×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-30
Šonedēļ Siguldas novadā: aktivitātes svaigā gaisā, baudot ziemu, sniegotās dabas takas un svētku laiku

Šonedēļ Siguldas novada iedzīvotāji un viesi aicināti baudīt svētku brīvdienas svaigā gaisā kopā ar ģimeni un līdzcilvēkiem. Aicinām doties pastaigās pa novada teritoriju un izbaudīt šā gada svētku noformējumu, mesties piedzīvojumos, kuros vilina slēpošanas un kalnu trases, vai ziemīgos pārgājienos ar pikniku, kā arī aplūkot Siguldas Svētku laukumā esošo vides objektu “S!”, kas ietērpts svētku rotā. Tāpat aicinām apmeklēt Siguldas dzelzceļa stacijas laukumu, kur ikvienu priecē Ziemas pasaku mežs, ieklausīties gaismas stāstos Siguldas pils kvartālā vai izstaigāt Mālpils dabas takas, saredzot “Ziemas gaismas mežu”.

 

Siguldas pils kvartālā ir iespēja apskatīt īpašu gaismas stāstu “Visu sasienu saules stariņiem”. Gaismas stāstu veido pieci Ziemassvētku mākslas gaismas objekti, kas ļauj “izdzīvot” paaudžu paaudzēs iemīļotu svētku dzejoļu motīvus. Gaismas skulptūras veidojusi māksliniece Iveta Šmita, iedvesmojoties no visiem zināmajiem klasiķu Raiņa, Viļa Plūdoņa, Kārļa Skalbes un Aspazijas dzejoļiem, savukārt dzejoļus ierunājis aktieris Jānis Āmanis.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā pie Laimas pulksteņa Ziemassvētku stāstu aicina uzklausīt mākslinieka Ivara Mailīša radītais Ziemas pasaku mežs. Tāpat tur aplūkojami īpaši Ziemassvētku brīnumu namiņi, kuros ceļojošais Leļļu Mākslas muzejs uzbur sirsnības un mīlestības piepildītas svētku scenogrāfijas.

Mālpils dabas takas īsākajā posmā un Mālpils parkā norit akcija “Ziemas gaismas mežs”, kuras laikā teritorija ir izgaismota svētku noskaņās. Akcija norisināsies līdz 3. janvārim.

Turaidas muzejrezervātā izbaudāma brīvdabas kinētisko objektu izstāde “Skanošo puzuru dārzs saules gada ritmos”. Dažādu formu puzuriem par pamata elementu izmantots oktaedrs – astoņskaldnis, kā arī sešstūris. Izstāde apskatāma muzejrezervāta darba laikā no plkst. 10.00 līdz 17.00. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 3 eiro, kā arī uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu.

Siguldā, Ausekļa ielā 7B, norisinās Ziemassvētku dāvanu tirdziņš.

Siguldas novada iedzīvotājiem un viesiem ir iespēja baudīt ziemas priekus slēpošanas trasēs:

  • Siguldas Pilsētas trase ir atvērta apmeklējumam un gatava priecēt Siguldas novada iedzīvotājus un viesus. Turklāt vēl līdz 4. janvārim visiem bērniem ir 20% atlaide pacēlāja izmantošanai. Siguldas Pilsētas trasē apmeklējums obligāti jāpiesaka iepriekš, reģistrējoties mobilajā lietotnē “Bookla”.
    Siguldas novada iedzīvotāja ID karšu īpašniekiem iespējams saņemt 10% atlaidi pacēlāja maksai, inventāra nomai un abonementa iegādei.
  • Fischer Slēpošanas centrā šobrīd atvērta distanču slēpošanas trase, darbojas inventāra noma un pēc iepriekšēja pieteikuma pieejami instruktora pakalpojumi, zvanot uz tālruņa numuru 29118847. Distanču slēpošanas trases cenrādis pieejams šeit.
    Siguldas novada iedzīvotāja ID karšu īpašniekiem Fischer Slēpošanas centrā ir iespēja saņemt 10% atlaidi slidu nomai, trases lietošanai un slēpošanas inventāra nomai.
  • Reiņa trasē ir atvērta galvenā un iesācēju trase. Slēpošanas trases apmeklējumam nepieciešama obligāta iepriekšēja rezervācija, ko iespējams veikt mobilajā lietotnē “Bookla” vai iegādāties biļeti www.bilesuparadize.lv.
    Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, iespējams saņemt 10% atlaidi pacēlāja izmantošanai.
  • Svētku laikā apmeklētājiem būs pieejama arī Kaķīškalna lielā un mazā trase. Par papildu pakalpojumiem un cenrādi iespējams uzzināt šeit. Apmeklētājiem obligāti jāreģistrējas mobilajā lietotnē “Bookla”.
  • Apmeklētājus gaida arī Rāmkalnu slēpošanas kalns. Trases apmeklējums obligāti iepriekš jārezervē mobilajā lietotnē “Bookla”. Papildu informāciju par piedāvātajiem pakalpojumiem un to cenrādi iespējams uzzināt šeit.

Atgādinām, ka slēpošanas trasēs slēpot un snovot var epidemioloģiski drošā vidē jeb “zaļajā režīmā”, lietojot sejas aizsargmaskas gan iekštelpās, gan ārā, izņemot sportošanas laiku:

  • pieaugušie ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu;
  • jaunieši no 12 gadiem ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu vai ar negatīvu testu, kas nav vecāks par 72 stundām;
  • bērni līdz 12 gadiem kopā ar vecāku, kuram ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

Brīvdienu laikā aicinām aplūkot arī Siguldas novada tūrisma un dabas objektus, kā arī tvert sniegoto ziemu dabas taku maršrutos. Šo laiku iesakām pavadīt kopā ar ģimeni un doties pārgājienos gar Siguldas novada pastaigu takām, kur pie vizuļojošām sniega kupenām un karsta ugunskura ir iespējams baudīt ziemas pikniku.

Dodoties ziemas piknikā, jānodrošinās ar piemērotu apģērbu, gardām uzkodām un siltiem dzērieniem vai ēdieniem, ko pagatavot uz ugunskura. Savukārt, atstājot piknika vietu, tās apmeklētājiem jāpievērš uzmanība, lai atnestie atkritumi nepaliktu atstāti meža vidē. Tāpat iesakām maršrutos atrodamajās atkritumu urnās tos neizmest, bet gan nest sev līdzi, tādējādi neradot iespēju, ka putni vai meža dzīvnieki, meklēdami ēdienu, urnu saturu iznēsā pa apkārtni, sekmējot vides piesārņojumu.

Bet, sagaidot jauno gadu, aicinām vērst uzmanību un izvērtēt pirotehnisko līdzekļu lietošanas drošību un nepieciešamību. Ņemot vērā to, ka Covid-19 izplatības ierobežošanas dēļ valstī izsludināta ārkārtējā situācija un Ministru kabineta noteikumi paredz, ka pašvaldībām ir aizliegts veikt svētku uguņošanu, nepulcējot sabiedrību svētkos, informējam, ka ierastā svētku uguņošana Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā gadumijā nenotiks. Papildus tam atgādinām, ka Siguldas novada teritorijā spēkā ir Siguldas novada sabiedriskās kārtības noteikumi, kuri paredz, ka uguņošanas ierīču un pirotehnisko izstrādājumu izmantošana atļauta vienīgi gadumijā no plkst. 23.30 līdz 00.30.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.
 


© www.sigulda.lv


Pasākumi