×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-10
Šonedēļ Siguldas novadā: “Devona ceļojums”, kamermūzikas koncerts, izstādes un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadā plānoti dažādi pasākumi, un novada iedzīvotāji, kā arī viesi varēs atpūsties un gūt iedvesmu, dodoties kultūras vai sporta piedzīvojumos. Piektdien kultūras cienītāji varēs doties aizraujošā ceļojumā kopā ar “Siguldas devonu”, bet sestdien gūt mieru, apmeklējot kamermūzikas koncertu “Il Bacio” Krimuldas muižā. Savukārt sporta aktivitāšu cienītāji varēs doties uz Siguldas Sporta centru un piedalīties vai atbalstīt dalībniekus “Siguldas Akvatlonā 2021”, bet šaha entuziastiem būs iespēja piedalīties Latvijas šaha čempionāta Vidzemes reģionālās atlases turnīrā.

 

Piektdien, 10. septembrī

Plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēkā notiks Aspazijas dzejai veltītā radošā Dzejas diena bērniem “Iedvesmo un radi!”.

Plkst. 13.00 pie Siguldas Svētku laukuma būs atvērts “Annels” atrakciju laukums. Atrakcijas piemērotas gan bērniem, gan pieaugušajiem. Darbdienās atrakciju parks atvērts līdz plkst. 21.00. Plašāka informācija apskatāma šeit

Plkst. 17.50 viesnīcas “Hotel Sigulda” konferenču zālē tiks dots starts Latvijas 2021. gada šaha čempionāta Vidzemes reģionālās atlases turnīram. Turnīrs ilgs līdz 12. septembrim un tā laikā tiks noskaidroti šahisti, kuri iekļūs Latvijas čempionāta finālā. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Dalības maksa turnīrā ir 10 eiro, betSiguldas ID karšu īpašniekiem – 5 eiro.

Plkst. 19.00 Dzejas dienu laikā Inčukalna Medību pilī tiks aizvadīta tikšanās ar inčukalniešiem, kuri raksta dzeju, un grāmatas “Doku Atis, Jānis Sudrabkalns, Leons Briedis un Inčukalns” atvēršanas svētki kopā ar literatūrzinātnieku Viesturu Vecgrāvi.

Plkst. 19.00 Krimuldas Tautas namā notiks kino vakars, kura laikā tiks rādīta latviešu komēdija “Tizlenes”, kas uzņemta 2021. gadā un pirmizrādi piedzīvojusi 27. augustā. Plašāka informācija apskatāma šeit
Ieejas maksa – 3 eiro.

Plkst. 20.00 ikviens ir aicināts doties kultūras centra “Siguldas devons” kultūras ceļojumā. Ceļojums notiks kopā ar talantīgajiem siguldiešiem – komponistu un dziesmu tekstu autoru Kārli Kazāku, enerģijas pārpilno grupu “Dzelzs vilks”, Latvijas Nacionālā teātra aktieri Kasparu Zvīguli, aizrautīgo stāstnieku Valteru Krauzi un citiem labi zināmiem un iemīļotiem Siguldas māksliniekiem. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Viena ceļojuma biļetes cena – 10 eiro, arSiguldas ID karti – 20% atlaide.Biļetes var iegādāties “Siguldas devona” un “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp elektroniski www.bilesuparadize.lv vai rezervēt ar izpirkšanas termiņu, zvanot uz tālruni 66117114.

 

Sestdien, 11. septembrī

Visas dienas garumā Latvijas 2021. gada šaha čempionāta Vidzemes reģionālās atlases turnīrs viesnīcas “Hotel Sigulda” konferenču zālē. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 8.00 Siguldas tirgus teritorijā, Rūdolfa Blaumaņa ielā 2, Lieltirgus dienas laikā savu produkciju piedāvās “Siguldas tirgus” zemnieki un tirgotāji no tuviem un tālākiem novadiem, kā arī “Mūsu bio tirgus” amatnieki, zemnieki un citi ražotāji. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 9.00 notiks bezmaksas nodarbība Siguldas Sporta centra peldbaseinā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.
Pieteikšanās notiek, zvanot uz tālruņa numuru 26879835 vai 29226327.

Plkst. 11.00 pie Siguldas Svētku laukuma būs atvērts “Annels” atrakciju laukums. Atrakcijas piemērotas gan bērniem, gan pieaugušajiem. Brīvdienās atrakciju parks atvērts līdz plkst. 21.00. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Krimuldas muižā izskanēs kamermūzikas koncerts “Il bacio”. Koncertā piedalīsies soprāns Marlēna Keine, tenors Mihails Čuļpajevs un pianiste Agnese Egliņa, kas izpildīs pasaulē atzītu komponistu skaņdarbus – Kamila Sensānsa, Džoakīno Rosīni, Vinčenco Kiaras un citu. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Biļetes cena – 15 eiro, biļeti iespējams rezervēt, zvanot uz tālruņa numuru 29111619 (biļešu skaits ierobežots).

 

Svētdien, 12. septembrī

Visas dienas garumā Siguldas Sporta centrā norisināsies Latvijas čempionāts akvatlonā. Sacensības sāksies plkst. 11.00, toties dalībnieku ierašanās un reģistrācija būs iespējama no plkst. 9.30. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Visas dienas garumā Latvijas 2021. gada šaha čempionāta Vidzemes reģionālās atlases turnīrs viesnīcas “Hotel Sigulda” konferenču zālē. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 pie Siguldas Svētku laukuma būs atvērts “Annels” atrakciju laukums. Atrakcijas piemērotas gan bērniem, gan pieaugušajiem. Brīvdienās atrakciju parks atvērts līdz plkst. 21.00. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 12.00 Inciema muižas parkā notiks biedrības “r.a. Siltumnīca” organizētais pasākums “Slikto manieru tējas dzeršanas pēcpusdiena” jauniešiem. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, dalība ir bez maksas. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 15.00 jaunieši aicināti apmeklēt “Slikto manieru tējas dzeršanas pēcpusdienu” Krimuldā, pasākums ir bez maksas, taču nepieciešama reģistrācija. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 16.00 tiks atklāta gleznotājas Anetes Kalniņas darbu izstāde “Mana telpa. Atgriešanās”. Izstādes atklāšana būs īpašs notikums Mālpils Kultūras centram, jo šī būs simtā izstāde, kas eksponēta kultūras centra izstāžu zālē. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes

Krimuldas Tautas namā apskatāma gleznošanas studijas “Dzeltenā Dzeņa Ordenis” darbu izstāde. Izstāde skatāma līdz 16. septembrim darbdienās no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Mālpils Kultūras centrā līdz 17. septembrim skatāma Mālpils tautas lietišķās mākslas studijas “URGA” un keramikas studijas “Māl-pils” darbu izstāde “Ne viss ir tikai balts vai melns”. Izstāde apskatāma darbdienās no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Siguldas novada bibliotēkas apmeklētājiem pieejama interaktīvā izstāde bērniem “Saulains stūrītis”. Izstāde aplūkojama darbdienās no plkst. 10.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 15.00, svētdienās bibliotēka slēgta.

Siguldas mākslu skolā “Baltais flīģelis” skatāmas divas izstādes – Mākslas nodaļas audzēkņu noslēguma darbu izstāde, kas aplūkojama izstāžu telpā un 1. stāva gaitenī, un Mākslas nodaļas audzēkņu plenēra darbu izstāde, kas skatāma “Baltā flīģeļa” 2. stāvā.

Siguldas dzelzceļa stacijas koprades laboratorijās apskatāma izstāde “Vārda pēc”. Tajā apvienotas trīs jaunas ekspozīcijas, kuras vieno “vārds”. Ekspozīcijas veidotas no dažādu autoru darbiem, tā parāda jauno pasaules reflektēšanas ceļu, kas ir kā dzīvsudraba stāvoklis starp ironiju un sirsnību, naivumu un zināšanām, relatīvismu un patiesību, optimismu un šaubām.

Siguldas Jaunās pils apmeklētāji aicināti doties uz Jaunās pils salonu, kur skatāma mākslinieces Ivetas Šmitas personālizstāde “Fragmenti”. Izstādē eksponētie mākslas darbi veidoti autortehnikā ar tušu uz zīda, daži no tiem – izmantojot pašgatavotu alkšņa koka čiekuru tušu.
Siguldas Jaunās pils darba laiks katru dienu ir no plkst. 9.00 līdz plkst. 19.00. Ieejas maksa pilī ir 4,50 eiro, studentiem, skolēniem un pensionāriem ieejas maksa – 2,50 eiro, arSiguldas ID karti – 1 eiro.

Siguldas Jaunās pils pagraba Velvju zāles apmeklētāji varēs aplūkot “Grafikas vasaras skolas 2021” dalībnieku radītos darbus. Kopizstāde skatītājiem pieejama darbdienās no plkst. 9.00 līdz 19.00 un brīvdienās no plkst. 10.00 līdz 19.00.
Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, arSiguldas ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma Dinas Ābeles izstāde “Plūduma pieskāriens”, kas ir viens no “Siguldas devona” 4. sezonas atklāšanas notikumiem. Izstādē “Plūduma pieskāriens” apskatāmas pēdējā laikā tapušas krāsainas un abstraktas gleznas, kuras papildinātas ar faktūru un kausēta stikla elementiem, kā arī mākslinieces sarakstītām haikām. Izstāde apskatāma darbdienās no plkst. 11.00 līdz 19.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Pasākumi norisinās, ievērojot noteiktās Ministru kabineta epidemioloģiskās drošības prasības.

 

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi