×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-17
Šonedēļ Siguldas novadā: dažādas Ziemassvētku norises, izstādes, sporta nodarbības un citi notikumi

Šonedēļ Siguldas novadā iedzīvotājiem un novada viesiem ir iespēja apmeklēt daudzveidīgas Ziemassvētku gaidīšanas laika norises, kas notiks gan Siguldā, gan visos novada pagastos – Morē, Allažos, Inčukalnā, Krimuldā, Lēdurgā un Mālpilī –, aicinot uz svētku koncertiem, izstādēm, dažādām aktivitātēm, kā arī Ziemassvētku dāvanu tirdziņu. Šajā nedēļas nogalē novadniekiem ir iespēja arī piedalīties sportiskās aktivitātēs un apmeklēt bezmaksas slēpošanas vai nūjošanas nodarbību. Tāpat aicinām doties pastaigās pa novada teritoriju un izbaudīt šā gada svētku noformējumu, kā arī apskatīt Siguldas Svētku laukumā esošo vides objektu “S!”, kas ietērpies jaunā svētku tērpā un gaida iemūžināšanu fotogrāfijās.

Piektdien, 17. decembrī

Plkst. 14.00 Siguldas pagasta Kultūras namā norisināsies senioriem veltīts Ziemassvētku koncerts “Ziemas ceļš”, kurā uzstāsies vokāliste Līga Priede un Vitālijs Bogdanovičs. Īpašu dāvanu novada senioriem sarūpējuši biedrības “SDK Zīle” dejotāji. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Vidzemes lauku partnerība “Brasla” organizē informatīvu semināru “Ceļā uz LEADER” projektu rakstītājiem par izsludināto LEADER projektu konkursa XI kārtu uzņēmējdarbības atbalstam. Seminārs notiks tiešsaistē, platformā Zoom. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 14.00 Allažu Tautas namā tiks atklāta akcija “Sajūtu pietura: Allažu Tautas nams”, kuras laikā būs iespēja atgriezties bērnībā, sapņot un būt kopā ar saviem mīļajiem. Allažu Tautas nama īpašā Ziemassvētku gaidīšanas akcija norisināsies no 17. līdz 23. decembrim, apmeklētājus gaidot katru dienu no plkst. 14.00 līdz 20.00. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 18. decembrī

Plkst. 10.30 Fischer slēpošanas centrā notiks bezmaksas distanču slēpošanas apmācība pieaugušajiem. Nodarbības ilgums ir viena stunda, tās tiek organizētas epidemioloģiski drošā vidē. Lai piedalītos nodarbībā, ir nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 29118847 vai rakstot uz e-pasta adresi fsc@siguldassports.lv. Vietu skaits nodarbībās ir ierobežots.

No plkst. 14.00 Allažu Tautas namā interesentiem ir iespēja piedalīties akcijā “Sajūtu pietura: Allažu Tautas nams”.

Plkst. 16.00 Inčukalna Tautas namā izskanēs koncerts “Tikai silta sirds prot sasildīt”, kurā uzstāsies Olga Rajecka un Didzis Melderis. Koncertā būs dzirdamas sirsnīgas Ziemassvētku dziesmas, kas radīs noskaņu šajā svētku gaidīšanas laikā. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Ieeja koncertā ir 5 eiro, arSiguldas novada ID karti – 4 eiro. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Inčukalna Tautas namā darbdienās no plkst. 10.00 līdz 18.00 vai pieteikties, zvanot uz tālruņa numuru 29478251.

Plkst. 19.00 Siguldas Jaunajā pilī gaidāms koncerts “Ziemassvētki pilī”, kurā svētku noskaņu radīs apvienība “Xylem Trio” – Raimonds Petrauskis (klavieres), Oskars Petrauskis (saksofons) un Rihards Zaļupe (perkusijas). Plašāka informācija apskatāma šeit.
Biļešu cena – 15 eiro, arSiguldas novada ID karti – 20% atlaide. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē.

 

Svētdien, 19. decembrī

Plkst. 12.00 Krimuldas muižā tiks ieskandināti Ziemassvētki koncertā “Trīs vīri Ziemassvētkos”, kurā uzstāsies Jānis Lūsēns, Mārtiņš Vilsons un Zigfrīds Muktupāvels. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Biļetes cena – 20 eiro, biļetes iespējams rezervēt, zvanot uz tālruņa numuru 29111619 (biļešu skaits ierobežots).

No plkst. 14.00 Allažu Tautas namā interesentiem ir iespēja piedalīties akcijā “Sajūtu pietura: Allažu Tautas nams”.

Plkst. 16.00 Krimuldas Tautas namā mierpilnu svētku noskaņu radīs Ziemassvētku koncerts “Lai gaiši un priecīgi”, kurā uzstāsies Jānis Stībelis, Gints Smukais (akustiskā ģitāra) un Andrejs Jevsjukovs (akustiskā un elektriskā ģitāra). Plašāka informācija apskatāma šeit.
Ieejas maksa – 10 eiro, arSiguldas novada ID karti – 20% atlaide. Biļetes var iegādāties Krimuldas Tautas namā darbdienās no plkst. 9.00 līdz 19.00.

No plkst. 16.00 līdz 21.00 Lēdurgas pagastā iedzīvotāji aicināti uz “Prieka un gaismas taku Lēdurgā”: no plkst. 16.00 līdz 18.00 pie Lēdurgas Kultūras nama viesosies Lielais baltais lācis un Runcis zābakos; plkst. 16.00 vārtus vēdera un sirds priekiem vērs tirdziņš katrā Melngaiļa ielas sētā, bet plkst. 18.00 iemirdzēsies “Gaismas taka” Lēdurgas dendroparkā.

Plkst. 18.00 bezmaksas nūjošanas nodarbība Siguldā, stāvlaukumā pie Siguldas pils kvartāla. Nodarbību vadīs trenere Fanija Šitca. Lai apmeklētu nodarbības, ir jāveic obligāta iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Uz nodarbībām aicinām ģērbties atbilstoši laika apstākļiem!

 

Izstādes un citas svētku gaidīšanas laika norises

Siguldas pils kvartālā ir iespēja apskatīt īpašu gaismas stāstu “Visu sasienu saules stariņiem”. Gaismas stāstu veido pieci Ziemassvētku mākslas gaismas objekti, kas ļauj “izdzīvot” paaudžu paaudzēs iemīļotu svētku dzejoļu motīvus. Gaismas skulptūras veidojusi māksliniece Iveta Šmita, iedvesmojoties no visiem zināmajiem klasiķu Raiņa, Viļa Plūdoņa, Kārļa Skalbes un Aspazijas dzejoļiem, savukārt dzejoļus ierunājis aktieris Jānis Āmanis.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā pie Laimas pulksteņa savu Ziemassvētku stāstu pauž mākslinieka Ivara Mailīša radītais Ziemas pasaku mežs. Tāpat tur aplūkojami īpaši Ziemassvētku brīnumu namiņi, kuros ceļojošais Leļļu Mākslas muzejs uzbur sirsnības un mīlestības piepildītas Ziemassvētku scenogrāfijas.

Krimuldas Tautas namā un Siguldā, Ausekļa ielā 7B, norisinās Ziemassvētku dāvanu tirdziņš.

Siguldas Jaunās pils salonā skatāma mākslinieces Zanes Biķes gleznu izstāde “Ticības liecības”. Darbos attēloti teoloģiski sižeti, mākslinieces vīzijas, kuras viņu piemeklējušas lūgšanu laikā. Katru gleznu papildina īpaša Zanes rakstīta vēsts, kura paskaidro gleznās atainoto.
Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma gleznotājas Signes Vanadziņas izstāde “Pelēkās vielas”. Izstādē eksponēti ne tikai darbi no sērijas “Pelēkās vielas”, bet arī gleznas, kas tapušas pēdējā gada laikā, un arī pa kādam senākam darbam, kas piestāv šim brīdim. Izstāde kultūras centra “Siguldas devons” zālē “Silva” skatāma darbdienās no plkst. 11.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00.

Turaidas muzejrezervātā no 18. decembra būs apskatāma, sadzirdama, sajūtama un, pašam apmeklētājam līdzdarbojoties, izbaudāma brīvdabas kinētisko objektu izstāde “Skanošo puzuru dārzs saules gada ritmos”.
Ieejas maksa Turaidas muzejrezervāta teritorijā no 0,70 līdz 3 eiro.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē aplūkojama gleznotājas Kristīnes Kutepovas personālizstāde “Dabas klātbūtne”. Izstādes darbos atrodami stāsti par liepu ziediem Lielupes krastā, kaķa noslēpumaino pasauli, Palermo kalniem, meža gariem un par pāreju no viena posma citā. Gleznas atspoguļo un atgādina par dabas klātbūtni visur, arī abstraktās lietās.

Mālpils Kultūras centra 2. stāva vestibilā apskatāma Ziemassvētku kartīšu izstāde, kurā redzamas arī novadnieku izveidotās kartītes un svētku sveicieni.

Mākslu skolas “Baltais flīģelis” izstāžu telpā skatāma Mākslas nodaļas 1. un 2. klases audzēkņu radīto darbu izstāde “Siguldas sniega stāsts”, kas rotā un rada svētku noskaņu skolas telpās. Izstāde apskatāma sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Mores Mākslu šķūnī eksponēta septiņu fotogrāfu izstāde “Noķer Ziemassvētkus…”, kurā iemūžināta svētku svinēšana un noskaņa. Foto izstādē aplūkojami Ievas Perminas, Ievas Vizules, Karīnas Jurciņas, Gunitas Straupmanes, Gintas Zīvertes, Līvas Ziediņas un Edgara Semaņa darbi.

Siguldas novada bibliotēkā skatāmas vairākas izstādes – literārā izstāde “Ceļš cauri nemieram uz mieru. Garīdzniekam, rakstniekam, sabiedriskajam darbiniekam Jurim Rubenim – 60”, izstāde bērniem “Kad tici brīnumiem”, kā arī novadpētniecības izstāde “Siguldas bobsleja un kamaniņu trasei – 35”.

Siguldas pagasta bibliotēkā apskatāmi pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” audzēkņu darbi izstādē “Ziemas garša”.

Mālpils bibliotēkā apskatāma Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes “MMMM” un grāmatu izstāde “Literatūrzinātniekam, kritiķim Gunāram Bīberam – 90 (1931)”.

Krimuldas bibliotēkā aplūkojamas literārās izstādes “Ziemassvētku dzejolis”, “Ziemassvētku piedzīvojums” un izstāde “Zigmundam Skujiņam – 95”. Tāpat Krimuldas bibliotēka aicina piedalīties aktivitātē “Ģenerālmēģinājums pie bibliotēkas rūķa – noskaiti savu Ziemassvētku dzejoli bibliotēkas rūķim”.

Lēdurgas bibliotēkā skatāma tematiskā izstāde “Pasakainās piparkūkas”.

Allažu pagasta bibliotēkā apmeklētājiem pieejama izstāde “Ziemassvētki – gaismas laiks”.

Inčukalna bibliotēkā apskatāma tematiskā izstāde “Ziemassvētku atklātnes un novēlējumi”.

Vienlaikus atgādinām, ka, apmeklējot sporta nodarbības un kultūras pasākumus, dalībniekiem jāievēro epidemioloģiskie drošības pasākumi. Ievērojot epidemioloģiskos noteikumus, sporta nodarbībās, kultūras vai citos pasākumos var piedalīties personas, kuras kopā ar personas apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti) var uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina, ka persona ir pabeigusi pilnu vakcinācijas kursu vai pārslimojusi Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi