnu vadītājiem atgādinātu savlaicīgi samazināt braukšanas ātrumu un vajadzības gadījumā apstātos, ļaujot gājējiem droši šķērsot gājēju pāreju. Esošie elementi papildināti ar vēl trīs jauniem un, lai satiksmes dalībnieki pie atstarojošo elementu klātbūtnes nepierastu, daži no elementiem mainījuši savu lokāciju un krāsojumu.

Kopumā Siguldas novadā uzstādīti jau astoņi atstarojošie dizaina elementi un patlaban tie atrodas pie šādām gājēju pārejām:

  • Krišjāņa Barona, Ata Kronvalda un Skolas ielas krustojumā;
  • pie bērnudārza “Saulīte” gājēju pārejas Institūta ielā;
  • Ausekļa un Rūdolfa Blaumaņa ielas krustojumā pie gājēju pārejas;
  • Lakstīgalas ielā pie bērnudārza “Ābelīte”;
  • pie Siguldas 1. pamatskolas gājēju pārejas Pulkveža Brieža ielā;
  • Raiņa ielā iepretim pašvaldības Pakalpojumu centram;
  • pretī Jāņa tirgum;
  • pie autobusa pieturas iepretim Allažu pamatskolai.

Trīs jaunie cilvēciņi ieguvuši arī citu krāsojumu – tiem ir oranžas jaciņas, baltas bikses un tumšas cepures. Figūrās, tāpat kā iepriekš, iestrādāti atstarojoši elementi.

Šī ideja aizgūta no Eiropas Savienības valstīm, kur šādas figūras izvietotas vietās, lai pievērstu autovadītāju uzmanību gājējiem. Atstarojošo elementu izvietojums mainīsies, lai akcijas veidā aktualizētu pārvietošanās drošību dažādās vietās gan pilsētā, gan pagastos.

Jau ziņots, ka atstarojošie dizaina elementi ir tikai daļa no kopējiem satiksmes mierināšanas risinājumiem. Lai veicinātu visu satiksmes dalībnieku savstarpējo saskarsmi un uzlabotu mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošību pilsētā, ir veiktas izmaiņas pilsētas centrā, samazinot braukšanas ātrumu līdz 30 kilometriem stundā. Tāpat ielās, kur nav gājēju celiņu un velojoslu, izvietoti Ceļu satiksmes drošības direkcijas sociālās kampaņas informatīvie plakāti “Tuvāk NĒ!”. Satiksmes mierināšanas risinājumi ieviesti arī Rožu ielā, Pulkveža Brieža un Rīgas ielas krustojumā, Pils ielā, Atbrīvotāju ielā posmā no Līvkalna līdz Krišjāņa Barona ielai, kā arī Parka un Ata Kronvalda ielas krustojumā, kur izveidots paceltais krustojums.


© www.sigulda.lv


Pasākumi